Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Αθηναική Κυριακή

Αθηναική Κυριακή, Α(θ)λητικη Κυριακή, όπως και να την πει κανείς το θέμα δεν αλλάζει. Όσους χαρακτηρισμούς και αν της αποδώσεις, θα έχεις ακόμα τόσους στο μυαλό σου.
Μια εκπομπή -ορόσημο, μια εκπομπή- κόσμημα της περασμένης δεκαετίας κατέληξε σε κέντρο προπαγάνδας. Αφορμή παίρνω απο την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ ύστερα απο την απερίγραπτη δήλωση του πανελίστα πλέον Κωναταντίνου ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε το ματς με τον Πανιώνιο επειδή έχει στη σύνθεση του τον υιο του Γκαγκάτση, Χρυσόστομο. Τι και αν του εξήγησαν ότι στα προηγούμε ματς η ομάδα της Θεσσαλονίκης αδικήθηκε. Τι και αν ο πρόεδρος του Πανιωνίου, κος Τσακίρης, σε συνέντευξή του, παραδέχθηκε αφενός την κατάντια της Ελληνικής διαιτησίας , αφετέρου όμως παραδέχθηκε και το γεγονός οτι ο ίδιος διαιτητής που αδίκησε την ομάδα του, στο 2ο ημίχρονο έπαιζε - όπως ο ίδιος είπε- 80-20 υπέρ του Πανιωνίου.

Ότι και να πεις λίγο θα είναι. Πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες την ΕΡΤ μέσω της ΔΕΗ για να βλέπουμε μια αθλητική, υποτίθεται, εκπομπή η οποία έχει καλεσμένους πρώην ποδοσφαιριστές μόνο απο τις 3 ομάδες της Αθήνας. Πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες την ΕΡΤ για να εξασφαλίσει εκείνη τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Ολυμπιακού και παλαιότερα του Παναθηναικού. Για να είμαι απόλυτα δίκαιος να αναφέρω και τον Άρη βέβαια.
Περιμένουμε να πάει 12 ώρα για να ακούσουμε τα αποτελέσματα όλων των αγώνων, αφού μέχρι τότε μας αναλύουν πώς έξυσε τη μύτη του ο Βαλβέρδε, αν κατουράει καθιστός ή όρθιος ο Ντιόγο και αν στον Τεν Τεν Κάτε αρέσει το σουβλάκι με τζατζίκι ή χωρίς.
Για το μπάσκετ δεν το συζητώ. Πρέπει να περιμένεις μέχρι τις 2 για να μάθεις το αποτέλεσμα της ομάδας σου. Και το αναφέρω ξανά. Όλα αυτά με τα δικά μας χρήματα.

Τουλάχιστον ας βγουν οι υπέυθυνοι και να το ομολογήσουν: έτσι γουστάρουμε, έτσι κάνουμε. Μην μας το παίζουν όμως υπέρμαχοι μιας καλύτερης ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Τη στιγμή που στην Σουπερ Λιγκα συζητούν για την κεντρική διαχείρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων όλων των ομάδων, η κρατική ΕΡΤ κάνει πρόταση σε Ολυμπιακό και Ξάνθη.
Αυτές είναι οι κινήσεις σας για την βελτίωση του ποδοσφαίρου; Η διάπαση των ομάδων;

Έτσι έχουν τα πράγματα και θα γίνουν ακόμα χειρότερα απο τη στιγμή που ανεβαίνουν οι ομάδες της επαρχίας. Φοβούντε πλέον τον ισχυρό ΠΑΟΚ και τον πλήττουν με κάθε τρόπο. Ακόμα και τη Ξάνθη επειδή τόλμησε η καημένη να βρεθεί στη 2η θέση της βαθμολογίας. Εκεί που πρέπει πάντα να βρίσκεται η ΑΕΚ ή ο Παναθηναικός.

Μπορεί και γω αν υποστήριζα ΑΕΚ ή Ολυμπιακό να γούσταρα που μιλούν τόση ώρα για την ομάδα μου. Το θέμα είναι όμως ότι εκνευρίζουν όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Ακόμα και οπαδοί των 3 της Αθήνας τους έχουν σιχαθεί.

Εγώ θα ψαχτώ. Δεν προτίθεμαι να πληρώνω μια εκπομπή που μειώνει τη νοημοσύνη μου.
Και το ίδιο κάνουν ακόμα χιλιάδες πολίτες της χώρας. Την ΕΡΤ την πληρώναμε στην αρχή γιατί δεν επιτρεπόταν να έχει διαφημίσεις. Την πληρώναμε για να "βγαζει" τα λειτουργικά έξοδα. Τώρα τι να πληρώσω; Το κανάλι που έχει τόσες διαφημίσεις; Το κανάλι που στέλνει τον Ρουβά στη Ευροβίζιον με την ακριβότερη αποστολή που έχει γίνει ποτέ. Έλεος. Δεν υπάρχει πλέον νόημα να πληρώνω.

Υ.Γ. Έτσι το βλέπει ένας ΒορειοΕλλαδίτης. Μπορέι να κάνω λάθος. Άν κάνω λάθος τότε λάθος κάνουν και χιλιάδες ακόμη που έχουν την ίδια άποψη. Με την Αθήνα δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Έχω όμως πρόβλημα με το Αθηναικό κατεστημένο των αποφάσεων και των διαταγών. Φυσικά δεν φταίει η Αθήνα που τόσα χρόνια ο ΠΑΟΚ π.χ. φυτοζοούσε. Φταίει για άλλα πολλά όμως.

Dr.Koul.

2 σχόλια:

Ανώνυμος,  12 Νοεμβρίου 2008 στις 2:24 π.μ.  

καλα τα λες. Ο ΠΑΟΚ πανω απ ολα. Οσο και να σας ενοχλει ρε εμεις τον βρηκαμε το δρομο μας

Ανώνυμος,  12 Νοεμβρίου 2008 στις 2:39 π.μ.  

GIA OLA I ATHINA SAS FTAEI MPAOKTSIDES? OI PROEDROI SAS FAGAN TA LEFTA, OXI I ATHINA. OSO GIA TIN ERT, KALA TA LES ALLA DEN MPOREIS NA KANEIS KATI. PALI THRYLO THA VLEPEIS.