Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

ΕΚΤΟΣ ΟΚΤΑΔΑΣ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ

Μπορεί η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των εφήβων να έχασε από την Αργεντινή με 3-1 σετ (20-25, 25-22, 25-16, 25-17) στο τρίτο της παιχνίδι για την τελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Ινδία, αλλά κέρδισε το ιπποτικό χειροκρότημα των αντιπάλων και το θαυμασμό των φιλάθλων. Ειδικά στο δεύτερο σετ όπου οι Ινδοί είχαν σχεδόν γεμίσει το «Μπάντμιντον χολ» (ακολουθούσε το δικό τους παιχνίδι με τις ΗΠΑ) φώναζαν ρυθμικά «Ελλάς, Ελλάς». Την ίδια στιγμή οι άνθρωποι της παγκόσμιας ομοσπονδίας αλλά και της οργανωτικής επιτροπής αναρωτιόνταν στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις (Γαλλία, Κούβα), πού έκρυβαν οι Έλληνες παίκτες το πάθος, την ψυχή και το ταλέντο που έβλεπαν μέσα στο γήπεδο με αντίπαλο την Αργεντινή. Το ελληνικό συγκρότημα αιφνιδίασε τους Λατίνους με ένα ενθουσιώδες ξεκίνημα παίρνοντας γρήγορα διαφορά δύο πόντων. Η Αργεντινή κατάφερε να ισοφαρίσει στο 15-15 αλλά η ελληνική ομάδα με τον Τζούριτς σε μεγάλη μέρα πέρασε μπροστά με 18-15 και 21-16. Μια ανεπίτρεπτη χαλάρωση που έφερε και το εύκολο λάθος ανάγκασε το Γιώργο Καραβιδόπουλο να πάρει τάιμ άουτ στο 21-18. Η ελληνική ομάδα ηρέμησε και πήρε το σετ με 20-25. Το δεύτερο σετ ήταν εκπληκτικό και από τις δύο ομάδες και ξεσήκωσε τον κόσμο στην κερκίδα. Ελλάδα και Αργεντινή πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι που οι αντίπαλοί μας πήραν μια διαφορά τεσσάρων πόντων (13-9). Η ελληνική ομάδα πλησίασε στο 13-12 και στο σημείο αυτό μίλησε η εμπειρία των Αργεντίνων οι οποίοι έφεραν το παιχνίδι στο 18-13. Ο Τζούριτς και οι Ινδοί φίλαθλοι «έσπρωξαν» την ελληνική ομάδα στο 21-18 αλλά τελικά το σετ χάθηκε. Το εθνικό μας συγκρότημα ξεκίνησε πολύ καλά και το τρίτο σετ παίρνοντας μια διαφορά τριών πόντων (8-5) αλλά το τεχνικό τάιμ άουτ ήρθε ως μάνα εξ ουρανού για τους Αργεντίνους οι οποίοι έδειχναν να τα έχουν χαμένα, βρήκαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και όχι μόνο πλησίασαν στο 9-8, πέρασαν μπροστά με 12-10, πήγαν στο 19-12 και εκεί όλα τελείωσαν για την ελληνική ομάδα η οποία άρχισε να δείχνει σημάδια κόπωσης. Έτσι όπως ήταν αναμενόμενο οι Αργεντίνοι κέρδισαν σχεδόν εύκολα το τέταρτο σετ διότι και ψυχικά αποθέματα είχαν και «πάγκο».

* Ενοχλήσεις στο γαστροκνήμιο αισθάνθηκε ο Παναγιώτης Πελεκούδας. Το μέγεθος του τραύματός του θα διαπιστωθεί το επόμενο 24ωρο.

ΕΛΛΑΔΑ: Τζούριτς 29, Ρουμελιωτάκης 8, Πελεκούδας 6, Χαραλαμπίδης 5, Ν. Εφραιμίδης 6, Γεωργιάδης 2, Δαρίδης (λ) / Σακόγλου 2, Λυκούρεσης 1, Δρογκάρης, Δ. Εφραιμίδης.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ουριάρτε 4, Σόλε 7, Κόντε 23, Πολιαχέν 12, Ρούμπι 11, Κρερ 8, Λόπεζ (λ) / Μάτσο, Ρόντα 2, Μπρούνο, Φερέιρο 1.

(Όλα τα ρεπορτάζ για το Παγκόσμιο στην Ινδία είναι δανεισμένα από το volleyball.gr.)

FORGET-ME-NOT