Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΡΕ...

Η στοχευμένη επίθεση ενάντια στην κα. Παναγιωταρέα, συνεργάτη του περιοδικού μας, μόνο αδιάφορη δεν μπορεί να μείνει. Στοχευμένη; Η χρονική περίοδος της λασπολογίας επιλέχθηκε με απόλυτη ακρίβεια, καθώς πλησιάζουν οι εκλογές ανέλιξης της συνεργάτιδός μας, σε καθηγήτρια του Τμήματος.
Αφορμή; Οι εμφανίσεις της στην εκπομπή του Πρετεντέρη (τον οποίο "έγχρωμο δημοσιοσχεσίτη" διατηρώ σε χαμηλότατη εκτίμηση). Τουλάχιστον καλούν τη μοναδική ενεργό δημοσιογράφο που εμφανίζεται στη Σχολή... (Εξαιρώ μίαν επίσκεψη του Σωτήρη Δανέζη).
Με λύπη μου, έκανα μιαν ανάγνωση, στις κατηγορίες που της προσάπτονται. (troktiko) Αν ακολουθούσαν όλοι τις "ανασκαφές" σας σε διδακτορικά πονήματα, θα παρέμεναν εξίσου άσχετοι με εσάς, για τη φύση του επαγγέλματος σήμερα...

Αν χάσετε και αυτήν, από τη ζούγκλα που επιθυμείτε να διοικήσετε, όλοι θα τρέχουν για μαθήματα δημοσιογραφίας δι' αλληλογραφίας στον ANT1... (Άλλωστε αξίζουν περισσότερο καθώς προσφέρουν προοπτικές στο ιδιωτικό κανάλι...)

Τουλάχιστον, βρείτε το κουράγιο, να εξηγήσετε στους επόμενους άνεργους, που θα ονομάζετε στις αίθουσες, συναδέλφους, πως κατορθώσατε να γεμίσετε μία Σχολή, με ένα μάτσο αδαείς, που πνίγηκαν στα βιβλία και δεν εφάρμοσαν τις δημοσιογραφικές τους θεωρείες πουθενά. Η δημοσιογραφία γεννιέται στο δρόμο. Και εσείς, αντί για ποδήλατο, τους μοιράζετε αναπηρικά καροτσάκια...

Όσον αφορά τις επισκέψεις της στη Θεσσαλονίκη, εμείς, στη Σχολή Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. τη γνωρίσαμε, εκεί μας γνώρισε, εκεί γνώρισε τη δουλειά μας, ΕΚΕΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ MAΣ, ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ.

Τιμή μας
και ένα ευχαριστώ,

Υ.

16 σχόλια:

Ανώνυμος,  28 Φεβρουαρίου 2009 στις 3:15 μ.μ.  

καμιά επιχειρηματολογία!
η συνήθης αμυντική τακτική περί λασπολογιών, στοχευμένων επιθέσεων κ λοιπές μπούρδες.

επί της ουσίας μπορείς να απαντήσεις ρε ελεεινό γλυφτράκι;

Ανώνυμος,  28 Φεβρουαρίου 2009 στις 3:47 μ.μ.  

Μάλλον συνεχίζετε να μιλάτε και δεν μασάτε. Επιτρέπω το σχόλιο, αν και είναι προσωπική επίθεση.("Σας απευθύνομαι ως μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας που είστε", γελοίοι με το δικό σας ακαδημαϊκό επίπεδο -ρε ελεεινό γλυφτράκι-, δεν ξέρω πως δεν απομακρύνονται δια εμετου από το προαναφερθέν επίπεδο...) Καμία επιχειρηματολογία επί ποίου θέματος; Προτείνω να χώσεις το κεφάλι σου στις διδακτορικές σου έρευνες, και να αφήσεις την πρακτική, που είναι ίσως η μόνη ελπίδα για εργασία, σε όσους την άντεξαν. Αν θέλεις, βέβαια, μπορούμε να τις μετρήσουμε.
Τις πρακτικές μας εμπειρίες ή οτιδήποτε άλλο.
Πολλά φιλιά.

Ανώνυμος,  28 Φεβρουαρίου 2009 στις 3:54 μ.μ.  

