Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Αν δεις καράβι στο βουνό, ...νί τό 'χει τραβήξει, κι αν δεις γυναίκα να γελά, στο ...τσο τό 'χει ρίξει



Κάτι τέτοιους στίχους έγραφε ο Σόφτεξ και τον έκαναν κωλόχαρτο. Βέβαια μια Φέργκυ την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα....


βέβαια οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι(???) οπότε και ένας διορισμός μπορεί να τραβήξει ένα καράβι, όπως και μια γυναίκα να γελάει χωρίς να συντρέχει ο ευχάριστος & αισθησιακός λόγος που ανέφερα πιο πάνω

Όπως και να έχει, οι εκλογές για μια ακόμα φορά πλησιάζουν και τα ίδια χαμένα κορμιά θα ξαναεκλεγούν από τα ίδια χαμένα κορμιά που αποτελούν την πλειοψηφία του λαού.
Άραγε το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά ...νιά άξια να σύρουν τα καράβια ή ότι ναι μεν υπάρχουν, αλλά κυκλοφορούν πολλά σαπιοκάραβα που δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους, τα κουπιά τους?
Είναι λιμπιντικό το πρόβλημα του Έλληνα αλλά προσπαθεί να το λύσει με διάφορα υποκατάστατα, όπως το φαγητό, το ποτό, το κάπνισμα, την επιθετικότητα, την άρνηση, ή μέσω της ομάδας του ή του κόμματός του.
Βάζει άλλους να λύσουν τα δικά του θέματα. Έτσι δεν έρχεται αντιμέτωπος με την κατάντια του και έχει πάντα κάποιον εύκαιρο να τον βρίζει επειδή δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του.
Όπως είπε και ο οπαδός του εαυτού του και κατά δεύτερο του Ηρακλή, "τον έσπρωξε ο Διάβολος " να επιτεθεί στον Σηφάκη.
Τώρα τι εννοεί με το "τον έσπρωξε?" με τη καλή έννοια ή τη κακή?
Έτσι που λέτε.
Πάντα φταίει κάποιος άλλος και με την ίδια λογική πάντα κάποιος άλλος θα μας βγάλει από τη δύσκολη θέση.
Παιδιάστικες επιθυμίες.
Παρ' όλ ' αυτά δεν είναι τόσο κακό αυτό, εφ' όσον ξέρουμε από ποιον να ζητήσουμε να μας πραγματοποιήσει αυτήν την επιθυμία.
Πχ τώρα στις εκλογές, ζητήστε βοήθεια, δώστε εξουσία στα χέρια κάποιου που είναι αποδεδειγμένα ικανός.
Όπως και ένα παιδί, ζητάει βοήθεια, αλλά τη ζητάει από ανθρώπους που εμπιστέυεται και όχι από κάποιον που θα του δώσει μία σοκολάτα, μία καραμέλα και του υπόσχεται πως αν τον ακολουθήσει στο σπίτι του θα του δώσει ακόμα πιο πολλά γλυκά.
Μή το ξεχνάτε αυτό ποτέ, όσο χρονών και αν είσται...

1 σχόλια:

Myrto. 3 Σεπτεμβρίου 2009 στις 8:54 π.μ.  

Ο Ελληνα(ρα)ς έχει μεγάλο προβλημαααα…Μόνος του το δημιουργεί, το συντηρεί ,το ενδυναμώνει, το ψηφίζει(και το ξαναψηφίζει), το παγιώνει και το χρησιμοποίει ως άλλοθι για την αυτοδημιούργητα μίζερη καθημερινότητα του…!!!
Αλλά έχω μια ερώτηση…
Σήμερα λοιπόν ο Καραμανλής θα πάει στον Πρόεδρο της ¨Δημοκρατίας¨και θα του ανακοινώσει την διάλυση της Βουλής( οι ακροαματικότητες στα δελτία θα χτυπήσουν κόκκινο!!!)… Και εγώ διερωτώμαι…από σήμερα είμαστε και επισήμως ά-Βουλ-οι καλά και τόσο καιρό τι ήμασταν δηλαδή?(εκτός από μ@λ@λκες) ????