Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Η ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Την απλοποίηση της ελληνικής γραφής ζητά ο κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης, με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου. Την πρόταση του κοινοποίησε και στους Έλληνες ευρωβουλευτές.
Ο κ. Ματσάκης προτείνει στον Κύπριο υπουργό τη σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής γλωσσολόγων, οι οποίοι θα μπορούσαν, εμπεριστατωμένα να ενδιατρίψουν επί του θέματος και να δώσουν μια επιστημονικά έγκυρη πρόταση για τον εκμοντερνισμό/ απλοποίηση της Ελληνικής γραφής.

Στην επιστολή του ο Κύπριος ευρωβουλευτής παραθέτει ως 'τροφή για σκέψη' τα εξής:

1. Να καταργηθούν τα γράμματα 'η' και 'υ' και να αντικατασταθούν από το γράμμα 'ι'.
2. Να καταργηθεί το γράμμα 'ω' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'ο'.
3. Να καταργηθούν οι εξής συνδυασμοί γραμμάτων και να αντικατασταθούν ως εξής: 'αι'---> 'ε', 'ει'--->'ι', 'οι--->ι', 'υι'--->ι','αυ'--->'αβ', 'ευ'--->'εβ'
4. Να καταργηθεί η χρήση του 'γγ' και να αντικατασταθεί από το 'γκ'.
5. Να καταργηθεί το τελικό γράμμα 'ς' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'σ'.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, αναφέρει ο .ευρωβουλευτής, το Ελληνικό αλφάβητο θα έχει μόνο 21γράμματα (α, β, γ, δ, ε, ζ, θ, ι, κ,λ, μ, ν , ξ , ο , π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ) και ένα μόνο δίψηφο (το 'ου').

Ο κ. Ματσάκης υποστηρίζει ότι η απλοποίηση της Ελληνικής γραφής καθίσταται αναγκαία μέσα στα πλαίσια μιας τάσης ενωτικής πορείας των γλωσσών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, μια τέτοια αλλαγή θα καταστήσει την Ελληνική γραφή πιο απλή και πολύ πιο εύχρηστη. Ιδιαίτερα όσον αφορά την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε σχέση με μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν διάφορες μορφές δυσλεξίας'.

Υ.Γ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ: Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε

1. τη γλώσσα,
2. τη θρησκεία,
3. τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα,

ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ.
Θα ήθελα να προσθέσω και τα εξής : Ας τολμήσει κάποιος ξένος να προτείνει σε Γάλλο να εξαλείψει τους τρεις τόνους, ή να γράψει το beaucoup - bocou, ή το couteau - couto. Aς τολμήσει να προτείνει σε ένα Άγγλο να γράψει αντί thought - thot, αντί wrought - rot, ή σε ένα Γερμανό να γράψει αντί Gemutsbeschaffenheit - Gemutsbesafenheit , ή αντί Erbschleicher - Erbsleiher και θα δούμε τι θα γίνει!

FORGET-ME-NOT

37 σχόλια:

Ανώνυμος,  17 Ιανουαρίου 2009 στις 11:32 μ.μ.  

Πες του κ.Ματσάκη να πάει να δει αν έρχομαι! Α!! Και που 'σαι! Fak of....και αν καταλάβει γράψε μου.

Unknown 18 Ιανουαρίου 2009 στις 1:59 π.μ.  

Δεν φάνει που μας σκοτώνουν θέλουμε και να αυτοκαταστρεφόμαστε.Άν χάσουμε την γλώσσα μας θα χάσουμε και την ύπαρξή μας.

Ανώνυμος,  18 Ιανουαρίου 2009 στις 6:37 π.μ.  

Προτείνω να μην δίνουμε και πολύ σημασία σε τέτοιες ασυναρτησίες. Απορώ πάντως γιατί θέλει ο κ. Ματσάκης να κάνει τη γλώσσα μας όπως γράφαμε στα forums με τα Greeklish;

Μήπως επειδή είναι απλά ανίδεος (γαρ Κύπριος) για τα περί της Ελληνικής γλώσσας ή είναι ποια ΤΟΣΟ γελοίος που θέλει να αμερικανοποιήσει ακόμα και τη μητρική μας γλώσσα;

Αν είναι έτσι, να αλλάξουμε όλες τις γλώσσες του κόσμου, σύμφωνα με την αργκώ τους, μιας και έτσι έχουμε ακόμα λιγότερα γράμματα να γράφουμε.

