Σάββατο, 11 Απριλίου 2009

ΟΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ

Στους 291 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από τον σεισμό που «ταρακούνησε» την L'Aquila τη Δευτέρα (6/4). Ο πρόεδρος της πόλης ανακοίνωσε πως τα σωστικά συνεργεία θα συνεχίσουν την αναζήτηση ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια των σπιτιών τους τα οποία έπεσαν εξαιτίας του ισχυρού σεισμού.


Ο Πρωθυπουργός κάνοντας αυστηρή κριτική στην στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της στα οικονομικά θέματα, τόνισε ότι δεν έχουν εναλλακτική αξιόπιστη πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης, οι προτάσεις είναι όλες ευχάριστες και "χαϊδεύουν" τα αυτιά όλων.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού το ΚΚΕ ανακοίνωσε: «Ο Κ. Καραμανλής κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου περισσότερες πληροφορίες ότι δεν έχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης και ότι είναι ευχάριστος σε όλους. Από την πλευρά τους ο Γ. Παπανδρέου και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κατηγορούν τη ΝΔ ότι δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Και οι δύο κοροϊδεύουν το λαό. Έχουν σχέδιο και πρόταση: Να φορτώσουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στο λαό».
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ κ. Βελόπουλος, δήλωσε: «Καλές οι κορδέλες, τα εγκαίνια και οι μαζώξεις των κομματικών χειροκροτητών στην Πέλλα, αλλά με τους δήθεν φραστικούς λεονταρισμούς και όχι σοβαρή εξωτερική πολιτική, συζητάμε σήμερα με την ακροδεξιά κυβέρνηση των Σκοπίων το θέμα προθέματος του ονόματος, αφού ήδη δώσαμε το Μακεδονία. Είναι αντιφατικό να επικαλείσαι τη Μακεδονική καταγωγή σου, όταν η κυβέρνησή σου αφήνει το όνομα «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς. Για την οικονομία ακούσαμε μία από τα ίδια, δηλαδή τίποτα».


Ένταση επικράτησε λίγο πριν από το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όταν ομάδα κουκουλοφόρων έβαλε στο στόχαστρο κάμερες ασφαλείας, προξενώντας υλικές ζημιές και αναστάτωση σε καταστηματάρχες και περαστικούς.

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το ραντεβού μεταξύ του Σωκράτη Κόκκαλη και του Ερνέστο Βαλβέρδε για την ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας σήμανε και την έναρξη του σχεδιασμού για τη νέα χρονιά. Το μπάτζετ δεν θα είναι ίδιο με το περσινό. Ακούστηκε ότι υπάρχει ένα... ταβάνι 14 εκ. ευρώ.

Εκεί ο κόσμος χάνεται. Χάθηκαν 291 άτομα. Εδώ χάθηκε η λογική. Πολιτικοί μαλώνουν μεταξύ τους. Προσπαθεί να αποδείξει ο καθένας ποιος έχει το καλύτερο τίποτα. Άσχετα λόγια ανθρώπων που κρατούν τις τύχες μας στα γεμάτα από χρήματα χέρια τους. Κάποιοι άλλοι,αν δεν είναι υποκινούμενοι,τα σπάνε μήπως και ακουστούν. Δίνουν έτσι λαβές για περαιτέρω "παρεμβάσεις" στη κυβέρνηση. Το μεγαλύτερο ποσοστό όμως του Ελληνικού λαού ασχολείται με τον Ολυμπιακό,τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ...
Τιποτένιες πράξεις ανυπόστατων ανθρώπων.