Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΕΣΤΙ ΚΕΡΔΟΣ

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την γνωστή εταιρία διαμοίρασης βίντεο Youtube, οι Κινεζικές αρχές μπλόκαραν την είσοδο των Κινέζων χρηστών στην γνωστή ιστοσελίδα, μετά τη δημοσίευση video που δείχνει την κακοποίηση μέχρι θανάτου θιβετιανών διαδηλωτών από τις κινεζικές αρχές κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων κατά της κινεζικής κατοχής.
Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ είναι κανόνας. Τα μέσα ενημέρωσης αναγκάζονται να αυτολογοκριθούν για να μην έρθουν αντιμέτωπα με το καθεστώς. Τον ταπεινωτικό δρόμο της αυτολογοκρισίας αποφάσισε να ακολουθήσει μέχρι και η παγκόσμια μηχανή αναζήτησης στο Internet, η Google, για να μπορέσει να μπει δυναμικά στην κινεζική διαδικτυακή αγορά. Κάνοντας γαργάρα τα περί ελευθερίας έκφρασης κατάφερε να κυριαρχήσει στην Κίνα και να ενισχύσει τη θέση της απέναντι στην ιθαγενή μηχανή αναζήτησης Baidu Inc.
Με λίγα λόγια όλοι το παίζουν "Κινέζοι" όταν συμβαίνει κάτι και αυτό το "κάτι" τους αποφέρει κέρδη. Οι μεγάλες εταιρείες και οι κυβερνήσεις απλά δείχνουν την νοοτροπία όλων μας,γλυκέ μου. Έτσι είναι παραδέξου το.
Πήγαινε μπροστά στο καθρέφτη,κοίτα την εικόνα του ειδώλου σου και δέξου πως ότι ακόμα και αν ονειρεύτηκες ποτέ δεν πολέμησες για να πραγματοποιήσεις αυτά που τόσο ήθελες. Δεν προσπάθησες ούτε να τα φέρεις πίσω όταν τα είδες να γίνονται στάχτη στο βωμό του χρήματος.
Τώρα θέλεις να κοιτάζεις πολύ μπροστά όπως συνηθίζεται να λένε. Γιατί θέλεις "πολύ";Δεν σου φτάνει να κοιτάζεις απλά μπροστά;Εμένα δεν μ' ενδιαφέρει το «πολύ», τ' αφήνω για εκείνον που ακόμη ονειροπολεί. Να βλέπω μπροστά θέλω, μόνο απ' τη μύτη μου λίγο πιο μακριά. Να μη γυρίζω συνέχεια να κοιτάζω τη σκόνη που αφήνω πίσω μου. Οι υπόλοιποι οι δυστυχείς το μόνο που θα κάνουν είναι να περάσει ξώφαλτσα όλη αυτή η περίεργη φάση που λέγεται ζωή και δεν θα χαμπαριάσουν τίποτα...