GGNOREKKΤΗΧNOOB!

Στόκοι πολιτικοί.

παν 18 Ιανουαρίου 2009 στις 6:38 π.μ.  

Εγώ προτείνω να την καταργήσουμε τελείως τη γραφή, άλλωστε μόνο με ούγκα-ούγκα συνεννοούμαστε οι Έλληνες!!!

Ματσάκη... πόσο ήταν το "ματσάκι" που πήρες, για να πεις αυτές τις μπούρδες;;;

Ανώνυμος,  18 Ιανουαρίου 2009 στις 8:39 π.μ.  

χαχαχαχαχαχα!
Γελοίος. Απλά, γελοίος.

Ανώνυμος,  18 Ιανουαρίου 2009 στις 8:42 π.μ.  

Πιτε στον μαλακα ποσ ίνε απολιτα ζοο. Αν τον πιραζι ο τροποσ γραφισ μου, να παι να γαμιθι. Κε δεν νομιζο ποσ το "γαμιθι" ινε βρισιά.

Ι.Γ. Να βγάλο κε τουσ τονουσ;

Ανώνυμος,  18 Ιανουαρίου 2009 στις 8:49 π.μ.  

το βλέπω στημένο το ματσάκι

Ανώνυμος,  18 Ιανουαρίου 2009 στις 9:16 π.μ.  

και οι κινέζοι φτιάξανε μια σειρά από δίφθογγους και διγράμματες συλλαβές για να βάζουν ευκολότερα τα ιδεογράμματα στον ΗΥ και σαν γλώσσα είναι ισότιμη στα ιδεογράμματα αλλά γενικά είναι ανεφάρμοστη. Δύσκολοι καιροί για τέτοια.
όσο για τον Κισσινγκερ μάλλον τον Άγκνιου ή τον Τομ Πάπας (τον πετρελαιά) διάσημους επί χούντας, ήθελε να ενοχλήσει.

Ανώνυμος,  18 Ιανουαρίου 2009 στις 9:17 π.μ.  

Προτείνω να καταργήσουμε τον Ματσάκη. Στη θέση του να βάλουμε έναν γάιδαρο. Πιο καλά Ελληνικά θα ξέρει...

Ανώνυμος,  18 Ιανουαρίου 2009 στις 9:48 π.μ.  

Όταν ήμουν Τετάρτη Δημοτικού, ένα πρωί ο καθηγητής της πρώτης ώρας μας ενημέρωσε ότι από σήμερα καταργούνται οι ποδιές και το πολυτονικό σύστημα. Δεν θα μιλήσω για τις ποδιές αλλά έκτοτε η γραπτή γλώσσα μας δεν είναι το ίδιο όμορφη. Τώρα ο κος Ματσάκης θέλει να την κάνουμε ασχημότερη. Πιστεύει ο κος Ματσάκης ότι η Κύπρος δεν έχει άλλα προβλήματα οπότε σκέφτηκε να πετσοκόψει την γλώσσα μας και αν περάσει τότε θα περάσει και το όνομά του στην Ιστορία της Κύπρου ως εκμοντερνιστής. Ο κάθε Ματσάκης είναι τόσο επικίνδυνος όσο οι δικοί μας τότε που κατάργησαν το πολυτονικό. Τα κάστρα και οι αυτοκρατορίες συνήθως από μέσα πέφτουν όχι απ'έξω. Ο προδότης!

Ανώνυμος,  18 Ιανουαρίου 2009 στις 9:59 π.μ.  

Απαντώ στον ανώνυμο αρχικά, που είπε ότι ο Ματσάκης είναι ανίδεος για τα περί ελληνικής γλώσσας, καθ' ότι Κύπριος. Ο ανίδεος, αγαπητέ μου, είστε εσείς. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κύπρο. Η δική μου γιαγιά αγαπητέ, μαγείρευε "όρνιθα τζιαι πετεινόν", η δική σας "κότα και κόκορα", μη μου υπαινίσσεσαι λοιπόν, μειωμένη ελληνικότητα ή δικαίωμα στην γνώση (και στην αμάθεια, προφανώς) των ελληνικών.

