Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

«Γκόρε Γκλάβατα»



«Γκόρε Γκλάβατα»

Κείμενο: Κωνστα
ντίνος Παπαπρίλης Πανάτσας, Y magazine

Όταν η προπαγάνδα μετατρέπεται σε κίνδυνο άγνοιας και παραπλάνη
σης, μεταφέρεται με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία… Ο τρόπος αποστολής; Γεωγραφικός. Σύμφωνα με τα υποτιθέμενα Σλαβοχώρια και τα σύνορά τους εν Ελλάδι. Η ντοπιολαλιά της πλάνης τροφοδοτεί την κλοπή της Ιστορίας.

Παραμονές ευρωεκλογών, ολόκληρα χωριά, έλαβαν τον φάκελό τους από το Ουράνιο Τόξο, με έτοιμα ψηφοδέλτια για τις κάλπες της Κυριακής, οπτικοακουστικό υλικό και τυπωμένο το παρακάτω:

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας – Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα (EFA-EPP)
Μέλος της Ομοσπονδιακής Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN)
Στ. Δραγούμη 11 Φλώρινα Τ.Κ. 53100 Τ.Θ. 51 Τηλ./fax
00302385046548
www.florina.org email: rainbow@florina.org

Γκόρε Γκλάβατα

Ψηλά το Κεφάλι

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπάρχουν ομάδες στις οποίες μετέχουν οι ευρωβουλευτές των κομμάτων από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μία από αυτές τις ομάδες είναι η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα (ΕΕΣ - ΕΠΚ).

η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία ιδρύθηκε το 2004 στη Βαρκελώνη της Καταλονίας, από 25 εθνοτικά και εθνικά κόμματα από διάφορες χώρες της Ένωσης. Αυτά τα δημοκρατικά κόμματα εκπροσωπούν, λαούς, εθνικές ομάδες και μειονότητες, όπως τους Σκοτσέζους και τους Ουαλούς στη Μεγάλη Βρετανία, τους Καταλανούς και τους Βάσκους στην Ισπανία, τους Φλαμανδούς στο Βέλγιο, τους Βρετόνους και τους Κορσικανούς στη Γαλλία, τους Σλοβένους στην Ιταλία, τους Μακεδόνες στην Ελλάδα. Ο αριθμός των κομμάτων που συμμετέχουν σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία ανέρχεται σε σαράντα.
Το Ουράνιο Τόξο (που συγκροτήθηκε στην Ελλάδα το 1994), υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά κόμματα της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας. Αποτελεί πολιτική οργάνωση των Εθνικά Μακεδόνων που ζουν στην Ελλάδα και αγωνίζεται για την επίτευξη συνθηκών ισοπολιτείας και ισονομίας για τις μειονότητες εντός της ελληνικής επικράτειας.
Το Ουράνιο Τόξο καταδικάζει από την ίδρυσή το
υ τους βαλκανικούς αλυτρωτισμούς και μεγαλοϊδεατισμούς, απ’ όπου και αν προέρχονται. Υποστηρίζει σταθερά μια ενωμένη, πολυπολιτισμική Ευρώπη, που θέτει τον άνθρωπο στο κέντρο της πολιτικής της.
Το Ουράνιο Τόξο έχει συστηματικά συκοφαντηθεί από τα ΜΜΕ, που στα λεγόμενα «εθνικά ζητήματα» ακολουθούν διαχρονικά το δρόμο της παραπληροφόρησης και του ψεύδους.
Το Ουράνιο Τόξο ζητάει στις επικείμενες εκλογές για το Ευρωπ
αϊκό Κοινοβούλιο την υποστήριξη του δημοκράτη αυτής της χώρας, του προοδευτικού άνθρωπου που θέλει τον εξευρωπαϊσμό αυτής της χώρας, του πολίτη που πιστεύει ότι η δημοκρατία πρέπει να ξεκινάει από τις μειονότητες.
Το Ουράνιο Τόξο απευθύνεται στο Μακεδόνα. Τον καλεί να πάρει τις τύχες στα χέρια του. Να σταθεί με αξιοπρέπεια. Να αγωνιστεί για τη γλώσσα
και τον πολιτισμό του. Να στηρίξει το κόμμα του.

Γκόρε Γκλάβατα.


Ανάμεσα στις εικόνες του DVD της φρίκης το παρακάτω έγγραφο:

Α π ό ρ ρ η τ ο
Ελληνική Δημοκρατία
Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως
Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας

