Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

ΠΤΥΧΙΑ COPIES ΚΤΩΝΤΑΙ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ "ΣΚΟΝΙΣΤΕΣ"


Όπως όλοι ξέρετε "Πτυχία Copies κτώνται." Για αυτό λοιπόν και εγώ θέλησα να μοιραστώ μαζί σας

τις γνώσεις μου,τις εμπειρίες μου αλλά και αυτά που μαθαίνω από άλλους για τη δημοφιλέστερη
τακτική προόδου: Το σκονάκι.
Έχουμε και λέμε λοιπόν.








Ψυχολογία.

Αν θέλετε το σκονάκι σας να πετύχει και να περάσετε το μάθημα το παν είναι η ψυχολογία. Η καλή ψυχολογία σε συνδυασμό με λίγη τύχη μπορεί να σας φέρει το ίδιο αποτέλεσμα ακόμα και χωρίς σκονάκι!Έχοντας καλή ψυχολογία οι πιθανότητες κάτι να πάει στραβά μειώνονται και ο αέρας που "ενεργείτε" δεν προδίδει σε κανέναν
τις παράνομες μεθόδους σας.

Μέθοδος
Υπάρχουν κάποιες σίγουρες λύσεις. Κάποια "στανταράκια" ας πούμε. Ωστόσο, όσο υπάρχουν φοιτητές θα υπάρχουν και νέες μέθοδοι.Για αυτό λοιπόν καλό είναι να διαλέξετε μια που ταιριάζει σε εσάς. Μια που είστε εξοικειωμένος και άνετος. Αυτό θα σας βοηθήσει σημαντικά στην καλή ψυχολογία και το αντίθετο.
Μην με ρωτάτε να σας πω. Νομίζω ότι ήδη τις ξέρετε και για αυτό δεν θα μπω στον κόπο να τις αναλύσω.

Εξάσκηση
Μπορεί να σας φαίνεται αστείο αλλά η εξάσκηση είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην υπόθεση "σκονάκι". Άλλο πράγμα είναι η παραλλαγή μιας ήδη
δοκιμασμένης μεθόδου και άλλο πράγμα είναι να δοκιμάζετε κάτι εντελώς καινούργιο. Θα αγχωθείτε,θα μπερδευτείτε και πιθανόν να προδοθείτε.Για αυτό
λοιπόν όταν επιλέξετε την μέθοδο που θα ακολουθήσετε φροντίστε να βεβαιωθείτε ότι την ακολουθείτε σωστά.Εξασκηθείτε.Π.χ. δείτε αν μπορείτε να διαβάσετε τα γράμματά σας,αν είναι πολύ μικρά ή πολύ μεγάλα, αν μπορείτε να "ακούσετε" καθαρά το σκονάκι σας κτλ.

Εχεμύθεια
Επειδή κάποιοι είναι πολύ καλοί στο να βρίσκουν νέους τρόπους και νέες μεθόδους καλό είναι να μην το πολυσυζητάτε.Αν το κάνετε αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα κακούς "μιμητές" αλλά και υποψιασμένους "διώκτες".Εξασκείστε,δοκιμάστε και τελειοποιήστε τη μέθοδο πριν αποφασίσετε να δώσετε τα φώτα σας στον υπόλοιπο κόσμο.

Χρόνος
Ο χρόνος είναι το παν. Πρέπει να ξέρετε πότε μπορείτε να εφαρμόσετε τη μέθοδό σας. Πρέπει επίσης να ξέρετε σε πόσες "δόσεις" θα εφαρμοστεί και πόσο χρόνο θα χρειαστεί. Αυτό σε συνδυασμό με το χρόνο εξέτασης σας καθιστά ένα βήμα μπροστά από τους "διώκτες" σας. Αυτό σας δίνει και τη ευκαιρία να σβήσετε
τα ίχνη σας.

Ξεκάρτωμα
Καλό είναι να προσπαθείτε κάποια πράγματα από μόνοι σας ακόμα και αν κάνετε λάθος. Επίσης αν αποφασίσετε να το "πάρετε σερί" καλό είναι να μην γράψετε ακριβώς τα ίδια με το βιβλίο. Αλλάξτε και κάτι. Δεν πειράζει! Αφού η μέθοδος λοιπόν εφαρμοστεί σωστά αν μπορείτε θα πρέπει να σβήνετε τα ίχνη σας. Δεν πρέπει να υπάρχει μαρτυρία για την παρανομία σας. Αυτό είναι το λεγόμενο ξεκάρτωμα.Παρ'όλο που έχετε τελειώσει, συνεχίζετε να "σκέφτεστε" και να γράφετε ενώ παράλληλα τακτοποιείτε τις "εκκρεμότητες"(ίχνη)

Χαλαρά
Το σκονάκι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνεται υπό το βάρος άγχους. Ακόμα και ένα νευρικό τικ ή ανεξήγητος ιδρώτας μπορεί να σας προδώσουν σε κάποιον έμπειρο επιτηρητή. Για αυτό λοιπόν χαλαρώστε και απολαύστε. Θεωρείστε δεδομένο ότι δεν έχετε τίποτα να χάσετε και διασκεδάστε το!

Με μέτρο
Τέλος να πούμε ότι όλα έχουν ένα μέτρο. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσετε τα πάντα απλά κάνοντας σκονάκι. Συν Αθηνά και χείρα κίνει!
Επίσης αν δεν είστε καλοί μην το παρακάνετε γιατί υπάρχει κίνδυνος να μπείτε στη "μαύρη λίστα" και τότε αν δεν είστε αρκετά έμπειροι τα πράγματα
θα είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολα. Δεν πρέπει εκείνη την ώρα να μαθαίνετε τι γράφετε. Το σωστό σκονάκι είναι μόνο για υπενθύμιση και για γρήγορες ματιές.
Αν ξεστραβωθείτε να το διαβάσετε εκείνη την ώρα ή αν δεν το έχετε γράψει σωστά και απλά το αντιγράφετε τότε γίνεστε εύκολα αναγνωρίσιμοι ,αν όχι από τον επιτηρητή ,από τον καθηγητή.

Υ.Γ.1: Ελπίζω να καταλάβατε τη χιουμοριστική πλευρά του θέματος.Καλή επιτυχία ( ή καλή τύχη!) σε όσους έχουν εξεταστική αυτή την περίοδο.

Υ.Γ.2: Νόμος: Απαγορεύονται τα σκονάκια στους υποψήφιους γιατρούς! Ανθρώπους θα χειρουργείτε! Να κάτσετε να διαβάστε!



2 σχόλια:

Ανώνυμος,  9 Ιουνίου 2009 στις 10:33 μ.μ.  

Και πτυχίο σε σμικρυνση!!!!

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 9 Ιουνίου 2009 στις 10:40 μ.μ.  

Για λίγο καιρό πίστευα ότι το πτυχίο δεν είναι κάτι υπαρκτό!Ότι είναι απλά μια προπαγάνδα για να σε κρατήσει μακρυά από αυτά που σου αρέσουν!
Τώρα άρχισα να βλέπω φως στον ορίζοντα.
Άντε και στα δικά μας οι λεύθερες λοιπόν!
Έστω και σε σμίκρυνση!