Κατά τα άλλα, η πρωτοβουλία του κ. Ματσάκη είναι φριχτή. Ήδη η γνώση της γλώσσας έχει αποδυναμωθεί τις τελευταίες δεκαετίες με διάφορες πεφωτισμένες "πρωτοβουλίες απλοποίησης". Και εγώ χρησιμοποιώ τα Greeklish, καθημερινά. Δεν δέχομαι όμως να μεγαλώσω τα παιδιά μου χωρίς να γνωρίζουν σωστά ελληνικά.

Ανώνυμος,  18 Ιανουαρίου 2009 στις 10:03 π.μ.  

Ματσάκιδες κάτω τα χέρια σας από την γλώσσα μας. Άμεσα επαναφορά στις ρίζες μας (πολυτονικό).

Ανώνυμος,  18 Ιανουαρίου 2009 στις 10:13 π.μ.  

Ματσάκη, το "την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω" αφορά και τη γλώσσα μας!

Daily Sisyphus 18 Ιανουαρίου 2009 στις 10:26 π.μ.  

Το ονομα του ετσι οπως προτεινει,θα ηταν Ματσακι!! Τυχαιο?Ματσακι,απο το να λεσ τετιεσ παπαριεσ επρεπε να διαβαζεσ περισοτερο στο σχολιο.Η ελληνικη γλωσσα,απο τις αρχαιοτερες του κοσμου θα παραμεινει οπως ειναι.Το πολυ πολυ να αλλαξουν οι αγγλοσαξωνικες ωστε να μοιαζουν με τα ελληνικα.Θρασος που το εχετε να παιζετε με αυτους που σας κανενε οτι νομιζετε οτι ειστε...

Ανώνυμος,  18 Ιανουαρίου 2009 στις 10:47 π.μ.  

Πανικός με τον Ματσάκη...
Άντε και group στο facebook...

Ανώνυμος,  18 Ιανουαρίου 2009 στις 10:48 π.μ.  

Μόλις το κάνει κάποιος περιμένουμε το link όλοι. Κοινοποιήστε το. Καλημέρες.

Ανώνυμος,  18 Ιανουαρίου 2009 στις 11:52 π.μ.  

http://www.facebook.com/topic.php?uid=80160295084&topic=5361

zeidoron dtsoukas 18 Ιανουαρίου 2009 στις 12:01 μ.μ.  

Προφανως ο κυπριος ευρωβουλευτης καταλαβε τι παπαριες προτεινει και γι'αυτο αφηνει το "ου" για να μπορουμε να τον γιουχαρουμε!!!
Ανθρωπε μου σιγουρα ειναι δυσκολη γλωσσα η Ελληνικη αλλα ειναι βαση για παρα πολλες γλωσσες του κοσμου.Αν δεν μπορεις να τη μαθεις γραψε με λατινικους χαρακτηρες και δεν θα σε παρεξηγησουμε,μη γινεσαι ομως ανθελληνας ειναι τουλαχιστον ΝΤΡΟΠΗ.Προσβαλλεις κι αυτους που σε ψηφισαν.

Ανώνυμος,  18 Ιανουαρίου 2009 στις 12:19 μ.μ.  

Κάτω τα χέρια από την ελληνική γλώσσα!!! Επιστροφή στο πολυτονικό.-
τοίχοι= τίχι
τείχη = τίχι
τύχη = τίχι
Ο άνθρωπος είναι για τα πανηγύρια (πανιγίρια).

Ανώνυμος,  18 Ιανουαρίου 2009 στις 12:26 μ.μ.  

Το θέμα είναι λίγο παλιό:
http://www.pare-dose.net/blog/?p=170

Απ' όσο έχω διαβάσει, πρόκειται για έναν γραφικό πολιτικό και τίποτε παραπάνω.

Ανώνυμος,  18 Ιανουαρίου 2009 στις 12:30 μ.μ.  

Κάτω τα χέρια απ'την Ελληνική γλώσσα!!! Επιστροφή στο πολυτονικό.-
τύχη=τίχι
τείχη=τίχι
τοίχοι=τίχι
Ο άνθρωπος είναι γελοίος.-

Ανώνυμος,  18 Ιανουαρίου 2009 στις 12:38 μ.μ.  

