Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Μια απίστευτη ιστορία.


Μια απίστευτη ιστορία, που διαδραματίστηκε, όχι στο... Αφγανιστάν, αλλά στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γερμανία!

Η Marwa El-Sherbini, 31 ετών, έφτασε στη Γερμανία πριν τρία χρόνια, συνοδεύοντας τον σύζυγό της Ali El-Sherbini, που ολοκλήρωνε τη διδακτορική του διατριβή στη φαρμακολογία, στο Ινστιτούτο Max Planck της Δρέσδης. Η Marwa ήταν φαρμακοποιός και μέλος της εθνικής ομάδας handball της Αιγύπτου. Τις σπουδές του συζύγου χρηματοδοτεί το Αιγυπτιακό κράτος, και η διατριβή επρόκειτο να υποστηριχτεί σε λίγους μήνες. Η μικρή οικογένεια επρόκειτο να επιστρέψει στην Αίγυπτο πριν το τέλος του χρόνου.

Εκεί που η διαφορετικότητα δεν συγχωρείται


Ένα χρόνο πριν, ο Alex W., Γερμανός, ρωσσικής καταγωγής, 28 ετών, άνεργος, τη βρήκε να παίζει με το 2 ετών παιδί της marwa-el-sherbini.jpgσε μια παιδική χαρά, φορώντας μαντήλα. Ο Alex W., την προσέβαλε βρίζοντας: ισλαμίστρια, βρωμιάρα, τρομοκράτισσα και της επιτέθηκε προσπαθώντας να της βγάλει τη μαντήλα.

Εκείνη του έκανε μήνυση για ρατσιστική προσβολή και ρατσιστική βία. Ο Alex W. καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό, σε πρόστιμο 780 ευρώ. Η ποινή του κρίθηκε μικρή και ο εισαγγελέας άσκησε έφεση, με την προοπτική μιας ενδεχόμενης φυλάκισης. Πολύ περισσότερο, γιατί ο Alex W. είπε στην απολογία του, πως δεν θα προσέβαλε ποτέ κάποιον, αν ήταν ίσος του.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο, στο εφετείο της Δρέσδης, την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2009, παρόντος του συζύγου της Ali ali-el-sherbini.jpgEl-Sherbini και του τρίχρονου πλέον παιδιού της. Την ώρα που κατέθετε η Marwa, έγκυος στο δεύτερο παιδί τους, ο κατηγορούμενος της επετέθη με στιλέτο, της κατάφερε 18 πλήγματα, από τα οποία και υπέκυψε, μέσα στην αίθουσα του Εφετείου. Ο Ali, που έσπευσε σε βοήθειά της, μαχαιρώθηκε κι αυτός και.. κρατηθείτε: οι αστυνομικοί που κλήθηκαν (μέσω interphone) να βοηθήσουν, θεώρησαν ότι ο Ali ήταν ο επιτιθέμενος (αφού είχε αράβικη φάτσα) και τον πυροβόλησαν. Ο σύζυγος μεταφέρθηκε σε κώμα σε νοσοκομείο της Δρέσδης και το επίσης τραυματισμένο παιδί παρακολουθείται από ψυχολόγους.

Ο εισαγγελέας είπε, πως επρόκειτο για μία πράξη ξενόφοβη ίσως, αλλά για μεμονωμένο περιστατικό από ανισόρροπο δράστη.


Σ.Σ. Μα εδώ δεν πρόκειται για μεμονωμένο ανισόρροπο δράστη, όταν ο κατηγορούμενος κατάφερε μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου να μαχαιρώσει 18 φορές την Marwa El-Sherbini. Πρόκειται για πολλούς ανισόρροπους που απλά παρακολουθούσαν. Ολοκληρώνοντας το απαράδεκτο τραγικό γεγονός οι αστυνομικοί που έτσι εύκολα έκριναν ότι το έγκλημα το διέπραξε ποιός άλλος, ο μαχαιρωμένος συν τις άλλοις Άραβας.


Την Κυριακή 5 Ιουλίου, που η οικογένεια της Marwa παρέλαβε τη σωρό της, για να την κηδέψουν στην Αλεξάνδρεια, έγινε διαδήλωση στη Δρέσδη, όπου οι πολίτες καταδίκαζαν τη σιωπή των γερμανικών και ευρωπαϊκών ΜΜΕ.

Γονείς-Υγεια-Παιδιά