Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

To 1o Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών αποτελεί το σημείο εκκίνησης για την προώθηση της σύγχρονης παραστατικής τέχνης (performance art), επιδιώκει να καταστεί θεσμός για τη Θεσσαλονίκη και να γίνει αφετηρία για την παρουσίαση πρωτοποριακών εκδηλώσεων που θα έχουν ως βάση την τέχνη της «αναπαράστασης» και την επέκτασή της ως τα ευρύτερα πεδία της.

Με ένα πλούσιο συνδυαστικό πρόγραμμα που θα αποτελείται από παραστάσεις-Performances διακεκριμένων εκπροσώπων της Τέχνης Ανάμεσα στους συμμετέχοντες στη φετινή διοργάνωση θα βρίσκονται οι διεθνούς φήμης Performers: Franko B, η θεατρική ομάδα Leibniz & η Stacy Makishi ενώ την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν στο φεστιβάλ οι: M.Ζυγούρη, Γ. Μπακαλος και η Θεατρική ομάδα Alma Κalma.
Παράλληλα θα δοθούν 6 σεμινάρια διάρκειας 5 ωρών το καθένα οπού έκαστος καλλιτέχνης θα διδάξει στους συμμετέχοντες την τεχνοτροπία του.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και την έκθεση φωτογραφίας η οποία θα παρατίθεται καθ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ με χρήση οπτικοαουστικών μέσων του διεθνούς αναγνωρισμένου φωτογράφου Μanuel Vason με θέμα τις παραστατικές τέχνες η οποία θα προβάλεται στον χώρο παράλληλα καθ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Το 1ο Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών θα διαρκέσει από τις 18 ως τις 25 Οκτωβρίου 2009.