Συμφωνώ απόλυτα στο άρθρο. Πως η δημοσιογραφία τι σχέση μπορεί να έχει με τις αίθουσες πανεπιστημίων. Όπως είπε και ο Μάρκος Μπότσαρης: "Τα διπλώματα δίνονται στις μάχες".

Το ίδιο όμως ισχύει όχι μόνο στην δημοσιογραφία, αλλά και σε όλες τις δραστηριότητες και ειδικά σε αυτές που είναι πραγματικού χρόνου: π.χ. ιατρική, πληροφορική, εφαρμοσμένη έρευνα.

Αλήθεια πόσο περισσότερο μπροστά είναι οι γνώσεις των εργαστηρίων της IBM ή της Google σε σχέση με το εργαστήριο πληροφορικής του ΑΠΘ;

Συνεπώς, ο θεσμός των πανεπιστημίων αρχίζει και ξεφτίζει... γιατί λοιπόν να τον πληρώνουμε με ΔΗΜΟΣΙΟ χρήμα και να μην ιδιωτικοποιηθούν σιγά σιγά;

Σε ένα τέτοιο μοντέλο, ο καθένας μπορεί να ονομάζει όποιον θέλει καθηγητή, αρκεί να τον πληρώνει χωρίς τους δικους μου φόρους.

Μέχρι τότε όμως, ας χρησιμοποιούμε τα βασικά κριτήρια. Δηλαδή εγνωσμένο επιστημονικό έργο...

Ανώνυμος,  28 Φεβρουαρίου 2009 στις 4:54 μ.μ.  

SLOURP>>>>SLURP......to pagoto exei sigoura kaliteri gevsi apo thn panagiotarea......episis kai to pouli mou.....to gliko mou kanarini....

GLIFTES......

Ανώνυμος,  28 Φεβρουαρίου 2009 στις 4:55 μ.μ.  

Παιδιά μην δίνετε σημασία στον κάθε μαλάκα που σας κράζει.
Εσείς έχετε πιάσει όλο το νόημα της δημοσιογραφίας.
Δημόσιες σχέσεις και τσιμπούκια στους καθηγητές σας για να ανοίξουν πόρτες.


Μικρέ σούπερ δημοκράτη με συγκίνησες που "επιτρέπεις το σχόλιο" να'σαι καλά.

Φυσικά και είναι προσωπική η επίθεση αφού εσύ έγραψες αυτήν την πίπα κ μετά την έστειλες στο τρωκτικό.

Εκτός αν σε εξουσιοδότησε η Αννούλα που ξέρει πως όταν την έχεις χεσμένη τη φωλιά σου κάνεις τουμπεκί κ αφήνεις τους υποτακτικούς να βγάλουν το φίδι απ την τρύπα.

Ανώνυμος,  28 Φεβρουαρίου 2009 στις 5:46 μ.μ.  

Παίδες ηρεμήστε!Προς τι τέτοιο μένος; Εγώ δεν είμαι δημοσιογράφος, δεν σπουδάζω στο Α.Π.Θ. και την Άννα Παναγιωταρέα δεν την έχω δει ποτέ μου εκτός από την τηλεόραση. Συνεπώς δεν είμαι γλύφτης κανενός.Δουλεύω για να βγάλω το ψωμί μου, σπουδάζω παράλληλα και γράφω στο Υ γιατί έτσι γουστάρω και γιατί τα παιδιά με εμπιστεύτηκαν. Αν πω ότι αυτό με τιμά μήπως θα με βαφτίσετε και εμένα γλύφτη; Πού το κακό να ευχαριστείς κάποιον όταν σου δίνει ευκαιρίες;(Και δεν εννοώ την Παναγιωταρέα γιατί εμένα προσωπικά δεν μου έδωσε καμία και ούτε πρόκειται).Και ξέρετε και κάτι; Δεν με ενδιαφέρει πόσα παίρνει, ούτε τι εργασίες έχει κάνει, ούτε τίποτα,γιατί εγώ από αυτό που κάνω δεν βγάζω τίποτα και δίνω πολλά. Εμένα με ενδιαφέρει η ζωή η δική μου.Και σε καμία περίπτωση,όσο περνάει από το χέρι μου δεν θα αφήσω κανέναν να ρίξειτο επίπεδο της προσπάθειας που κάνουμε εδώ στο Υ. Αν ξέρατε μόνο τι έχουμε τραβήξει και τι τρέξιμο ρίχνουμε ακόμη και σήμερα για μια γαμημένη τρέλα που έχουμε. Αν έχετε όρεξη λοιπόν να κράξετε ασύστολα και επί προσωπικού καλύτερα πηγαίνετε αλλού γιατί δεν έχω διάθεση να μπω σε τέτοιο λούκι. Αν πάλι θέλετε να μιλήσουμε σωστά και για κάποιο ποιο σοβαρό θέμα θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σας.

