Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009

ΝΕΚΡΟΣ BLOGGER...

Oι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF) ζήτησαν με ανακοίνωσή τους την άμεση έναρξη διεξαγωγής έρευνας για τα αίτια του θανάτου του Ομιντ.

Την τελευταία του πνοή στις φυλακές Εβίν της Τεχεράνης άφησε ένας νεαρός Ιρανός μπλόγκερ, ο Ομιντ Μιρ Σαγιάφι, ο οποίος εξέτιε την ποινή του για προσβολή του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ

"Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη έκθεση αλλά οι αξιωματούχοι των φυλακών δήλωσαν ότι ο Μιρ Σαγιάφι αυτοκτόνησε", δήλωσε ο δικηγόρος του Μοχαμάντ Αλί Ντάντχαχ που ζήτησε την "άμεση έναρξη έρευνας και νεκροψία για τα αίτια του θανάτου" του πελάτη του.

Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι ένας άλλος φυλακισμένος, ο γιατρός Χέσαμ Φιρούζι, είχε ενημερώσει νωρίτερα τους αξιωματούχους των φυλακών για την επιδείνωση της υγείας του νεαρού μπλόγκερ.

"Ο γιατρός Φιρούζι μου τηλεφώνησε από τη φυλακή για να με ενημερώσει ότι ο Ομιντ είχε μείωση του καρδιακού ρυθμού. Αμέσως μετά τον μετέφερε στο αναρρωτήριο των φυλακών αλλά οι γιατροί δεν τού έδωσαν σημασία, λέγοντας ότι ο Ομιντ προσποιείτο", δήλωσε ο δικηγόρος του.

Περισσότερα στο citypress-gr.