Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΚΙΟΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ...

Με επιστολή του ο Σωκράτης Γκιόλιας απαντάει στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.
"Δυστυχώς αναγκάζομαι να απαντήσω για άλλη μια φορά στην λάσπη που πετάει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αλλά και τις επιθέσεις που δέχομαι ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ πάνω από 3 μήνες, επειδή έκανα το "λάθος" να παραιτηθώ από την εκπομπή του.
Όπως λέει:
"οι πραγματικοί δημοσιογράφοι, υπογράφουν, δεν κρύβονται…" και δεν έχει το θάρρος να υπογράψει την στήλη ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ που Ο ΙΔΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ και θα μου επιτρέψετε να το γνωρίζω. Τουλάχιστον από εμένα δεν μπορεί να κρυφτεί.
Σε ότι αφορά τα επαγγελματικά μου, δεν ανήκω στην αυλή κανενός όπως δεν ανήκα και στου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Απλά εργαζόμουν όπως κάνω και τώρα. Μήπως Μάκη με είδες ποτέ να τρώω ή να διασκεδάζω στο σπίτι σου ή σε πάρτι ή ακόμα και να περνάω το...
κατώφλι του, αν δεν υπήρχε κάποιος επαγγελματικός λόγος; Εκτός από την καθαρά δημοσιογραφική δουλειά,στα υπόλοιπα θέματα δεν σου προσέφερα την κάλυψη που θα ήθελες. Η συνεργασία μου με τον κ.Κοντομηνά θα κριθεί από τον ίδιο αλλά οι ώρες εργασίας μου στο γραφείο (όπου πηγαίνω καθημερινά) είναι τόσες που δυστυχώς δεν μπορώ να ακολουθήσω το παραλήρημα σου. Αν δεν κάνω λάθος δεν δίνω λογαριασμό σε σένα. Δεν έχω πάρει μαύρα από επιχειρηματία , ούτε χρήματα "αέρα" σε αντίθεση με σένα που πρέπει να μας πεις από ποιους επιχειρηματίες και γιατί. Προφανώς θα έχεις καταλάβει ότι τα ψέματα τελείωσαν.
Βγάζεις ένα απίστευτο μίσος για έναν συνεργάτη σου (επί 17 χρόνια)και τον λασπολογείς όταν όλο το διάστημα της συνεργασίας δεν είχες να του καταμαρτυρήσεις τίποτα. Αν πάλι τόσα χρόνια δεν κατάλαβες τι άνθρωπο είχες δίπλα σου απλά πιστοποιείς την δημοσιογραφική σου ανικανότητα αλλά και κάποια δικά σου προβλήματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο ψυχιατρικής έρευνας. Άλλωστε το γαλόνι στον στρατό το πήρες. Την τελευταία προσπάθεια να σε βοηθήσω ψυχικά(γιατί εκεί είναι το πρόβλημα) την έκανα στην γιορτή σου στις 21 Ιανουαρίου. Ούτε αυτό το εκτίμησες. Μιλάω σκληρά για τον κόσμο που δεν ξέρει αλλά λέω λίγα για τον κόσμο που γνωρίζει. Οι επιθέσεις που δέχομαι είναι προσωπικές και αναίτιες χωρίς ΠΟΤΕ να σε προκαλέσω. Καλό είναι να ρωτήσεις κάποια στιγμή τους συνεργάτες σου για τα περί αρπαγής blog και τα υπόλοιπα που μόνο σε εκθέτουν. Ακόμα και τώρα θέλεις να οικιοποιηθείς την δουλειά άλλων; Από αυτή την ιστορία δεν θα βγάλεις 15εκ ευρώ, οπότε παράτα τα.
Όσο και να χτυπήσεις αγαπητέ Μάκη αντέχω. Έπεσες σε βράχο. Στο έχω ξαναπεί. Πρόσεξε όμως μην τσακιστείς. Οι απειλές σου δεν μπορούν να πιάσουν τόπο. Δεν σε φοβάμαι ούτε εγώ προσωπικά αλλά ούτε και ο κόσμος, όπως νομίζεις. Έχασες την αίγλη του παρελθόντος. Έχεις καταρρακωθεί επαγγελματικά και έμεινες με τα 15εκ ευρώ.
Συμφωνώ μαζί σου ότι ο κατήφορος δεν έχει πάτο και γιαυτό αποφάσισα να ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ και να φυγω από την εκπομπή παρά τις εκκλήσεις που έκανες για να μείνω όταν τα είπαμε στο σπίτι σου στην Εκάλη(χρησιμοποιείς τεχνηέντως την λέξη απομακρύνθηκες για να μην πέσει ο εγωισμός σου-υπάρχει η επιστολή παραίτησης στο ALTER και άλλωστε που να έδινες εσύ αποζημίωση για 17χρόνια εργασίας). Ο κόμπος είχε φθάσει στο χτένι.