Ανώνυμος,  28 Φεβρουαρίου 2009 στις 7:27 μ.μ.  

Δεν ξέρω καθόλου το θέμα, έχω όμως μια ερώτηση: Εγώ είμαι πολύ μαλάκας και διάβασα το κείμενο 3 φορές και πάλι δεν μπόρεσα να καταλάβω τι λέει (εννοώ συντακτικά, όχι επί της ουσίας)ή είχαν και άλλοι το ίδιο πρόβλημα με εμένα;

Ανώνυμος,  28 Φεβρουαρίου 2009 στις 7:37 μ.μ.  

Παρότι είμαι στην Αθήνα, εχω και εγώ να συνεισφέρω στη συζήτηση. Πρέπει να υπενθυμίσετε στην κα Παναγιωταρέα πως μπήκε στο πανεπιστήμιο!!! Ένας συγγενής μου ήταν στο σώμα των καθηγητών που την εξέλεξε και δυστυχώς την ψήφισε.Λίγες μέρες μετά μου μετέφερε και το παρασκήνιο της εκλογής. Μάλλον η κα Παναγιωταρέα δεν θα νοιώθει και πολύ άνετα όταν θυμάται την πρώτη της εκλογή!!!!

Ανώνυμος,  28 Φεβρουαρίου 2009 στις 8:16 μ.μ.  

Επειδη δεν υπηρξα φοιτητής του τμήματος δημοσιογραφίας δε ξερω αν η Παναγιωταρέα πληρέι τις προυποθέσεις ωστε να ειναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα αυτο.
Διαβασα όμως την καταγγελία στο troktiko και αυτο που φαινοταν σε εμενα πιο μεμπτο, ειναι το γεγονός οτι η Κα Παναγιωταρέα-αν η καταγγελια ευσταθεί- παρουσιαζεται ως τριπλοθεσήτης στο Ελληνικό Δημόσιο, πράγμα το ιδιο σοβαρό με τα golden boys κτλ που ακουμε και διαβαζουμε.
Και στο φινάλε οσο η ίδια η Παναγιωταρέα δεν διαψεύδει την καταγγελια αυτη απαξιόντας χαρακτηριστικά- εκτος αν οταν την φτύνουν της αρεσει να λεει πως βρεχει- και αντ' αυτης απανταει το Y η το όποιο Υ, τοτε δικαίως εγείρονται πολλα ερωτηματικά γυρω απο το θέμα

Ανώνυμος,  28 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:54 μ.μ.  

Οι καθηγητές πανεπιστημίου έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και μερικής απασχόλησης. Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα πολυθεσίας με την κα Παναγιωταρέα.
Το θέμα είναι εάν η κα Παναγιωταρέα ή η κάθε κα Παναγιωταρέα τηρεί τις ουσιαστικές και τυπικές προϋποθέσεις να εκλεγεί και να εξελιχθεί στις επόμενες βαθμίδες?
Δυστυχώς η παθογένεια της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πάει πέρα από την κα Παναγιωταρέα.
Πέραν τούτων πρέπει να σας πω ότι οι καθηγητές υποχρεούνται να παραμένουν στο πανεπιστήμιο 16 ώρες(αν δεν κάνω λάθος.

Ανώνυμος,  28 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:56 μ.μ.  

16 ώρες υποχρεωτικής παρουσίας την εβδομάδα και όχι το χρόνο!

Ανώνυμος,  28 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:58 μ.μ.  

