Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.


Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα! Τι έχει να γίνει πάλι! Θα κάνουν χρυσές δουλειές τα ανθοπωλεία! Και δεν είναι μόνο αυτό....σήμερα με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών κ. Στυλιανίδη, οι γυναίκες θα μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς...επίσης με τον ΟΣΕ και τα ΚΤΕΛ σε όλη την Ελλάδα!....Τυχερές!

Λίγες πληροφορίες:

Στις 8 Μαρτίου του 1857 στη Νέα Υόρκη οι εργαζόμενες γυναίκες ντυμένες στα άσπρα, κάνουν απεργία με αίτημα την ίση αμοιβή με τους άνδρες. Η συγκέντρωση πνίγηκε στο αίμα αλλά ο δρόμος για ίσα διακαιώματα των δύο φύλων άνοιξε, τουλάχιστον στο δυτικό κόσμο.

Το 1910 στην Κοπεγχάγη καθιερώθηκε η 8η Μαρτίου ως παγκόσμια μέρα της γυναίκας. Από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον πλανήτη είτε σε περιοχές όπου η γυναίκα είναι χειραφετημένη είτε σε περιοχές όπου ζει υπό καταπίεση.


Για εμάς του άνδρες τίποτα ρε παιδί μου! Οι τελευταίοι του χορού! Δεν ξέρω αν έχουν εκεί μια μέρα και για εμάς, να πάμε και εμείς σε κάποιο ματς τζάμπα!!! Έστω κουπόνια σε στρίπ-σόου....ή τζάμπα μπύρες!!!!

Όπως και να έχει να πούμε τα χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες...όμορφες, άσχημες, κοντές, ψηλές, αδύνατες, παχουλές, ήρεμες, νευρικές, σπαστικές, συμπαθητικές, εργατικές, τεμπέλες, νοικοκυρές, σικάτες, τσαπατσούλες, ξανθιές, μελαχρινές, καστανομάλλες, κοκκινομάλλες, με μαλλιά, χωρίς μαλλιά, ξυρισμένες....αξύριστες, έξυπνες, χαζές, αστείες, σοβαρές......εντάξει το παρατράβηξα, λίγη πλάκα να κάνουμε!!! Άντε και του χρόνου!

TABYBLUE

1 σχόλια:

Ανώνυμος,  8 Μαρτίου 2009 στις 3:38 μ.μ.  

ευχαριστούμε...!