Ναι φίλε μου παίζει ρόλο ότι είναι κύπριος, μην ενοχλείσαι. Δεν είναι τυχαίο. Μην σε ενοχλεί, οι κύπριοι δεν φημίζεστε για τον πατριωτισμό σας όσον αφορά την Ελλάδα και την Ελληνικότητά σας. Εξάλλου πολλοί από εσάς θεωρείτε ότι είναι εθνικισμός να λέγεστε Έλληνες. Έτσι δεν είναι;
Όσο για τον πετεινό και την όρνιθα (καθώς και την αίγα και όλα τα άλλα) εγώ που είμαι από την Κρήτη το ίδο λέω. Και οι δωδεκανήσιοι και πολλοί άλλοι Έλληνες. Αυτό δεν είναι επιχείρημα... ελληνικότητας.
Επί χείρημα είναι να δώσετε ένα... ματσάκι με τον Ματσάκη στην Κύπρο και να του κλείσετε το στοματάκι να μην λέει χαζομάρες (πολιτικό εννοώ, με το να τον στείλετε στην πολιτική και κοινωνική ανυποληψία)...

Ανώνυμος,  18 Ιανουαρίου 2009 στις 12:39 μ.μ.  

http://ymagblog.blogspot.com/2009/01/blog-post_4489.html

http://ymagblog.blogspot.com/2009/01/blog-post_7594.html

Είστε υπέροχοι!

Ανώνυμος,  18 Ιανουαρίου 2009 στις 12:58 μ.μ.  

Jimmy, ωραίο αυτό με το τίχι τίχι τίχι.
Φίλε έγραψες.

Ymag, είναι όντως παλιά η είδηση. Την είχα ανεβάσει προ μηνών σε μερικά fora στο διαδίκτυο.

Κύπριοι, συμφωνώ με τον ανώνυμο φίλο. Δεν σας θεωρώ και πολύ πατριώτες.

Ανώνυμος,  18 Ιανουαρίου 2009 στις 1:23 μ.μ.  

Peite sth foukariara th mana tou Mister Matsakis....
Giati den ton epniges sth genna mwrh???
Oxi gia sena....gia tous foukariarides tous bloggers pou den antexoun allo na akoun tis makakies tou ka8enos trabakoula...

Ανώνυμος,  18 Ιανουαρίου 2009 στις 2:03 μ.μ.  

Είναι απλά γραφικός και ταυτόχρονα επικινδυνος.

Ανώνυμος,  18 Ιανουαρίου 2009 στις 2:52 μ.μ.  

Συνέλληνες,
ως Ελληνίδα έλκουσα την καταγωγή από την Κύπρο και από την Μακεδονία, δεν σκοπεύω να μπω σε κανένα διαγωνισμό ελληνικότητας.

Πουλημένοι και ανθέλληνες υπάρχουν πολλοί, και από κάθε γωνιά του Ελληνισμού. Όσο για την ταλαίπωρη Κύπρο, έχετε δυστυχώς δίκιο, έχει πολλούς μη πατριώτες και πολλούς ηλίθιους που (σωστά επισημαίνετε) θεωρούν εθνικισμό και όνειδος το να λέγονται Έλληνες. Δεν είμαι μια από αυτούς και δεν σκοπεύω να απολογηθώ για την βλακεία τους.

Το μόνο που ζητώ είναι να θεωρούμαι εξ ίσου Ελληνίδα με τον Καλαματιανό, τον Τρικαλινό, τον Ρόδιο και τον Θεσσαλονικιό.

Αυτά, και ευχαριστώ.

TurambarGR 18 Ιανουαρίου 2009 στις 3:05 μ.μ.  

ελπίζω να είναι πρωταπριλιάτικο αστείο....

Ανώνυμος,  18 Ιανουαρίου 2009 στις 3:26 μ.μ.  

Μπορεί να είναι παλιό όπως λέτε, αλλά είναι ταυτόχρονα επίκαιρο.

Unknown 18 Ιανουαρίου 2009 στις 3:43 μ.μ.  

paidia ego gamo aftous tous malakes pou skeftikan ke egrapsan afti tin aidia. Den isxiei, gi afto mi masate.

