Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Υπουργείο θρησκείας & ηθικής


Προχθές που συνομιλούσα με το θεό μου ενεχείρισε (πολύ μι φτιαχν αυτή η λέξη!) ένα φυλλάδιο.

'Ηταν οι νέες οδηγίες της εκκλησίας οι οποίες συνάδουν με το πνεύμα της εποχής. Αυτό για όσους την κατηγορούν για συντηρητισμό

Ελαστικό ωράριο στην εργασία οπότε γιατί όχι και ελαστικό ωράριο στη πίστη?

Δεν ήταν απαραίτητο πλέον και με επίσημο έγγραφο της εκκλησίας να είσαι 24 ώρες το 24ωρο Χριστιανός.

Εσύ με τη βοήθεια του οινοπνευματικού σου θα επιλέγεις ποιες ώρες της ημέρας όπως και ποιες ημέρες του χρόνου θα είσαι θρήσκος.

Θα μου πείτε ότι και πριν έτσι γινόταν. Είδατε? Ακριβώς όπως και με τα εργασιακά. Και πριν ό,τι ώρες ήθελε ο επιχειρηματίας σε χρησιμοποιούσε, όποτε και όσο ήθελε σε πλήρωνε.

Απλά τώρα γίνεται επίσημα και νόμιμα.

Αν δε θέλεις να πατάξεις τη παρανομία την κάνεις νόμο και καθαρίζεις. 'Όπως έκανε ο Σουφλιάς με τα αυθαίρετα και τις καμένες δασικές εκτάσεις.

Πρέπει πρώτα όμως να περιμένεις να "ωριμάσουν" οι συνθήκες. Αυτό μεταφράζεται ως "μέχρι το σημείο που η πλειοψηφία παρανομεί και δε μπορούμε να τα βάλουμε με τόσους πολλούς, χώρια που είναι και μια ευκαιρία να βάλουμε και κανά φράγκο στη τσέπη.

Όποιος αναφέρει ότι γιατί δε κάνουν και το ίδιο και με το χασισάκι θα ήθελα να του πω ότι από τη μία ήδη βγάζουν αρκετά λεφτά τα κράτη από τη ποινικοποίηση του και κατά δεύτερο να είστε σίγουροι ότι μέσα στα επόμενα 30 χρόνια θα γίνει και αυτό. Θα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, η ηθική και επιθυμία της μάζας για ακόμα πιο πολύ μαστούρα=ξεχνάω τα προβλήματα.

Επιστροφή στη συζήτηση μου με το θεό και μη σας φαίνεται περίεργο, τα λέμε αρκετά συχνά.

Μπορεί να λένε οι παπάδες ότι η επικοινωνία με το θεό είναι αποκλειστικό τους προνόμιο διότι αν ένας απλός πολίτης πει ότι συνομίλησε με το θεό θα τον περάσουν για τρελό, αλλά το λένε μόνο και μόνο για να συνεχίσουν να έχουν την αποκλειστικότητα των συναλλαγών.

Περί αυτών των συναλλαγών όμως αναφερόταν και το φυλλάδιο.

Σε ένα σημείο π.χ. έγραφε:

Μέχρι την ηλικία του γάμου ο Έλλην μπορεί να μη φέρεται ως χριστιανός ή να επιλέγει περιστασιακά και όποτε νιώθει ότι έχει κέρδος από τη θρησκεία.

Μπορεί να κατηγορεί ελεύθερα τους κληρικούς, τη δομή, την οργάνωση και το δόγμα.

Αλλά αποφασίζοντας να παντρευτεί θα το κάνει σε μια εκκλησία της επιλογής του.

Ακριβώς δηλαδή όπως κάνουν όλοι!

Σε άλλο σημείο αναφέρει:

Σε όλη τη διάρκεια του χρόνου μπορεί να μη τηρεί καμία από τις δέκα εντολές, ακόμα και το ου φονεύσεις αρκεί να προσέχει να μη τον συλλάβουν αλλά το Πάσχα υποχρεούται να μεταβεί και να παραμείνει 5 λεπτά πριν και 5 λεπτά μετά από τη λειτουργία της ανάστασης.

Σε περιόδους νηστείας φυσικά και δε θα τρέφεται με τις απαγορευμένες τροφές αλλά αυτό δε θα τον εμποδίζει να καταναλώνει τόνους νηστίσιμων

Μια χαρά! Θρήσκος κατ' επιλογή και με ελαστικότατο ωράριο.

Η θρησκεία αν και με αυτό το τρόπο θα κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν λιγότερες ενοχές οπότε ίσως κάποιοι απομακρυνθούν, από την άλλη όμως θα προσελκύσει πιο πολλούς που πλέον θα τους έρχεται πιο βολικό να δείχνουν ότι πιστεύουν. Άλλωστε τις μύγες δε τις τραβάς με το αλάτι αλλά με το μέλι, όπως είχε πει και ένας φίλος σας

Έδωσα ( ενεχείρισα!!!) το φυλλάδιο πίσω στο θεό και του είπα:

Δε μου φαίνεται και τόσο κακή ιδέα. Αφού δε τους ενδιαφέρει και τόσο ο άνθρωπος όσο το να επεκταθούν σε όλη τη γη και να τη σώσουν από τις αμαρτίες που οι ίδιοι ανακάλυψαν και τις βάφτισαν ως τέτοιες.

