Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Πεινασμένοι ψευτοπολιτικοί.


Όχι δεν είναι "πεινασμένοι" επειδή δεν έχουν να φάνε. Είναι "πεινασμένοι" για την προβολή. Εθισμένους θα τους έλεγα. Εθισμένοι στο "ναρκωτικό" πολιτική. Μπορώ να τους πω και λιγούρια! Και αυτό το καταλαβαίνεις από τη μανία τους να ακουστούν όσο πιο πολύ μπορούν και μάλιστα όταν τους βλέπεις στα "παράθυρα" της τηλεόρασης, βλέπεις αυτά τα "εθισμένα" να κανουν κόντρα μεταξύ τους. Αυτός που θα φωνάξει περισσότερο είναι ο καλύτερος, θα είναι μάγκας...και το κόμμα θα τον χαϊδέψει σα σκυλάκι και θα του πει "μπράβο αγόρι μου".

Σιχαμεροί. Όταν κάποιος άλλος πιο "λυσσασμένος" υποψήφιος τον προκαλέσει on air, σηκώνει χεράκι, σαν παιδάκι του δημοτικού! "Κύριε, κύριε δημοσιογράφε το ξέρω, το ξέρω να του απαντήσω;"

Όταν όμως ακούει την αλήθεια και πονάει, κάνει τον Κινέζο Μπορεί να αναλύσει γιατί η γειτόνισσα άπλωσε στρινγκάκια και όχι σώβρακα(άσχετα) και όχι αυτό που ρωτήθηκε. Μόνο τότε ξέρουν να κρύβονται.

Μα πως μπορούν και το κάνουν αυτό;

Μακριά από πάνελ με περισσότερους από τρεις πολιτικούς. Μετά καταντάει καφενείο. Ο ένας να μιλάει πάνω στον άλλο. Και όταν αρχίζουν αυτά τα ευγενικά..."Εγώ δεν σας διέκοψα...".
Ναι μωρή σε πρόσβαλαν! Κλασσική ατάκα, διαχρονική. Άλλη ατάκα, "Μα τώρα λαϊκίζετε κύριε..." Φοβερή ατάκα. Τον πείραξε που ο άλλος λαϊκίζει. Του σκότωσε την πεθερά. (Αν και σε αυτή τη περίπτωση το ξανασκέφτεσαι).

Ειλικρινά δεν θέλω να τα ισοπεδώσω όλα. Θέλω να δω κάποιον που να με εμπνεύσει και να πω..."Αυτόν μπορώ να τον ψηφίσω." Μα ποιόν; Όλοι οι σοβαροί δεν ασχολούνται καν με τα "εθισμένα". Γιατί ξέρουν ότι δεν μπορούν να βγάλουν άκρη. Δεν υπάρχει διάλογος. Ποτέ δεν υπήρχε άλλωστε.

Και τώρα θέλουν κάνουν και debate! Τι λέτε ρε ασυντόνιστα! Εσείς δεν μπορείτε στο ίδιο δωμάτιο για δέκα λεπτά. Θα κάνετε και διάλογο; Debate; Είχατε και στο χωριό σας debate;

Λάθος τίτλο έβαλα τώρα που το σκέφτομαι. Σοβαρότης μηδέν είναι αυτό που αρμόζει.