Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΚΑΙ Ο ΟΗΕ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ


Και σε επίσημη έκθεση του ΟΗΕ πλέον γίνεται λόγος για "Μακεδονική" και Τουρκική μειονότητα. Και καλά οκ την πιπίλα για την Τούρκικη μειονότητα τη μασουλάμε χρόνια τώρα. Αλλά ρε παιδί μου τέτοια καούρα ο ΟΗΕ για τη "Μακεδονική" εθνότητα; Μα βρε παιδί μου δεν διαβάζατε ιστορία καθόλου ή είστε τόσο πρόβατα που όποιος σας στάξει κανα δολάριο παραπάνω σκύβετε οι ευλογημένοι και πλακώνεστε...;
Και αν όντως οι γείτονες θέλουν να λέγονται Μακεδόνες τότε ας μάθουν τη γλώσσα που μιλούσαν οι Μακεδόνες, ας πάρουν την παιδεία που είχαν οι Μακεδόνες, τους μύθους, τα έθιμα, τους θεούς και ας πορευθούμε εν ειρήνη ως αδέρφια πλέον. Έτσι για την ιστορία παραθέτω ένα απόσπασμα από τον Ηρόδοτο :

Ηρόδοτος "Κλειώ" κεφ. 56

"Μόλις ο Κροίσος πήρε αυτό το χρησμό, χάρηκε πολύ ,βέβαιος ότι δεν θα ήταν ποτέ
δυνατό αντί άνθρωπος να γίνει βασιλιάς των Μήδων ένα μουλάρι και άρα ούτε ο ίδιος ούτε οι απόγονοί του θα έπαυαν να κυβερνούν.Ύστερα φρόντισε να μάθει ποιοί απ΄τους Έλληνες ήταν οι ισχυρότεροι, με σκοπό να συμμαχήσει μαζί τους. Πληροφορήθηκε από την έρευνά του ότι διακρίνονταν από τους Δωριείς οι Λακεδαιμόνιοι και από τους Ίωνες οι Αθηναίοι. Και οι δύο υπερείχαν από τους άλλους(Έλληνες): οι Αθηναίοι κατάγονταν από τους Πελασγούς και οι Λακεδαιμόνιοι από τους Έλληνες. Οι πρώτοι δεν μετακινήθηκαν ποτέ από τον τόπο τους, ενώ οι δεύτεροι είχαν περιπλανηθεί αρκετά. Όταν βασίλευε ο Δευκαλίων,κατοικούσαν στη Φθιώτιδα και όταν βασίλευε ο Δώρος, γιος του Έλληνα, είχαν κατοικήσει τη χώρα γύρω από την Όσσα και τον Όλυμπο,η οποία ονομάζεται Ιστιαιώτιδα. Αφού οι Κάδμειοι τους έδιωξαν από εκεί, εγκαταστάθηκαν στην Πίνδο,όπου ονομάστηκαν ΜΑΚΕΔΝΟΙ. Από εκεί πάλι πήγαν στη Δρυοπίδα, όταν ήρθαν στην Πελοπόννησο, ονομάστηκαν Δωριείς".

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