Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ... ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ...



..Ναι, από τώρα αδειάζουν οι πόλεις για τα κούλουμα. Τελειώνουν από τις δουλειές τους, παίρνουν το αμαξάκι τους....και γρήγορα για το χωριό! Ποιος θα το φανταζόταν, σήμερα να λαχταράμε για λίγο ....από χωριό! Τη δεκαετία '50 και '60 έκαναν "αμάν" να φύγουν από το χωριό για να πάνε στις πόλεις....μέσα στους πολλούς...στις ευκαιρίες....στην καλή ζωή!
Πάνε αυτά. Η καλή ζωή και τα ωραία είναι πλέον στα χωριά. Όσοι βέβαια έχουν χωριό. Όσοι δεν έχουν, βρίσκουν κάποιο κοντά τους...και το "κάνουν" δικό τους. Πάνε τα Σαββατοκύριακα, τις γιορτές...και ας μην έχουν κάποιο δικό τους εκεί. Με το καιρό, όλο και κάποιον θα γνωρίσουν. Όσοι βέβαια έχουν το χωριό τους, το απολαμβάνουν μέχρι τη τελευταία του δόση καθαρού αέρα! Είμαι από τους τυχερούς που έχουν χωριό...και τι χωριό! Πανέμορφο!!!!

Είμαι από αυτούς που έλεγαν ότι θέλουν να πάνε και να κλειστούν μέσα σε 4 τοίχους από μπετόν...σε μια μεγάλη πόλη. Γιατί πίστευα ότι έτσι θα ζούσα καλά και θα περνούσα τέλεια. Πόσο λάθος έκανα! Δεν είμαι και μεγάλος...μη νομίζετε. Μόλις είκοσ....., σιγά να μη πω!

Αλλά, τόσα χρόνια στη πόλη....λαχτάρισα το χωριό! Μην υποτιμάτε τη δύναμη της λέξης "λαχτάρισα". Είναι πολύ δυνατή. Και αυτή η δύναμη φαίνεται κάθε χρόνο με τους χιλιάδες που αφήνουν πίσω την πόλη για να πάνε κάπου πιο ήρεμα, πιο μοναχικά και απλά. Κάθε χρόνο και σε όλες τις γιορτές και αργίες! Έτσι και φέτος, χιλιάδες θα φύγουν να πάνε να βρουν το απλό, να βρουν το μέρος που τα λεφτά κάποιες φορές δεν είναι τόσο σημαντικά και φυσικά δεν τα σκέφτεσαι! Μόνο η καλή παρέα να υπάρχει και το κέφι. Για τις υπόλοιπες έγνοιες θα έχουν χρόνο να σκεφτούν όταν γυρίσουν.

Σας τα έπρηξα....αλλά μου βγήκε έτσι.

Αν έχετε χωριό...φύγετε!!! Αν δεν έχετε...απλά βρείτε!...Ή αν θέλετε σας πουλάμε ένα σε....ΚΑΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ!

TABYBLUE