-Μπορεί να είναι έτσι, είπε ο θεός, αλλά έτσι δε θα σταματήσουν οτιδήποτε κακό υπάρχει και κυριότερα δε θα σώσουν αυτό που ονομάζεται ψυχή του ανθρώπου. Απλά θα επεκτείνουν το φραντσάηζ των εκκλησιών και θα μεγαλώσουν τη πελατεία τους. Κοίτα λίγο γύρω σου, μου είπε και έδειξε με το δάχτυλό του τον παράδεισο.

Είχε πάρα πολύ κόσμο, ομολογώ δε περίμενα τέτοια κοσμοσυρροή.

-Όλοι οι άνθρωποι πλέον έρχονται στο παράδεισο, αλλά για λάθος λόγο.

-Δηλαδή? τον ρώτησα και περίμενα.

-Δηλαδή, ο σατανάς απαγόρευσε το κάπνισμα στη κόλαση. Σιγά μη τους άφηνε έστω και μία απόλαυση. Εδώ που όλα επιτρέπονται βρήκαν οι άνθρωποι τον παράδεισο τους, κυριολεκτικά

Εδώ τόσα χρόνια υποδεχόμασταν τα ελεύθερα πνεύματα, όλα αυτά που μπορούσαν να αγαπήσουν και να προσφέρουν στον άνθρωπο ελεύθερα από κάθε μορφής εξαναγκασμό και υποχρέωση.

Σήμερα, που ο άνθρωπος μπορεί και του δίνεται και η δυνατότητα να επιλέξει τον προσωπικό του παράδεισο και κόλαση, όλοι επιλέγουν να ζούνε σε έναν παράδεισο μόνο και μόνο για να μπορούν να καπνίζουν αλλά και για άλλους πολλούς ποταπούς και μικρόψυχους λόγους.

Έχουμε μεν πολύ κόσμο αλλά ελάχιστοι παραμένουν.

Οι πιο πολλοί πηγαινοέρχονται μεταξύ κόλασης και εδώ. Την ελευθερία που είχα προσφέρει στους ανθρώπους τη μετέτρεψαν σε ελαστική ηθική.

Αλλά με το να μπαινοβγαίνουν συνέχεια από τον παράδεισο στη κόλαση δε προλαβαίνουν να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά σε αυτό το μέρος και να γνωρίσουν όλα όσα πραγματικά αξίζουν όχι μόνο να ζήσει κάποιος αλλά κυρίως να πεθάνει για αυτά. Και όχι μία μόνο φορά.

Ο θεός άναψε ένα κοχίμπα και φύσηξε δύο τολύπες καπνού. Αυτές σχημάτισαν έναν άνδρα και μια γυναίκα που έκαναν έρωτα.

Με τι άναψε το πούρο του? μα φυσικά βάζοντας φωτιά στο φυλλάδιο της εκκλησίας.


7 σχόλια:

MR. KAYA,  28 Ιουλίου 2009 στις 5:13 π.μ.  

Μου έλειψες...!

Slade 28 Ιουλίου 2009 στις 11:34 π.μ.  

πολύ ωραίο το κείμενο σου φίλε μου !

Ανώνυμος,  28 Ιουλίου 2009 στις 2:48 μ.μ.  

ΤΕΛΕΙΟ!!!

Σατανάς,  29 Ιουλίου 2009 στις 12:57 μ.μ.  

Εγώ απαγόρεψα το κάπνισμα στη Κόλαση?? Λάθος κάνεις. Έχω συνδέσει τον εξαερισμό μου με το καπνιστήριο του Θεού για να πνίγονται από το Θεϊκό κοχίμπα όσοι δεν καπνίζουν. Σωστά το είπες ότι το δικό μου τσαντίρι δεν είναι για απόλαυση αλλά για εξαναγκασμό. Μόνο που είναι εμφανές ότι δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά ;)

Σγουραμαλης,  29 Ιουλίου 2009 στις 11:41 μ.μ.  

Σατανά, στη δική σου κόλαση πως να καταλάβω τι συμβαίνει? Μόνο για τη δική μου μπορώ να μιλήσω, αλλά όλοκήρωσε ό,τι ήθελες να πεις, μη μας αφήνεις στη μέση

Σατανάς,  30 Ιουλίου 2009 στις 1:51 μ.μ.  

Σγουρομάλη μία είναι η κόλαση αμαρτωλό παιδί μου. Δεν είναι μόνο οι κρατικοί ή θεσμικοί εξαναγκασμοί. Είναι προφανές πως η αδυναμία μας να κατανοήσουμε τις ανάγκες του διπλανού μας χαρίζει σε σένα την ελευθερία σου ενώ εμένα με φορτώνει με κάθε μορφής εξαναγκασμό.

Σγουραμαλης,  31 Ιουλίου 2009 στις 3:28 π.μ.  

Σατανα, όπως είχε πει και ενας κοινός μας φίλος, δε με πειράζει να μη με καταλαβαίνουν αλλά με ενοχλεί να μη καταλαβαίνω τους ανθρώπους. Βλέπω έχουμε μια κοινή επιθυμία. Εγώ τη μετατρέπω σε ελευθερία, εσύ σε εξαναγκασμό. Ποιος είσαι όμως? Αυτό είναι πιο βασικό ( μη μου πεις όνομα, κατάλαβες ότι δεν εννοώ αυτό)