........
Αριθ.Πρωτ. 6502/7-3042...
Αθήνα 16 Φεβρουαρίου 1982
(....) 7 ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
α. Οι ενέργειες των Σκοπιανών για αυτονόμηση της Μακεδονίας μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά κυρίως με την εξάλειψη της χρήσης του ιδιώματος στις παραμεθόριες περιοχές. Η άποψη αυτή στηρίζεται στις διαπιστώσεις ότι και άλλες περιοχές, οι οποίες παλαιότερα αποτελούσαν επίκεντρο του «Μακεδονικού», όπως η Καστοριά, δεν βάλλονται από την σκοπιανή προπαγάνδα, γιατί εκεί έχει
εξαληφθεί σχεδόν η χρήση του γλωσσικού ιδιώματος.
β. Το στοιχείο αυτό και μόνο θα ήταν αρκετό να αποκλείσει οποιαδήποτε σκέψη επαναπατρισμού των Π/Π (πολιτών προσφύγων) που είναι εγκαταστημένοι στην Γ/βία, οι οποίοι έχουν γαλουχηθεί με την «Μακεδονική Ιδέα», την «μακεδονική γλώσσα» και κουλτούρα, ανεξάρτητα με την συμμετοχή τους ή όχι στις αυτονομιστικές οργανώσεις ΕΝΟΦ, ΝΟΦ και ενέργειες απόσπασης ελληνικών εδαφών κατά την περίοδο 1946-1949.
γ. Πρός τούτο επιβάλλεται:
1. Η δημιουργία ειδικού κρατικού φορέα, εξαρτουμένου από τις Νομαρχίες της παραμεθορίου περιοχής, πλαισιωμένου από κατάλληλο και ειδικώς εκπαιδευ
θέν στο θέμα «Επιβουλή κατά τυης Μακεδονίας» προσωπικό, ο οποίος φορέας να ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το θέμα αυτό, με εποπτεία του ΥΠΕΞ και να συνεργάζεται στενά, αλλά αφανώς, με τις αρχές Ασφαλείας, καθώς και με όλες λοιπές δημόσιες υπηρεσίες (Εφορία, Σχολεία, Στρατό, Εκκλησία κλπ).
2. Στις δημόσιες υπηρεσίες και κυρίως στα εκπαιδευτικά ιδρύματα να υπηρετεί υπαλληλικό προσωπικό, το οποίο να αγνοεί το τοπικό ιδίωμα.
3. Η καθιέρωση ειδικών διαφωτιστικών σεμιναρίων για όλους
τους δημοσίους υπαλλήλους και τους κληρικούς που υπηρετούν στην ευαίσθητη περιοχή της Μακεδονίας.
4. Η καθιέρωση κινήτρων για την υποχρεωτική παραμονή όλων των Δημοσίων και λοιπών υπαλλήλων στις έδρες των υπηρεσιών τους (π.χ. καταβολή ενοικίου, επίδομα κλπ).
5. Δημιουργία Πολιτιστικών Συλλόγων, όπως ο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Φλωρίνης και οικονομική ενίσχυση αυτών για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και την
έκδοση βιβλίων, εφημερίδων, περιοδικών κλπ. τα οποία να αποστέλλονται ακολούθως στους ομογενείς του εξωτερικού, που κατάγονται από τις περιφέρειες των αποστολέων για την τόνωση του εθνικού φρονήματος και την θωράκιση τους έναντι της ανθελληνικής προπαγάνδας που ασκείται από τις Σ/Μ (Σλαβομακεδονικές) οργανώσεις.
6. Παρεμβολή διαφόρων εμποδίων (μη αναγνώριση πτυχίων,αναβολή στράτευσης κλπ.) στους προτιθέμενους να φοιτήσουν στα Σκόπια Έλληνες.
7. Επισήμανση σε κάθε χωριό των ατόμων που λόγω των συγγενικών τους δεσμών και της προσωπικότητάς τους επηρεάζουν ευρύ κύκλο συγχωριανών τ
ους και η με κάθε τρόπο (έστω και έναντι χρηματικής αμοιβής) προσέγγιση αυτών και χρησιμοποίησή τους κατάλληλα, ώστε να γίνουν φορείς καταπολεμήσεως της χρήσεως του ιδιώματος στο κύκλο τους.
Προς την κατεύθυνση αυτή θετικό και αποτελεσματικό ρόλο μπορούν να παίξουν οι νεολαίες των Κομμάτων, κατά την κρίση και με συντονισμό της Κυβέρνησης, αφού επέλθει επ'αυτού διακομματική συμφωνία.
8. Πρόσληψη στις ένοπλες δυνάμεις, Σώματα ασφαλείας, στ
ο Δημίσο και στους οργανισμούς υπαλλήλων καταγωμένων από την περιοχή Φλωρίνης, κατ' εξαίρεση, και τοποθέτησή τους υποχρεωτικά σε άλλες περιοχές της χώρας.
9. Η ενθάρρυνση εκ μέρους της ηγεσίας του Στρατεύματος σύναψη γνωριμιών και γάμων στρατιωτικών, που υπηρετούν εκεί και κατάγονται εκτός Ε
λλάδος, με γυναίκες που ομιλούν το ιδίωμα. (....)
Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΕΛΑΡΗΣ ΑΝΤ/ΓΟΣ.



Αντάρτικο στη Βόρεια Μακεδονία. Προκλήσεις στο σώμα της φατρίας του Φιλίππου. Στους τόπους όπου το «Μακεδονικό» γεννιέται και επιτρέπει την αναζωπύρωση του από τους Νοτιοσλάβους που ανυπομονούν στα σύνορα της Φλώρινας. Βγήκαν τα τόξα…