Ανώνυμος,  18 Ιανουαρίου 2009 στις 6:06 μ.μ.  

Καταρχήν έχω να πω σε όσους λένε τους Κύπριους μη πατριώτες, ότι φάνηκαν περισσότερο πατριώτες από όλους τους έλληνες που προς ένδειξη του πατριωτισμού τους και της διατήρησης του πολιτισμού τους κάψανε ολόκληρη την Ελλάδα, που έχουν το θάρρος και την δύναμη να καίνε την σημαία τους, μια σημαία που οι προγόνοι μας με τόσους κόπους υπερασπίστηκαν, και μια σημαία για την οποία Κύπριοι έχασαν ακόμα και πρόσφατα την ζωή τους για να την υπερασπιστούν μπροστά στους Τούρκους . 'Ετσι είναι οι πατριώτες? Αν είναι έτσι καλύτερα να μην είμαι πατριώτης. Στην Κύπρο οι αστυνομικοί δεν σκοτώνουν παιδάκια και επίσης στην Κύπρο, οι Κύπριοι δεν γίνονται μαλάκες καταστρέφοντας τον πολιτισμό που έχουν και τιμούν. Ως Κύπριος θέλω να ξεκαθαρίσω ότι διαφωνώ με την δήλωση του κ.Ματσάκη και επιμένω για σωστά Ελληνικά.

Ανώνυμος,  18 Ιανουαρίου 2009 στις 6:24 μ.μ.  

Καταρχήν ας μάθουν όλοι οι Κύπριοι να μιλάνε Ελληνικά και μετά να έρχονται να κάνουν συστάσεις. Κανονικά δεν θα έπρεπε καν να έχουν δικαίωμα λόγου από τη στιγμή που επιτρέπουμε στα παιδιά τους να εισάγωνται στα ελληνικά πανεπιστήμια και μένουν απέξω τα Ελληνόπουλα. Ας κοιτάξουν τα του οίκου τους και να μας αφήσουν ήσυχους. Εξάλλου η γλώσσα μας έχει διατηρηθεί επί αιώνες τώρα και είμαστε περήφανοι γι αυτή. Αρκετά προβήματα μας έχουν δημιούργησει οι "αδερφοί" μας Κύπριοι.

Ανώνυμος,  18 Ιανουαρίου 2009 στις 6:29 μ.μ.  

Αν πιστεύετe ότι η κύπρος οφείλει στους νεοέλληνες αυτό που είναι κύριε Toro , είστε πολύ γελασμένοι. Προσπάθησε να συγκρίνεις την οργάνωση της Κύπρού με αυτή της Ελλάδος και τότε θα καταλάβεις πόσο πιο μπροστά είναι η Κύπρος από την Ελλάδα. Και αν πραγματικά νοιάζεστε για την χώρα σας, καλύτερα να σταματήσετε τις ηλίθιες διαμάχες σας για τα κόμματα και να καταλάβεται ότι μόνο ενωμένοι μπορείτε να πάτε μπροστά.

Thodoris 18 Ιανουαρίου 2009 στις 6:31 μ.μ.  

Αν καταργήσουν και τους τόνους τότε θα έχουμε...

φιλί = φιλι
φυλή = φιλι
φίλοι= φιλι

Αυτός ο "Ματσάκι" είναι για κρέμασμα!!!

Ανώνυμος,  18 Ιανουαρίου 2009 στις 6:43 μ.μ.  

Όσο είναι δικιά σας γλώσσα, άλλο τόσο είναι και των Κυπρίων. Και αν όντως πιστεύετε ότι οι Κύπριοι σας έχουν δημιουργήσει προβλήματα, πραγματικά σας λυπάμαι. Όσο για τις θέσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια τις παίρνουμε με την αξία μας. Ας φροντίσουν τα παιδιά σας να καθήσουν να διαβάσουν και να μην τα βάζουν με τους Κύπριους που μπαίνουν με πολύ ψηλότερους βαθμούς στα πανεπιστήμια. Δεν κερδίζεται και τίποτα αν μπούν σε ελληνικό πανεπιστήμιο τα παιδιά σας, απλά θα γίνουν αιώνιοι φοιτητές όπως και όλοι οι Έλληνες φοιτητές που το μόνο που ζητάνε είναι καταλήψεις.

