Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Flash Forward, το νέο Lost ;

Την καλημέρα μου σε όλους σας.

Είδα πρόσφατα τη νέα σειρά Flash Forward, του ΑBC. Αξιόλογη σειρά, καλό καστ και δυνατό σενάριο. Από το τρέιλερ ακόμα, όλοι μιλούσαν για το νέο Lost.
Αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας, όλα εκείνα που με έκαναν να αισιοδοξώ για τη συνέχεια, αλλά και εκείνα - ευτυχώς λίγα- που με έβαλαν σε απαισιόδοξες σκέψεις.

Η σύγκριση με το Lost, ήταν αναπόφευκτη. Ίδιο κανάλι, πιασάρικο σενάριο, καλό καστ με ηθοποιούς όπως o Joseph Fiennes, o Jack Davenport και η γνωστή μας από το Lost, Sonya Walger.



http://www.scifiscoop.com/wp-content/uploads/2009/06/flash_forward_5.jpg


Η υπόθεση πάει κάπως έτσι: Όλα κυλούν φυσιολογικά στο L.A. .
Ο Marc Benford ( JosephFiennes) είναι πράκτορας του FBI.
H γυναίκα του, Olivia ( Sonya Walger), εργάζεται ως νοσηλεύτρια σε ένα νοσοκομείο. Ο Marc μαζί με έναν συνάδελφό του, καταδιώκουν ομάδα υπόπτων για τρομοκρατική επίθεση με πυρηνικά όπλα.
Ξαφνικά, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, οι 2 πράκτορες λιποθυμούν.
Μερικά λεπτά αργότερα, συνέρχονται, για να καταλάβουν ότι δεν ήταν οι μόνοι που λιποθύμησαν. Γύρω τους επικρατεί ένα χάος. Φλεγόμενα κτίρια, τραυματισμένοι άνθρωποι, νεκροί, συνθέτουν την εικόνα στους δρόμους του Λος Άντζελες. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει την αιτία. Όσο περνάει ο χρόνος, συνειδητοποιούν ότι ολόκληρο το Λος Άντζελες, είχε λιποθυμήσει το ίδιο ακριβώς χρονικό σημείο. Τα δελτία ειδήσεων πληροφορούν τον κόσμο ότι πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο. Σε κάθε σημείο της γης, σε όποια κατάσταση και αν ήταν κάποιος, λιποθύμησε για 2 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα
Όλοι είδαν ένα όραμα. Αναμνήσεις. Αναμνήσεις του μέλλοντος και όχι του παρελθόντος. Είδαν τη ζωή τους, 6 μήνες μπροστά. Ξεκινάει ένας αγώνας δρόμου για την συλλογή πληροφοριών που θα τους οδηγήσει στον υπεύθυνο. Παράλληλα, η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα, φοβούμενοι μήπως αυτό που οραματίστηκαν, βγει αληθινό.


Καλή ιδέα. Κλασσικά, μας τραβάει το άγνωστο, η μαζική καταστροφή και το μέλλον.
Μένει να δούμε τι θέλει να πει ο ποιητής στο τέλος και αν πρόκειται να δώσει μια σαφή απάντηση στο τι προκάλεσε όλο αυτό.
Ελπίζω να μην το τραβήξουν τόσο πολύ όσο το Lost, το οποίο στο τέλος δεν βλεπόταν, όσο και αν ισχυρίζεται ο Mr.Kaya το αντίθετο.

Έχει μπει ήδη στην torrent λίστα μου. Παρακάτω ακολουθεί το torrent για τον πιλότο της ταινίας - δηλαδή το πρώτο επεισόδιο- το οποίο δεν έχει προβληθεί ακόμα στην τηλεόραση.
Είναι ένα pre-air επεισόδιο, δίχως να γνωρίζω την προέλευση.
Μέτρια ποιότητα εικόνας και ίσως να λείπουν μερικά λεπτά τα όποια όμως δεν αποτελούν σημαντικό κομμάτι για την πλοκή.

Flash Forward 1x01

1 σχόλια:

pantelis 26 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:34 μ.μ.  

DEN PAS KALA.TO LOST APO TON 4o KYKLO K META EINAI KATI TO TELEIO