Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ

Σοκ προκαλεί η καταγγελία στην Ελευθεροτυπία της Μαριάνθης,μιας γυναίκας που πρόσφατα αποφυλακίστηκε, για τις συνθήκες που επικρατούν στις γυναικείες φυλακές:

"Αν η σεξουαλική παρενόχληση είναι αδίκημα, τότε τι συνιστά ο αυθαίρετος ενδοσωματικός έλεγχος και για να λέμε τα πράγματα με το αποκρουστικό όνομά τους, η κολπική εξέταση; Και μάλιστα όχι από γιατρό αλλά από υπαλλήλους-ανθρωποφύλακες. Η γύμνωση μπροστά
σε αγνώστους και το ψηλάφισμα των γεννητικών σου οργάνων. Και στη συνέχεια απομόνωση.Ετσι αδικαιολόγητα. Με τη χορήγηση καθαρτικού και να ζητάς την άδεια έπειτα από αυτό για να πας στην τουαλέτα που παρακολουθείται με κάμερα. Πού συμβαίνουν αυτά; Στο ελληνικό Γκουαντάναμο: τις γυναικείες φυλακές. Στο πλαίσιο του ελέγχου για παράνομες ουσίες, στον 21ο αιώνα, που από ντροπή τιμάται ακόμη η Ημέρα της Γυναίκας..."

Ολόκληρο το θέμα εδώ

-Ντροπή και αίσχος...Πίσω από τα κάγκελα των φυλακών κάνουν τους καμπόσους σε γυναίκες και όχι μόνο, προσβάλλοντας κάθε κώδικα ηθικής, κάθε δικαίωμα και κάθε ευαισθησία στο όνομα της ασφάλειας(φυσικά...). Άραγε έχουν ή είχαν ποτέ τους αυτοί οι άνθρωποι τύψεις; Υπάρχει τρόπος να ελεγχθούν και αν ναι τότε γιατί δεν ελέγχονται; Σε αυτούς δεν πρέπει να γίνουν ψυχολογικά τεστ; Είμαι βέβαιος ότι οι μισοί και πλέον θα βρεθούν θετικοί στα κόμπλεξ και τις ανασφάλειες στα οποία τους παρέχει κάλυψη η άτυπη "εξουσία" τους μέσα στις φυλακές, δίνοντας τους το δικαίωμα να νιώσουν θεοί έστω και για λίγο σε βάρος άλλων, ταλαιπωρημένων και ανυπεράσπιστων ανθρώπων.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