Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

Συγγραφικό ταλέντο...


Αυτή την στιγμή διαβάζετε τον πρόλογο του τέταρτου ημερολογίου μου. Φέτος, το ξέρω… δεν έχω δικαιολογίες. Άντε το πρώτο, πρώτο ήταν, μερικά λαθάκια είχε, το αγοράσατε. Άντε το δεύτερο, δεύτερο βιβλίο ήταν, «νέος είναι ακόμα στο γράψιμο θα στρώσει είπατε», το πήρατε. Μετά που κυκλοφόρησα το τρίτο, σκεφτήκατε την παροιμία, «Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι» αλλά σαν καλοί άνθρωποι που είστε, είπατε: Δεν πειράζει μωρέ, κομμάτια να γίνει, ας του δώσουμε ακόμα μία ευκαιρία του ανθρώπου και καταξοδευτήκατε και το αγοράσατε.


Φέτος όμως;
Έχω την αίσθηση ότι τελείωσαν οι δικαιολογίες σας.
Φέτος δίνω εξετάσεις και ελπίζω να τις περάσω.
Πριν ξεκινήσετε να διαβάζετε μέρα - μέρα το αξιοθαύμαστο πόνημα μου, σας πληροφορώ ότι δούλεψα πάρα πολύ σκληρά προκειμένου να το ολοκληρώσω.
Θα μου πείτε τι σας νοιάζει; Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλοι. Σωστά.
Αλλά αφού διαβάζετε αυτές τις γραμμές, 90% έχετε πέσει στην παγίδα και το έχετε αγοράσει, οπότε του χρόνου με το επόμενο ημερολόγιο να είστε πιο επιφυλακτικοί.

Όμως μια και το κρατάτε στα χέρια σας, διαβάστε το.
Μέσα στις σελίδες του θα βρείτε από άχρηστες πληροφορίες και στατιστικές, μέχρι και συναισθήματα όλων των αποχρώσεων.
Μέσα του υπάρχουν ιστορίες που μου τις στείλατε είτε με e-mails και γράμματα, είτε μου τις είπατε προφορικά σε μπαρ και στους δρόμους. Σας ευχαριστώ θερμά που μου εμπιστευτήκατε τις ιστορίες σας.


Γιάννης Σερβετάς

Υ.