Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009

Michael Jackson. Once upon a time...

...there was a king

Πρέπει να ήταν 1989 με 1990...ίσα που θυμάμαι από εκείνη την εποχή. Θολές εικόνες από το παλιό μας σπίτι. Το ξέρετε, το έχετε νιώσει και εσείς να θυμάστε κάτι από την παιδική σας ηλικία...αλλά είναι όλα θολά.

Έτσι και εγώ. Ξαφνικά μου ήρθαν θολές εικόνες από αυτή την ηλικία.Είναι κοντά 12 το βράδυ και μαθαίνω ότι ο Michael Jackson...πέθανε! Δεν το πίστευα. Έτρεξα σπίτι, να το βεβαιώσω. Δεν άργησα φυσικά. Ο Βασιλιάς της pop είναι νεκρός. Είναι από αυτούς που πιστεύεις ότι θα ζουν για πάντα. Και τότε θυμήθηκα...πότε άκουσα για πρώτη φορά το όνομα Michael Jackson. "Εξερευνούσα" την δισκοθήκη της μητέρας μου και ανάμεσα σε Queen και Bee Gees βρίσκω ένα δίσκο που πάνω του γράφει...Jackson Five. Και κάτω από τον τίτλο, παιδιά με αστεία φουντωτά μαλλιά...

Ναι, ήταν ο πρώτος δίσκος βινύλιο που άκουσα!Πέθανε ένας μύθος. Και δεν υπερβάλλω. Όλη η pop μουσική και κουλτούρα βασίστηκε πάνω στον Jackson. Και ποιός δεν έχει προσπαθήσει να χορέψει όπως εκείνος; Ακόμα και τα χορευτικά που εμείς βλέπουμε σήμερα, αυτός τα είχε σκεφτεί πρώτος.