Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

O ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ

Ένα μηχάνημα. Μια συσκευή. Ένα αντικείμενο στο οποίο βάζεις κάτι στη μια εσοχή και σου βγάζει ένα άλλο κάτι στην άλλη του πλευρά. Aυτό το μηχανηματάκι θέλω. Ζητάω πολλά;Μόνο και μόνο για να μπορώ να γνωρίζω τις "παράπλευρες απώλειες" σε κάθε μου πράξη. Θέλω να ξέρω αυτές γιατί το κύριο αποτέλεσμα είναι γνωστό. Σε όλα τα θεματάκια. Εξηγούμαι...

Δίνεις χρόνο και χρήμα από την ζωή σου για δουλειά. Περιμένεις περισσότερο χρήμα,αναγνώριση,ικανοποίηση. Ποτέ δεν περίμενες ένα ατύχημα που σε οδηγεί στην απαξίωση,στην αφάνεια,την βαρεμάρα.
Δίνεις χρόνο και ενέργεια για βγεις να διαμαρτυρηθείς. Ήξερες πως θα φας ξύλο,ήξερες πως τα μάτια σου θα τρέχουν δάκρυα από τα ληγμένα δακρυγόνα. Ποτέ δεν περίμενες όμως να βγάλει ο άλλος την κουμπούρα του και να αρχίζει να πυροβολεί στον αέρα...του κεφαλιού σου. Γιατί έκανες κάτι "κακό",του κεφαλιού σου.
Δίνεις χρόνο και συναισθήματα. Αγαπάς τον άλλον παραπάνω και από τον εαυτούλη σου. Τον λατρεύεις σαν τίποτα άλλο. Αυτός δεν θα μου έκανε ποτέ κακό πιστεύεις. Κι όμως ξαφνικά αυτός,καταφέρνει με το μαγικό ραβδάκι του,να μετατρέψει το πρόσωπο σου σε ουρανό. Γεμάτο με πεφταστέρια. Τα δάκρυα σου γεμάτα χρώματα τρέχουν και αυτός στέκεται και τα αγναντεύει.
Δίνεις χρόνο και πάθος στα πιστεύω σου. Στην ομάδα. Είτε αυτή είναι κοινωνική,πολιτική,αθλητική,πνευματική,πολιτιστική. Ακόμα και αυτή,η ομάδα,σε πρόδωσε για κάτι κατώτερο,άφησε την ιδεολογία και πουλήθηκε στο συμφέρον. Απώλεια μεγάλη.
Απώλειες.Λάθη.Αναπάντεχα.Απρόσμενα.Μοναδικά.Ουσιώδη.Ανθρώπινα.Μας ζωντανεύουν....
Σε όλες τις προτάσεις υπήρχε η λέξη-παράγοντας χρόνος. Αξίζει να τον δίνουμε,να τον αξιοποιούμε. Φτάνει για να σου δώσει ο ΜΕΤΑΤΡΟΠΈΑΣ αυτό που σου ήταν γραφτό. Μόνο μην τον σπαταλήσεις γιατί τότε χάνεις τις ευκαιρίες σου...