Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Καπνίστε με, καπνίστε με...αν είναι καταγγείλτε με!

Ο τίτλος πιστεύω θα γίνει τραγουδάρα!Έλα δεν θέλω σχόλια!

Πρώτη Ιουλίου σήμερα. Κάπνισμα τέλος. Ή μήπως όχι; Ακόμα δεν ξεκίνησε το μέτρο και οι αντιδράσεις είναι πολλές. Και μάλιστα από πολλούς καταστηματάρχες σε όλη την Ελλάδα. Τι περιμέναμε δηλαδή; Ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος αμέσως; Μέχρι και χθες σε πολλούς δήμους δεν είχαν έρθει οι απαραίτητες οδηγίες!!! Πάντα τελευταία στιγμή.

Να πω βέβαια ότι σίγουρα είμαι υπέρ του νέου μέτρου. Καλό θα μας κάνει σε όλους τους καπνιστές. Αλλά αυτό με το πρόστιμο, είναι αναγκαίο; Δηλαδή θα γίνουμε και ρουφιάνοι; Πιστεύω ότι είναι περιττό. Αν και όλοι μας λέμε ότι το μέτρο είναι καλό, περιμέναμε ότι τα περισσότερα μαγαζιά θα είχαν άδεια για μη καπνίζοντες. Από όλα αυτά που ακούω, συμβαίνει το αντίθετο. Τα περισσότερα μαγαζιά έχουν δηλωθεί για καπνίζοντες! Warum;(Γιατί;). Μήπως φοβήθηκαν οι ιδιοκτήτες ότι η πελατεία τους θα μειωθεί; Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι Έλληνες είναι φανατικοί καπνιστές (δεν το λέω εγώ...οι έρευνες). Και ως φανατικοί καπνιστές, θέλουμε και ένα τσιγαράκι με τον καφέ μας ή το ποτό μας.

Ξεχάστε τα όλα αυτά! Ευκαιρία να κόψουμε το κάπνισμα. Αν και την τελευταία φορά που το προσπάθησα, την πρώτη βδομάδα οδηγούσα σαν τρελός, έτρωγα ότι έβρισκα μπροστά μου και τα νεύρα μου τσατάλια! Τελικά άναψα τσιγάρο να ηρεμήσω! Αυτό ήταν το στερητικό σύνδρομο.

Θα το κόψω το ρημάδι που θα πάει.