Ανώνυμος,  18 Ιανουαρίου 2009 στις 7:23 μ.μ.  

Και τι είναι ρε η γλώσσα κλάσμα να το απλοποιήσουμε.

Καλά που αφήνει το ΟΥ

ΟΥΣΤ

Ανώνυμος,  20 Ιανουαρίου 2009 στις 1:30 π.μ.  

Θέμα : Η ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Πρόταση του βουλευτού της Κύπρου < κυρίου > Ματσάκη

Δεν είμαι ο καλύτερος Έλληνας και πιστεύω όχι ο χειρότερος, δεν είμαι ιδιαίτερα γνώστης και χρήστης της γλώσσας των προγόνων μου πράγμα που με κάνει να είμαι θυμωμένος και να λυπάμαι για τους δασκάλους μου.
Είμαι εξοργισμένος πού έπρεπε να φτάσω τα 53 χρόνια μου για να μάθω πως το σημαντικό της γλώσσας μας είναι ο ήχος της., Πως αυτός ορίζει την γραφή της και όχι ανάποδα.
Πως οι τόνοι και τα σημεία στίξης φτιάχτηκαν για να μπορούν και οι βάρβαροι να ομιλούν σωστά την θεία γλώσσα μια και δεν είχαν δικιά τους.
Πως τα φωνήεντα λέγοντα βραχέα γιατί έχουν βραχύ(κοφτό) ήχο και τα μακρά έχουν μακρό(παρατεταμένο), κανείς δάσκαλος δεν μου το έμαθε ΠΟΤΕ.
Πως το τεράστιο πρόβλημα, (ποιες λέξεις παίρνουν δασεία), αρκεί να τις προφέρεις σωστά και αν ακούσεις στο πρώτο φωνήεν να προετοιμάζεις ηχητικά το επόμενο σύμφωνο τότε παίρνει δασεία, ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ.
Μου στέρησαν πολλά, αποφεύγω να διαβάζω γιατί με ενοχλεί ο ήχος μου.
Δεν ήθελα να γράφω γιατί ντρεπόμουν για τα λάθη μου και μου έλειπε η πληθώρα των λέξεων για να εκφράσω την σκέψη μου, μου στέρησαν πάρα πολλά.
Αλλά όλως περιέργως δεν μου στέρησαν το να σκέπτομαι, δεν μπόρεσαν γιατί δεν ήταν στο χέρι τους, όσο και αν ακούγετε κάπως αυτό, μα ήταν στο αίμα των προγόνων μου και δεν μπορούσαν.
Έχουν ειπωθεί για την γλώσσα μας πως έχει ήχο, νόημα, πληρότητα και είναι μαθηματική, αυτό την κάνει πολυτιμότατο τεχνολογικό εργαλείο της εποχής μας και αυτής που έπεται και εξηγούμε.
Δουλεύω στον χώρο των υπολογιστών από το 1978, χαρακτήριζαν τους υπολογιστές ως εξής << ένας γρήγορος αράπης που ξέρει μόνο πρόσθεση και εάν έχει ρεύμα η όχι αλά δεν κάνει τίποτα εάν δεν του το πεις >> .
Μακριά από εμένα τα ρατσιστικά σχόλια και ερμηνεύω.
Γρήγορος = ταχύς
Αράπης = ακούραστος, ανθεκτικός, χαμηλού κοστολογίου στην
σχέση απόκτησης και παραγόμενου έργου.
Έχει ρεύμα = εάν ο δακτύλιος του πυριτίου διαπερνάτε από
ρεύμα έχει τιμή 1 εάν όχι έχει τιμή 0
Ξέρει πρόσθεση = στο δυαδικό σύστημα των υπολογιστών 1+1=0
Αφαίρεση = αρνητική πρόσθεση
Πολλαπλασιασμός = πολλές προσθέσεις
Διαίρεση = πολλές αρνητικές προσθέσεις
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΠΕΙΣ
Έφτιαξαν διαφόρους κώδικες συγκεκριμένων εντολών για να μας καταλαβαίνουν οι υπολογιστές.
Από την εκτόξευση του πρώτου διαστημικού λεωφορείου τεχνολογικά έβλεπαν μπροστά εφικτή την τεχνική νοημοσύνη. Μα σε ποια γλώσσα θα καταλάβαινε τι ακριβώς ζητάμε.
Σε ποια θα μας έδινε αποτελέσματα, σε ποια θα μάθαινε και θα αυτοβελτιωνόταν ?????
