Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΙΝΔΙΑΝΟΥ

Ημέρα της Καθιστής Αρκούδας

Σήμερα χάθηκε η κόρη του γιατρού. Επικράτησε αναστάτωση στο χωριό. Όλοι την έψαχναν όλη την ημέρα. Τη βρήκαμε το ηλιοβασίλεμα στο δάσος να μαζεύει σπάνια βότανα. Για τιμωρία όλο το χωριό την πηδούσε ασταμάτητα χωρεύοντας γύρω από τη φωτιά.

Ημέρα του Γελαστού Πουλιού

Σήμερα πήγαμε για κυνήγι. Όταν γυρίσαμε είδαμε τις γυναίκες ανήσυχες. "Χάθηκε η κόρη του μάγου" μας είπαν. Αρχίσαμε να την ψάχνουμε στους γύρω λόφους. Την βρήκαμε το ηλιοβασίλεμα κοντά στο πέρασμα των βουβαλιών να πλέκει στεφάνι από αγριόχορτα. Τη φέραμε πίσω και την πηδούσε όλο το χωριό όλο το βράδυ χορεύοντας γύρω από τη φωτιά.

Ημέρα του Ήσυχου Λιονταριού

Ξύπνησα από φωνές και κλάματα. Άκουσα τον αρχηγό της φυλής να φωνάζει πως δεν βρίσκει την κόρη του. Ντύθηκα και πήγα μαζί με άλλους άνδρες της φυλής να τη βρούμε. Ψάχναμε όλη μέρα. Τη βρήκαμε το ηλιοβασίλεμα δίπλα στον μεγάλο καταρράχτη να κολυμπάει ανέμελα. Τη φέραμε πίσω και όλο το βράδυ την πηδούσε όλο το χωριό χορεύοντας γύρω από τη φωτιά.

Ημέρα της Σοφής Κουκουβάγιας

Σήμερα ο αρχηγός με έστειλε στο δάσος να μαζέψω βότανα και λουλούδια για την τελετή της Σοφής Κουκουβάγιας στο δάσος. Δεν υπάρχουν πολλά. Έψαχνα όλη μέρα. Νυχτώνει. Έχω μείνει μόνος μου. Χάθηκα...Φοβάμαι...


ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