Tι θα πει ρε φιλε δεν υπαρχει θεμα πολυθεσιας;;;;;;
Ελπιζω να αστειευεσαι.Παιζει ρολο το αν απασχολειται μερικα ή πληρως ωστε να θεωρειται πολυθεσητης;
Πληρωνεται η οχι απο 3 διαφορετικες θεσεις στον δημοσιο τομεα ναι η οχι;
Αυτα να μας απαντησει η κα Παναγιωταρεα

Ανώνυμος,  28 Φεβρουαρίου 2009 στις 10:34 μ.μ.  

Μόλις γύρισα...
Με ιδιαίτερη χαρά μου, είδα την απόκριση σας. Όση ώρα έπινα καφέ, βρήκε χρόνο και ο "Ανώνυμος" να σηκώσει το κεφάλι του από τις διδακτορικές του έρευνες και να απαντήσει.

Θα ενέπλεκα το σόι του, αλλά κρατάω το επίπεδο.

Η γελοιότητα ξεκινά και τελειώνει στο ότι άπαντες γνωρίζουν ποιοι υπογράφουν το περιοδικό μας. Κράτα το δικό σου όνομα για τις διδακτορικές σου παπαριές, και κάνε το κοτόπουλο σε όσα θα δουν και καμιά εκατοστή άνθρωποι. Τα διδακτορικά σου θα τα δεις εσύ και η θειά σου που σε στήριζε από μωρό, όταν σε κακοποιούσαν οι νταήδες και εσύ τους κάρφωνες στον διευθυντή...
Να ονόμαζες γλύφτη τον οποιονδήποτε, όταν η Παναγιωταρέα θα έδινε έναν από τους 900 μισθούς που της χρεώνεις, για να επιβιώσει το Υ.

7:27, sorry για το συντακτικό. Προφανώς δεν είχα πιει καν καφέ...

Ανώνυμος,  1 Μαρτίου 2009 στις 1:26 π.μ.  

Ανώνυμε συνάδελφε, σίγουρα δεν αστειεύομαι, εκτός και εάν θέλεις να νομοθετήσουμε απαγορεύοντας την πολυθεσία για τους καθηγητές πανεπιστημίου.
Επαναλαμβάνω ότι το πρόβλημα είναι εάν η κα Παναγιωταρέα και κάθε κα Παναγιωταρέα έχει τα ουσιαστικά προσόντα να είναι καθηγήτρια στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Έχοντας την εμπειρία της Φιλοσοφικής Αθηνών λέω με σιγουριά ότι η πλειοψηφία των καθηγητών θα έπρεπε να πάρει κόκκινη κάρτα.
Mr Kaya και ανώνυμε των ύβρεων εγώ δε σας ξέρω. Πάντως χρειάζεστε επειγόντως είτε γυναίκα είτε άλλη γυναίκα!!!
Ανώνυμος εξ Αθηνών

Ανώνυμος,  1 Μαρτίου 2009 στις 11:09 π.μ.  

Φαντασου αδερφε που εχουμε φτασει....
Να ζητήσουμε να νομοθετουμε για το αυτονόητο. Δηλαδη για την πολυθεσία οταν η ανεργια βαραει κοκκινο. Αλλα στο ελλαδισταν ετσι ειναι. Ζητάμε παντα τα αυτονοητα.
Για να επανέλθω στο ζητημα Παναγιωταρεα.
Και τα δύο ζητηματα ειναι αρκούντως σοβαρα.Και το πως ειναι διδάσκουσα στο τμημα αυτό, αλλά και το ζήτημα της πολυθεσίας.
Καλημερα ακι καλο μήνα

Ανώνυμος,  2 Μαρτίου 2009 στις 1:23 μ.μ.  

Καθώς γνωρίζω πολλά από το παρασκήνιο, υπήρξα και συνδικαλιστής στους μεταπτυχιακούς, η προσωπική μου άποψη για την κα Παναγιωταρέα είναι η χειρότερη.Αλλά δυστυχώς είναι τέτοιο το νομοθετικό πλαίσιο που επιβραβεύει την ήσσονα προσπάθεια και αυτούς που αναλώνονται στις δημόσιες σχέσεις.
Αλλά και πάλι λέω ότι η κα Παναγιωταρέα είναι μέρος της κρίσης της τριτοβάθμιας εκπίδευσης. Τα υπόλοιπα μέρη της κρίσης είμαστε εγώ, εσύ, όλοι μας!!!
Ανώνυμος εξ Αθηνών