Όταν κατάλαβα ότι χάθηκε ΟΡΙΣΤΙΚΑ κάθε αξία, σεβασμός, ανθρωπιά, ηθική και εντιμότητα αποφάσισα να αποχωρήσω. Επέλεξες τον μαμμωνά. Την δόξα και το χρήμα. Χωρίς να στηρίξεις ποτέ ηθικά τους συνεργάτες σου. Οικονομικά δεν το συζητάμε αφού έχουμε πει ότι για τα 15εκ ευρώ που κέρδισες στο...ΛΟΤΤΟ του "Πρώτου Θέματος"(δεν εργαζόσουν εκεί παρά μόνο μια φορά την εβδομάδα) δεν κέρασες ούτε ένα...ραβανί τους συνεργάτες σου.
Ακόμα και τώρα συντηρείς portal με ψίχουλα και χωρίς να πληρώνονται οι συνεργάτες του γραφείου σου (στην τηλεόραση). Και παρά την πρώτη δική μου καταγγελία συνεχίζεις το ίδιο βιολί. Αυτό όμως λέγεται θράσος.
Δεν έχω απειλήσει ποτέ ανυποψίαστους ανθρώπους και προφανώς δεν χρησιμοποίησα ποτέ blog για να περνάω θέσεις όπως εσύ ήθελες να κάνεις μέσω του troktikou. Σου θυμίζω τις περίπτωση με τις ανώνυμες επιθέσεις που ήθελες να κάνεις στον εκδότη Τ.Καραμήτσο και τον Θέμο Αναστασιάδη, στον Δ.Κοντομηνά τις οποίες αρνήθηκα να περάσω μέσω κάποιων που γράφουν στο troktiko. Όπως επίσης και την έκκληση σου να μην ασχοληθεί το troktiko με τα πλαστά τιμολόγια του Γ. Κουρή. Ήθελες να πάρεις τα παιδιά του troktikou στο portal σου αλλά θυμάσαι ότι αρνήθηκαν γιατί ήξεραν ότι το οικονομικό τους μέλλον θα ήταν ζοφερό ενώ ζητούσαν και την ανεξαρτησία που δεν θα είχαν μαζί σου.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ασχολείσαι με έναν άσημο δημοσιογράφο όπως είμαι εγώ όταν έχεις στο συρτάρι σου, ένα τεράστιο θέμα που αφορά στο σπίτι του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Ραφήνα. Το έχεις το θέμα. Στο παρέδωσα όταν παραιτήθηκα και είναι στο γραφείο σου. Δεν έχει νόημα να κομπιάζεις ότι έχεις θέμα που ρίχνει την κυβέρνηση και να μην το βγάζεις στην δημοσιότητα. Αυτό μόνο διαπλοκή για να μην χαθεί η κρατική διαφήμιση από το portal, μπορεί να σημαίνει. Μάκη δεν είσαι αυτός ο άνθρωπος που γνώρισα και γιαυτό χαίρομαι που χώρισαν οι δρόμοι μας. Ο κατήφορος θα ήταν να συνεχίσω να εργάζομαι δίπλα σου όταν βλέπω ότι όλα τα μέλη του σώματός κινδυνεύουν να ακρωτηριαστούν από την γάγγραινα που δημιούργησε η σήψη σου.
Μακάρι στην δύση της καριέρας σου να έχεις δίπλα σου φίλους ΚΑΙ συγγενείς. Γιατί και αυτοί απομακρύνθηκαν. Πάνω από τα 15 εκ ευρώ και την δημοσιότητα υπάρχουν και άλλα ανεκτίμητα πράγματα στην ζωή που δεν θα τα γνωρίσεις ποτέ με τον δρόμο που έχεις επιλέξει.
Δεν έχει νόημα να ασχοληθώ μαζί σου, εσύ έχεις χρόνο γιατί πολύ απλά δεν ετοιμάζεις εκπομπές σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Άλλοι τα κάνουν. Περιμένω με χαμόγελα το επόμενο λιβελλογράφημα και τις απειλές σου. Αλλά κούρασαν πια. Δεν μπορώ να ακολουθήσω τις χυδαιολογίες και τις ύβρεις σου γιατί εσύ είσαι καλλιεργημένος ενώ στο δικό μου φτωχό λεξιλόγιο δεν υπάρχουν τέτοιες λέξεις.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΚΙΟΛΙΑΣ