Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Νέα παγκόσμια πρωτοτυπία. Χωρίς πανεπιστημιακό τμήμα ιδρύσαμε Μεταπτυχιακό!!!


Εδώ και αρκετό καιρό το http://greek-olympics.blogspot.com ασχολείται με την προσπάθεια της Βρετανίας και της Ρωσίας να ιδρύσουν Ολυμπιακό Πανεπιστήμιο και μάλιστα τα έχουν καταφέρει με τη σύμφωνη γνώμη και της ΔΟΕ.
Και ενώ εμείς στην Ελλάδα δεν διαθέτουμε το Πανεπιστήμιο, από μόνοι μας δημιουργήσαμε ένα μεταπτυχιακό τμήμα. Τέλος πάντων καλό είναι και αυτό, αν και θα δούμε στη συνέχεια τι θα πετύχει. Έδρα του μεταπτυχιακού οι εγκαταστάσεις στην Αρχαία Ολυμπία.
Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ολυμπιακές Σπουδές, Ολυμπιακή Παιδεία, Οργάνωση και Διαχείριση Ολυμπιακών Εκδηλώσεων», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, τόνισε: «Η νέα πολιτική λειτουργίας της ΔΟΑ στοχεύει στη διεύρυνση των δράσεων σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, συνυπολογίζοντας τις κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές και πολιτισμικές συνιστώσες.
Στο πλαίσιο αυτού του διευρυμένου παιδαγωγικού και επιστημονικού ρόλου που διεκδικεί η Ακαδημία, το διεθνές μεταπτυχιακό που οργανώνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και έχει την ευγενική στήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, αποσκοπεί να ενισχύσει την ανάπτυξη και προώθηση της έρευνας με διεπιστημονικά κριτήρια, αποφεύγοντας την εσωστρεφή αντίληψη και τη μονομέρεια της δράσης».
Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κωνσταντίνος Δημόπουλος, στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το πρόγραμμα ως κύριο σκοπό έχει να διδάξει τις ηθικές αρχές του Αθλητισμού και του Ολυμπιακού πνεύματος.
Οι πιο πολλοί φοιτητές που θα ενταχθούν θα είναι αλλοδαποί, οι οποίοι και θα γνωρίσουν τον πολιτισμό και την παράδοση της χώρας μας και θα γίνουν ικανοί πρεσβευτές της πατρίδας μας στη χώρα καταγωγής τους»...

Διαβάστε τη συνέχεια στο : http://greek-olympics.blogspot.com/2009/03/blog-post_7299.html