Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ (02/06)

Δημόσιος Κίνδυνος
Public Enemies



του Μάικλ Μαν
με τους Τζόνι Ντεπ, Κρίστιαν Μπέιλ, Μαριόν Κοτιγιάρ

Υπόθεση: Οι Ομοσπονδιακοί προσπαθούν να συλλάβουν τους διαβόητους Αμερικανούς γκάνγκστερς John Dillinger, Baby Face Nelson και Pretty Boy Floyd κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930, όπου ανθίζει το οργανωμένο έγκλημα.



Η γνώμη του Ξένου Τύπου

"O Δημόσιος Κίνδυνος του Μάικλ Μαν είναι ένα σημαντικό και όμορφο έργο τέχνης"
The New York Times

"Όλο αυτό το στυλ ντοκιμαντέρ δεν αφήνει πολύ χώρο για την δραματική υπόθεση της ταινίας"
Time Magazine

"Eίναι ταινία-δυναμίτης!"
Rolling Stone




H Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων
Ice Age: Dawn of the Dinosaurs



των Κάρλος Σαλντάνα, Μάικ Θερμάιερ
με τις φωνές των Ρέι Ρομάνο, Κουίν Λατίφα, Τζον Λεγκουιζάμο, Ντένις Λίρι, Σον Ουίλιαμ Σκοτ, Σάιμον Πεγκ

Υπόθεση: Στο τρίτο μέρος της αγαπημένης σειράς ”Ice Age”, ο Σκρατ θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο βελανίδι και την αγάπη, ο Σιντ μπλέκει σε μπελάδες όταν προσπαθεί να φτιάξει μια οικογένεια κλέβοντας αυγά δεινόσαυρου, ο Μάνι και η Έλλη περιμένουν τη γέννηση του μωρού-μαμούθ τους, ενώ ο Ντιέγκο ανησυχεί πως έχει αρχίσει να εξημερώνεται επικίνδυνα. Όλα αυτά σε 3D.



Η γνώμη του Ξένου Τύπου

"Με μεγαλύτερη έμφαση στην δράση σε σχέση με τα άλλα δύο, και έξυπνη χρήση του 3D που ενισχύει την ιστορία και προσφέρει και θέαμα, η ταινία μπορεί να αποδείξει ότι η τρίτη φορά είναι η καλύτερη!"
Variety



The Sparrow
Μan Jeuk



του Τζόνι Το
με τους Σιμόν Γιαμ, Κέλι Λιν, Κα Τουνγκ Λαμ

Υπόθεση: Πόσο εύκολο είναι να κλέψεις ένα πορτοφόλι, χωρίς να σε πάρει είδηση κανείς; Για τους «sparrows» του Χονγκ-Κονγκ μοιάζει παιχνιδάκι. Ο Κei «αδειάζει» ανυποψίαστους περαστικούς και γίνεται καπνός, το ίδιο και οι συνεργάτες του. Και η ζωή στην πόλη συνεχίζεται... Στο φωτογραφικό φακό του Kei αιχμαλωτίζεται η Chun Lei. Και τότε η ζωή σαν να σταματά, από έρωτα. Η γυναίκα που μαγνητίζει όλους τους «sparrows», είναι η ίδια που θα τους αναθέσει και την πιο δύσκολη αποστολή. Ποιός είναι πλέον ο κυρίαρχος του παιχνιδιού;



Η γνώμη του Ξένου Τύπου

"Μια περιπέτεια χωρίς όπλα και χωρίς πολύ βία, που ξεδιπλώνεται σαν ένα κομψό μπαλέτο."
San Fransisco Chronicle

"H γοητεία του πρωταγωνιστή κρατάει όλη την ταινία ενωμένη ενώ οι δεύτεροι ρόλοι είναι δυνατοί."
Variety





Προβάλλεται επίσης...

To Κορίτσι από το Μονακό
La Fille de Monaco



της Αν Φοντέν
με τους Φαμπρίς Λουσινί , Ροσντί Ζεμ, Λουίζ Μπουργκουάν

Υπόθεση: Ο Μπερτράν (Φαμπρίς Λουσινί) είναι πολύ επιτυχημένος συνήγορος υπεράσπισης. Ευφυής. Μεθοδικός. Ευφράδης. Καλλιεργημένος. Εγκεφαλικός. Πολύπλοκος. Όχι και πολύ γενναίος. Αγαπά τις γυναίκες κυρίως για να τους μιλά. Μόλις έχει φτάσει στο Μονακό για να υπερασπιστεί μια δολοφόνο. Ο Κριστόφ (Ροσντί Ζεμ) είναι σωματοφύλακας του Μπερτράν. Ειλικρινής. Απότομος. Λιγομίλητος. Αθλητικός τύπος. Αναγκάστηκε να σταματήσει τις σπουδές του πριν τις ολοκληρώσει. Αγαπά τις γυναίκες, εκτός από το να τους μιλά. Θαυμάζει στους άλλους την καλλιέργεια και την ευφράδεια που δεν έχει. Η Οντρέ (Λουίζ Μπουργκουάν) είναι τηλεπαρουσιάστρια του δελτίου καιρού στο τοπικό κανάλι του Μονακό. Φιλόδοξη. Πεισματάρα. Σέξι. Ατίθαση. Δεν σκοπεύει να περιοριστεί στην παρουσίαση του δελτίου καιρού για πολύ ακόμα. Αγνοεί τι σημαίνουν οι λέξεις "όρια", "ταμπού" και "ηθικοί φραγμοί". Θα ήταν καλύτερα εάν αυτοί οι τρεις δεν είχαν συναντηθεί ποτέ ...



Επίσης προβάλλεται σε επανέκδοση:

Ο Πρωτάρης (1967)
The Graduate
του Μάικ Νίκολς
με τους Ντάστιν Χόφμαν, Αν Μπάνκροφτ, Κάθριν Ρος

Υπόθεση: «Ο πρωτάρης», η ιστορία της θρυλικής αυτής ταινίας του 1967, φαίνεται ακραία εκ πρώτης όψεως, όμως είναι βγαλμένη απʼ τη ζωή: η μύηση ενός νέου άντρα , που μόλις αποφοίτησε από το κολλέγιο , στον έρωτα από μια μεγαλύτερή του γυναίκα – μεγαλύτερη αλλά που διατηρεί την ομορφιά και τη γοητεία της. Φυσικά, το «στόρι» του «Πρωτάρη» έχει την ιδιαιτερότητά του: η κυρία που αποπλανεί τον Μπεν είναι σύζυγος του συνεταίρου του πατέρα του Μπεν και, το χειρότερο, μητέρα της κοπέλας που ο Μπεν ερωτεύεται τελικά.



ΠΗΓΗ
Τοm Sawyer