Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

“Thessaloniki’s Perfect Blend”


ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής σχεδίασε μια ξεχωριστή εκδήλωση προβολής της Θεσσαλονίκης, που φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του ΕΟΤ. Πρόκειται για την παρασκευή του “Thessaloniki’s Perfect Blend”, του κοκτέιλ που ο πολυβραβευμένος μπάρμαν Αριστοτέλης Παπαδόπουλος εμπνεύστηκε ειδικά για τη Θεσσαλονίκη.
Τα συστατικά του κοκτέιλ “Thessaloniki’s Perfect Blend” παραπέμπουν στα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της Θεσσαλονίκης, που την ορίζουν ως ενδιαφέροντα προορισμό: σιρόπι, ουίσκι, γάλα, τριμμένη μαύρη σοκολάτα, φρέσκια μέντα και μέλι. Το σιρόπι κάστανο συμβολίζει τη ρωμαϊκή και βυζαντινή δόξα της πόλης, το ουίσκι λειτουργεί ως σύμβολο της Θεσσαλονίκης ως του μεγαλύτερου λιμανιού των Βαλκανίων, το γάλα την προσφορά της πόλης στη γνώση, στην πνευματική τροφή, στην κουλτούρα, τον πολιτισμό και την ιστορία της. Η τριμμένη μαύρη σοκολάτα συμβολίζει την αριστοκρατική φινέτσα της πόλης μας και τους γαστρονομικούς πειρασμούς, η φρέσκια μέντα παραπέμπει στην πόλη των νιάτων και της φρεσκάδας τους, ενώ το μέλι είναι μια αναφορά στους αρχαίους Έλληνες Θεούς, που, σύμφωνα με το σκεπτικό της σύνθεσης, «ξέρουν να ζουν και να γεύονται».

Τς, τς, τς....
Αυτή η αριστοκρατική φινέτσα...
Πανέμορφη Θεσσαλονίκη!!

forget-me-not

1 σχόλια:

Panbeautiful21 18 Νοεμβρίου 2009 στις 10:45 μ.μ.  

Τι λες βρε παιδί μου; Όταν ξανανέβω να βρω κάποιον να μου το κεράσει! Μην κάνουμε πειραματισμούς με λεφτά που δεν μας περισσεύουν κιόλας...