Τετάρτη, 8 Απριλίου 2009

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Ο 27 ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΚΗ ΠΑΝΟΥ

Τέλος στη ζωή του έβαλε σήμερα το απόγευμα ο Στέφανος Πάνου, γιος του μεγάλου λαϊκού μουσικοσυνθέτη και στιχουργού, Άκη Πάνου, ακριβώς εννέα χρόνια μετά το θάνατο του πατέρα του.

Ο Στέφανος Πάνου βρέθηκε απαγχονισμένος από τη σύντροφό του και ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος στο οποίο έμεναν στην πλατεία Βάθη. Η γυναίκα κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ και ο γιατρός της έδωσε τις πρώτες οδηγίες, να κόψει το σχοινί και να του κάνει μαλάξεις, προκειμένου να τον ανατάξει, σε περίπτωση που ήταν ακόμα ζωντανός. Όταν έφθασε ο γιατρός στο διαμέρισμα, ήταν πλέον αργά. Ο θάνατός του προσδιορίστηκε μεταξύ 16:15 και 17:40. Ήταν μόλις 27 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό του περιβάλλον, ο Στέφανος Πάνου αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ εδώ και καιρό έκανε χρήση ναρκωτικών.

Ήταν το δεύτερο παιδί του Άκη Πάνου, ο οποίος απέκτησε με τη δεύτερη σύντροφό του, Άννα Μπακιρτζή – Πάνου, 4 παιδιά, τρία αγόρια και ένα κορίτσι, την Ελευθερία, που ήταν η πρωτότοκη.

Ο δεσμός της Ελευθερίας με τον 30χρονο Σωτήρη Γιαλαμά, παντρεμένο και πατέρα ενός παιδιού, οδήγησε τον Άκη Πάνου τον Αύγουστο του 1997 στη δολοφονία. Μέσα στο εξοχικό του σπίτι στη Λεύκη Ξάνθης τράβηξε ένα 45άρι περίστροφο και σκότωσε τον Γιαλαμά μπροστά στα μάτια της Ελευθερίας και του τότε 15χρονου Στέφανου.

Στις 23 Μαρτίου 1998, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Μετά τον εγκλεισμό του στις φυλακές της Κομοτηνής, η κατάσταση της υγείας του Άκη Πάνου επιδεινώθηκε. Τον Απρίλιο του 1999, η ποινή του ανεστάλη λόγω των σοβαρών προβλημάτων της υγείας του κι ένα χρόνο αργότερα, στις 7 Απριλίου 2000, απεβίωσε σε ηλικία 67 ετών. ΠΗΓΗ

PJ-SAY-MANY-THIS