Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009

Mark Radcliffe Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ EBAY


Ο Mark Radcliffe έχει γίνει ο πρώτος εκατομμυριούχος της Μεγάλης Βρετανίας, ακριβώς 10 έτη μετά απότην ίδρυση της πρώτης online λιανίκης επιχείρησης σε ένα υπόστεγο του σπιτιού του.

Τότε ήταν 21 χρονών και δούλευε σε ένα supermarket και αποφάσισε να ιδρύσει την First2sell με ακριβώς £200 στην τράπεζα.
Τώρα έχει 36.000 πελάτες μηνιαίως, οδηγεί ένα Ferrari και απολαμβάνει έναν ετήσιο κύκλο εργασιών περισσότερο από £3million.

Αρχικά, χρησιμοποίησε το υπόστεγο στο σπίτι του γονέα του ως αποθήκη, πουλώντας μερικά κινητά τηλεφωνικά εξαρτήματα και καλώδια υπολογιστών.
Τώρα πωλεί μια σειρά 3.700 κωδικών, απασχολεί 19 άτομα προσωπικό και λειτουργεί από μια αποθήκη εμπορευμάτων 10,000sqft, κάνοντας του τον αριθμό ένα έμπορο στο eBay στην Αγγλία..

Αλλά ο φιλόδοξος επιχειρηματίας ελπίζει να μετακομίσει σύντομα στις νέες εγκαταστάσεις τρεις φορές μεγαλύτερες, να απασχολεί 34 άτομα προσωπικό και να γίνει ο παγκοσμίος μεγαλύτερος έμπορος του eBay, πουλώντας 50.000 τεμάχια μηνιαίως. "Όταν άρχισα ήμουν πολύ νέος χωρίς καμία πραγματική οικονομική υποστήριξη, έτσι έπρεπε να αγοράσω μόνος τα μικρά, φτηνά προϊόντα που θα μπορούσα να πωλήσω γρήγορα. "Αρχισα με κινητά τηλεφωνικά εξαρτήματα το 1999 από τον ιστοχώρο μου. Κατόπιν ήρθε το eBay και αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να φθάσω σε μια πολύ ευρύτερη βάση πελατών.

http://anopetra-eleos.blogspot.com/