Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ (30/04)

Ποιές να δείτε και ποιές να αποφύγετε, ανάλογα με τα γούστα σας.
Χ-Μen Η Αρχή: Γούλβεριν
X-Men Origins: Wolverine



Σκηνοθεσία: Γκάβιν Χουντ
Πρωταγωνιστούν: Χιου Τζάκμαν, Ράιαν Ρέινολντς, Λιβ Σρέιμπερ
Είδος: Περιπέτεια φαντασίας
Διάρκεια: 109'

Υπόθεση: Η ιστορία περιγράφει το επικά βίαιο, αλλά και ερωτικό, παρελθόν του Wolverine, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με πολλούς μεταλλαγμένους, γνωστά αλλά και καινούρια πρόσωπα, από το σύμπαν των X-Men. Όλα ξεκίνησαν με μια μυστική στρατιωτική οργάνωση, γνωστή ως Team X, καθώς και με ένα απειλητικό στρατιωτικό πρόγραμμα, το Weapon X.



Δες το: Γιατί το περίμενες τόσο καιρό και ότι κι αν σου πουν, εσύ θα το δεις ούτως ή άλλως.

Μην το δεις: Γιατί δεν είναι καλό. Αν περιμένεις κάτι ανάλογο των X-Men, απλά κάτσε σπίτι σου. Η σκηνοθεσία καθόλου εμπνευσμένη, το σενάριο ερασιτεχνικό, τα εφέ μετριότατα και στο τέλος μένεις με την εντύπωση ότι όλο ήταν μια προχειροδουλειά. Πήγαν να το κάνουν πιο ρεαλιστικό και λιγότερο κόμικ και κάπου έχασαν την μπάλα. Κρίμα.

H Kατάσταση των Πραγμάτων
State of Play




Σκηνοθεσία:Κέβιν ΜακΝτόναλντ
Πρωταγωνιστούν: Ράσελ Κρόου, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μπεν Άφλεκ, Βαϊόλα Ντέιβις, Έλεν Μίρεν, Τζεφ Ντάνιελς
Είδος: Περιπέτεια, θρίλερ
Διάρκεια: 132

Υπόθεση: Ένας ρεπόρτερ, ο Καλ Μακ Κάφρεϊ (Ράσελ Κρόου) καλείται να εξιχνιάσει μια δολοφονία που εμπλέκει κάποια από τα πλέον επιφανή πολιτικά πρόσωπα της χώρας, μεταξύ των οποίων και ένα φίλο του… Ο γοητευτικός και πολλά υποσχόμενος πολιτικός Στίβεν Κόλινς (Μπεν Άφλεκ) αποτελούσε το μέλλον του κόμματός του μέχρι τη στιγμή που η βοηθός και ερωμένη του βρίσκεται δολοφονημένη και τότε, καλά κρυμμένα μυστικά κάνουν απειλητικά την εμφάνισή τους. Ο Μακ Κάφρι βρίσκεται σε αδιέξοδο καθώς, από τη μια θέλει να τιμήσει τη φιλία του με τον Κόλινς από την άλλη όμως, λόγω των πιέσεων που δέχεται από την εφημερίδα του, αρχίζει να διερευνά τη σκοτεινή υπόθεση. Πολύ σύντομα συνειδητοποιεί πως όταν διακυβεύονται δισεκατομμύρια, η ακεραιότητα, η αγάπη αλλά και η ίδια η ζωή είναι επισφαλείς.



Δες το: Γιατί είναι μια από τις καλύτερες ταινίες του είδους της.

Μην το δεις: Αν έχεις όρεξη για κάτι πιο κουλτουρέ -δες παρακάτω. Περί ορέξεως...

Προβάλλονται επίσης...

Όνειρα Απατηλά
Jerichow




του Κρίστιαν Πέτζολντ με τους Μπένο Φούρμαν, Χίλμι Σόζερ, Νίνα Χος

Υπόθεση: Τρεις άνθρωποι του περιθωρίου συναντιούνται μοιραία: ο Τόμας, ένας απότακτος στρατιώτης που θέλει να ανακαινίσει το σπίτι της νεκρής μητέρας του, αλλά χάνει τα απαραίτητα χρήματα επειδή χρωστά. Ο Άλι, ένας πιο ηλικιωμένος Τούρκος, ιδιοκτήτης μιάς αλυσίδας καντινών που πρέπει να τις επισκέπτεται καθημερινά και γι’ αυτό το λόγο προσλαμβάνει ως οδηγό τον Τόμας. Και η νεαρή γυναίκα του Άλι, η Λάουρα, μια ελκυστική γυναίκα με σκοτεινό παρελθόν, που ασχολείται μάλλον δύσθυμα με τα καθήκοντά της. Κι όπως είναι φυσικό σ’ ένα τέτοιο σχήμα, η γυναίκα και ο οδηγός θα ερωτευτούν. Η περιοχή Πρίγκνιτς, όπου βρίσκεται κι η μικρή πόλη Jerichow, ξεχασμένη κι από τον Θεό, φαντάζει στην ταινία αρκετά ξένη, αφού αποτελείται από μοναχικά σπίτια, καντίνες και κάβες, σε αποστάσεις που απαιτούν αυτοκίνητο. Ένας τόπος όπου τα όνειρα των τριών προσώπων της ταινίας καταπίνονται γρήγορα από τον απέραντο ουρανό.



Πληγές του Φθινοπώρου
Guz Sancisi




της Τομρίς Γκιριτλίογλου

Υπόθεση: 1955, στην όμορφη περιοχή Πέρα της Κωνσταντινούπολης. Ο Μπεχτσέτ είναι ο γιος του εύπορου Τούρκου Καμίλ Εφέντι, ο οποίος έχει μεγάλη δύναμη και επιρροή στις Αρχές του κράτους. Ο Μπεχτσέτ είναι ιδεαλιστής και εθνικιστής και ενώ είναι αρραβωνιασμένος με την Νεμίκα, ερωτεύεται το κορίτσι που βλέπει στο απέναντι παράθυρο του σπιτιού του. Είναι μια Ελληνίδα, η Έλενα. Καθώς ο έρωτας των δύο νέων μεγαλώνει, ξεσπούν τα βίαια γεγονότα του Σεπτέμβρη του 1955, οπότε Τούρκοι εθνικιστές έκαναν επιθέσεις και καταστροφές σε ελληνικά σπίτια και καταστήματα. Η αγάπη τους παλεύει να υπερασπιστεί τον εαυτό της, καθώς τα συμβάντα τους τοποθετούν σε αντίπαλες πλευρές...

ΠΗΓΗ;ΜΕΝ24

Tom Sawyer