Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

AΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Πρόσθετα μέτρα κατά της χρήσης κουκούλας και απόκρυψης των χαρακτηριστικών προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, την Τρίτη. Ανακοίνωσε επίσης τη μείωση της προσωρινής κράτησης.

Στην κυβερνητική επιτροπή, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, συζητήθηκαν το σωφρονιστικό σύστημα και μέτρα για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι τα μέτρα που αφορούν το σωφρονιστικό σύστημα είναι εκείνα που έχουν ήδη εξαγγελθεί, ενώ όσον αφορά την προστασία της κοινωνικής ειρήνης, είπε χαρακτηριστικά: «Προβλέπουμε σε σειρά από διατάξεις σαν ιδιαίτερα επιβαρυντική περίπτωση την χρήση της κουκούλας, την απόκρυψη των χαρακτηριστικών».

Και συμπλήρωσε: «Ο Έλληνας πολίτης δεν κρύβει τα χαρακτηριστικά του και δεν φοβάται να δείξει το πρόσωπό του, ιδίως όταν διαμαρτύρεται».

Πάντως, τα μέτρα δεν έχουν ακόμη εξειδικευθεί.

Ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε ακόμα ότι θα μειωθεί η προσωρινή κράτηση, καθώς στην Ελλάδα, όπως ανέφερε, κατά μέσο όρο έχουμε διπλάσιο ή τριπλάσιο αριθμό προσωρινά κρατουμένων σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης.



Tom Sawyer