Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ...

Μου αρέσει...

...που μέρες σαν και αυτήν ξεστραβωνόμαστε και μαθαίνουμε (έστω κάποιοι λίγοι κάθε φορά) κάτι από τα διδάγματα της Ιστορίας μας. Της δικιά μας ιστορίας, των προ παππούδων μας.

...που μέρες σαν και αυτήν επικρατεί μια "σιωπηλή" και άτυπη εκεχειρία μεταξύ όλων των πλευρών. Τέτοιες μέρες είμαστε όλοι Έλληνες και ελπίζουμε όλοι για το καλύτερο όλων.

...που μέρες σαν και αυτήν καταλαβαίνουμε πόσο πολύ αποτύχαμε να διαχειριστούμε την κληρονομιά που μας παραδόθηκε. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να προχωρήσουμε παρακάτω.

...που μέρες σαν και αυτήν η τηλεόραση δείχνει κάποιοι αξιόλογο ντοκιμαντέρ. Τέτοια προγράμματα είναι πάντα καλό να τα βλέπουμε

Δεν μου αρέσει...

...που μέρες σαν και αυτήν κάποιοι επιλέγουν να δείξουν με τον χειρότερο και πιο πρόστυχο τρόπο τον δήθεν πατριωτισμό τους.

...που μέρες σαν και αυτήν κάποιοι την εκμεταλλεύονται για να κερδίσουν ψήφους.

...που μέρες σαν και αυτήν όλοι ξαφνικά θυμόμαστε την αξία της σημαίας μας και τον συμβολισμό της, ενώ όλο τον υπόλοιπο χρόνο απλά σκαλίζουμε τη μύτη μας
με αδιαφορία όταν οι "δικοί" μας την καίνε, την κατουράνε ή την περιφέρουν από τη μία κομματική οργάνωση σε κάποια άλλη.(αναφέρομαι στη σημαία του Πολυτεχνείου και τη γνωστή ιστορία με τη νεολαία της ΠΑΣΠ)

...που μέρες σαν και αυτήν ξαφνικά το μήνυμα γίνεται "πιο επίκαιρο από ποτέ" ενώ συνήθως η επικαιρότητα απέχει κατά πολύ του μηνύματος αυτού.

...που μέρες σαν και αυτή παρακολουθούμε για 1234η φορά επαναλήψεις με τον Παπαμιχαήλ σε ρόλο Παπαφλέσσα και τα ρέστα.

Μου τη δίνει...

...να βλέπω ξέκωλα που πάνε να βρούνε γαμπρό να παρελαύνουν αδιάφορα ποζάροντας για μια καλή φωτογραφία.

...που δεν ξέρουμε αν πρέπει ή όχι να γίνονται παρελάσεις και ποιος θα σηκώνει τη σημαία. Ας αποφασίσουμε κάποια στιγμή να τελειώνουμε.

...που στα ημερολόγια η ημερομηνία 25 Μαρτίου αναφέρεται σαν η ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και όχι σαν Εθνική εορτή, ημέρα μνήμης για τον απελευθερωτικό αγώνα.

...η προσπάθεια της εκκλησίας να οικειοποιηθεί τον αγώνα των απλών ανθρώπων για ελευθερία, τη στιγμή που πλέον όλοι ξέρουμε ποιος ήταν ο ρόλος των ανώτερων στελεχών της επί τουρκοκρατίας(βλ Βατοπέδι και χρυσόβουλα Σουλτάνου για παραχώρηση Ελληνικής γης)

...η παράφραση Ορθοδοξία ή Θάνατος. Που πήγε το Ελευθερία ή Θάνατος; Και γιατί θα πρέπει να με νοιάζει αν υπήρχε ή όχι το κρυφό σχολειό; Δεν μειώνει σε τίποτα το αποτέλεσμα του αγώνα. Μειώνει απλά τη θέση της Εκκλησίας.

Θα ήθελα...

...να γνωρίζουμε καλύτερα την ιστορία μας. Δεν επιτρέπεται να μην ξέρουμε ποια είναι η εθνική μας γιορτή.

...να έχουμε την ίδια αγάπη και περηφάνια για τη χώρα μας και τον υπόλοιπο χρόνο.

...να μην είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι,Άθεοι,12-θεϊστές,Άπιστοι,Προδότες, Αριστεροί, Δεξιοί,Φιλογερμανοί,Φιλορώσσοι και ότι άλλη ταμπέλα βρούμε. Να είμαστε απλά Έλληνες.