Κάποιοι είπαν στα αρχαία Ελληνικά μα τότε οι πρώτοι και καλύτεροι χειριστές των νέων υπέρ υπολογιστών θα ήταν αυτοί που έχουν την ίδια γλώσσα για μητρική τους και τότε κάποιοι φρόντισαν να καταργήσουν με νόμο το πολυτονικό και κάποια εργαλεία της γλώσσας, κάποιοι είπαν να μάθουμε να μιλάμε αγγλικά για να ενσωματωθούμε στην Ευρώπη και κάποιοι άλλοι να γράφουμε με λατινικούς χαρακτήρες, κάποιοι ξαναείπαν τα ίδια με τον περί ου ο λόγος κύριο Ματσάκη.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ;;;
Όλοι όσοι τώρα διαβάζετε τις σκέψεις μου αυτές είστε άνθρωποι με σχέση κάποια με τους υπολογιστές άρα μπορείτε να ελέγξετε τα όσα λέω.
Οι Ελληνικές γραμματοσειρές των Windows μέχρι και τα 2000 ήταν πάντα στο μονοτονικό, στα XP η Microsoft στέλνει εκτός των γραμματοσειρών συστήματος Arial, Black,Time, Lucida και την Palatino Linotype μια γραμματοσειρά καθαρά πολυτονική, γιατί άραγε;
Εάν δείτε με το Accessories / system Tools / character Map μόνο η Palatino Linotype είναι πολυτονική και καμία άλλη.
Εάν τώρα εγκαταστήσετε τον Brownser Opera με το προγραμματίδιο Unicode Charts η το character Map υπάρχει ιδική κατηγορία Greek Extended θα δείτε πως όλες, μα όλες είναι κρυφά πολυτονικές, γιατί άραγε κρυφά;;
Στα VISTA συμβαίνει το ίδιο.
ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ;;
Όλοι μάθατε πως κυκλοφόρησαν τα Windows 7 Beta και διατίθενται Free από την Microsoft.
Όταν πάτε να κάνετε εγκατάσταση ρωτάει Τοποθεσία, Γλώσσα, και τι Πληκτρολόγιο έχετε:
( Greek, Greek Latin, Greek Polytonic )
Greek Polytonic?? Τι να χρειάζονται άραγε το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο όσοι μπορούν να γράφουν Ελληνικά αφού έχει καταργηθεί η πολυτονική γραφή στα καθημερινά κείμενα;
Μήπως για να επικοινωνούν με κάποιον υπολογιστή;
Μήπως οι υπερυπολογιστές είναι ήδη προ των πυλών και για τον λόγο αυτό βιάζονται να χάσουμε την επαφή με την γλώσσα μας;
Είναι γνωστό πως από το 1980 πως για να αναρριχηθείς σε διευθυντική θέση σε εταιρείες όπως η Microsoft IBM HP Sony Toshiba και πολλές άλλες του χώρου απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα αρχαία Ελληνικά.
Έχει πάρει μήπως το αυτί σας ότι στην Ιαπωνία των 72 εκατομμυρίων υπάρχουν μισή Ελλάδα Ομηριστές, δηλαδή άτομα με την δυνατότητα να διαβάζουν Όμηρο από το αρχαίο κείμενο.
Σίγουρα δεν είμαι ο καταλληλότερος από γνώση για να νουθετήσω μα αφήσετε με να το πώ από καρδιάς.
Στο πείσμα όλων των προδοτών του Ελληνισμού και όλων των ανθελλήνων με η χωρίς Ελληνικό διαβατήριο.
Μην τους αφήσουμε να μας αποξενώσουν από ότι σημαντικότερο μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.
Θα είναι σαν να παραδίδουμε την ψυχή μας, σαν να ξεπουλάμε το παρελθών και το μέλλων μας.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την δυνατότητα να εκφράσω την σκέψη μου

Φιλικά
Κορνήλιος