Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009

Εγκαίνια Μουσείου Καραθεοδωρή


Παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη έγιναν τα εγκαίνια του Μουσείου Καραθεοδωρή στην Κομοτηνή. Πρόκειται για ένα δημιούργημα αφιερωμένο στον κορυφαίο έλληνα μαθηματικό που μετά από επίπονες και χρόνιες προσπάθειες κατοίκων και φορέων της περιοχής, κοσμεί πλέον και επίσημα το κέντρο της Κομοτηνής.

Στην προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή αναφέρθηκε ο κ. Στυλιανίδης τονίζοντας ότι μετά από πολλά χρόνια επιτεύχθηκε επιτέλους να επιστρέψει η οικογένεια Καραθεοδώρη στον τόπο της.

Όπως τονίσθηκε, ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής ήταν γιος του διπλωμάτη Στέφανου Καραθεοδωρή και της Δέσποινας Πετροκόκκινου. Γεννιέται στο Βερολίνο στις 13 Σεπτεμβρίου 1873, όπου ο πατέρας του είναι πρεσβευτής της τότε Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Στο γυμνάσιο των Βρυξελλών, από όπου αποφοιτά, νιώθει στο μάθημα της γεωμετρίας ότι η σχέση του με τα μαθηματικά θα είναι δια βίου. Ένας διαγωνισμός μαθηματικών, στον οποίο καλείται η τάξη του να διαγωνιστεί επί δύο κατά σειρά χρόνια, αποδεικνύει τις μαθηματικές του ικανότητες. Αναδεικνύεται πρώτος και τις δύο χρονιές...

Διαβάστε τη συνέχεια στο :http://citypress-gr.blogspot.com/2009/03/blog-post_9947.html