Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Οι άνδρες καταλαβαίνουν την απιστία.

Υποτίθεται ότι οι γυναίκες λένε πειστικότερα ψέματα και διατηρούν το προβάδισμα στο να «ανιχνεύουν» την απιστία των συντρόφων τους.
Σύμφωνα με έρευνα πάντως οι αντιλήψεις αυτές διαψεύδονται καθώς τελικά αποδεικνύονται οι άνδρες ικανότεροι στο να καταλαβαίνουν την απιστία ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύονται και περισσότερο επιρρεπείς σε αυτή.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Βιρτζίνια του Ρίτσμοντ ανέλυσαν εμπιστευτικές απαντήσεις σε ερωτηματολόγια που έδωσαν σε ετεροφυλόφιλα ζευγάρια και διαπίστωσαν ότι μολονότι οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να έχουν απατήσει τις συντρόφους τους σε ποσοστό 29% έναντι 18,5% των γυναικών, ήταν επίσης πιο πιθανό, σε ποσοστό 94%, σε σχέση με τις γυναίκες (80%), να μαντέψουν σωστά την απιστία της συντρόφου τους.

Το μειονέκτημά τους πάντως είναι ότι τείνουν να υποπτεύονται τη σύντροφό τους ακόμα και όταν αυτή είναι πιστή, σύμφωνα με την έρευνα. Η εξήγηση των επιστημόνων για τις «μαντικές ικανότητες των ανδρών ενισχύει την αντίληψη των εξελικτικών βιολόγων ότι οι άνδρες εξ αρχής ήταν υποχρεωμένοι να ακονίζουν την αντίληψή τους για τη συντροφική «προδοσία», γιατί ποτέ δεν μπορούν να είναι απόλυτα σίγουροι ότι τα παιδιά της συντρόφου τους είναι δικά τους ή προϊόν απιστίας.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Human Nature.

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί ρωτούσαν κάποτε "τα παιδιά του Ζεββεδαίου ποιόν είχαν πατέρα;" και γιατί οι άνδρες λένε ότι "οι γυναίκες και σε μπουκάλι να μπουν αν θέλουν να γ... θα το κάνουν";

Η διαφορά:

Γύρισε ένα πρωί η γυναίκα σπίτι και τη ρωτάει ο άνδρας:
-Πού ήσουν;
-Στην κολλητή μου.Κοιμήθηκα εκεί χθες.
Ο άνδρας μην πιστεύοντας τη γυναίκα του πήρε τηλέφωνο τις 10 κολλητές της.Καμία δεν επιβεβαίωσε ότι κοιμήθηκε εκεί η γυναίκα του.


Γυρίζει ο άνδρας ένα πρωί σπίτι και τον ρωτάει η γυναίκα:
-Πού ήσουν;
-Στον κολλητό μου.Εκεί κοιμήθηκα χθες βράδυ.
Η γυναίκα πήρε και αυτή τους 10 κολλητούς του άνδρα.Οι 8 επιβεβαίωσαν ότι κοιμήθηκε εκεί και οι 2 επιμένουν ότι είναι ακόμα εκεί και κοιμάται!
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