Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙ?

Γεια σας,
ενώ όλοι ασχολούμαστε με τις ερχόμενες ευρωεκλογές και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, κανείς δεν ασχολείται πραγματικά με την κατάσταση στην Ελλάδα...

Σε μία εποχή που η κρίση έχει χτυπήσει όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες και οι προβλέψεις γίνονται όλο και πιο δυσοίωνες, φαίνεται πως η ΝΔ έχει αφήσει την διακυβέρνηση της χώρας, για μία ακόμα φορά, στον αυτόματο πιλότο.

Ο πρωθυπουργός έχει πάρει πάνω του όλο το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας και σίγουρα αυτό του στοιχίζει πολύ χρόνο. Ποιος λαμβάνει αποφάσεις για τα οικονομικά, για την εξωτερική πολιτική, για την ανάπτυξη και για τα εσωτερικά θέματα?

Γίνονται συνεχώς προεκλογικές εξαγγελίες μέτρων που αφορούν όλους τους τομείς, αλλά στην πραγματικότητα είναι λόγια... Όσο το Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι κλειστό και οι υπουργοί βλέπουν μόνο δημοσκοπήσεις, όσο όλοι οι βουλευτές δίνουν την προσοχή τους στην προεκλογική καμπάνια και οι "δελφίνοι" περιμένουν την στιγμή για να χτυπήσουν, ο Ελληνικός λαός εξακολουθεί να έχει άλυτα προβλήματα που διογκώνονται συνεχώς.

Η κυβέρνηση ήταν ήδη σε δύσκολη θέση λόγω της ισχνής πλειοψηφίας και των συνεχών αποκαλύψεων για στελέχη της. Τώρα είναι προεκλογική περίοδος και αμέσως μετά μπαίνουμε στην θερινή περίοδο, που όλοι ξέρουμε ότι το έργο που παράγεται είναι σχεδόν μηδενικό.

Τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα έχει να αντιμετωπίσει αμέτρητα προβλήματα, που θα έχουν συσσωρευθεί. Ακόμα και αν κυλήσουν όλα ήρεμα το καλοκαίρι, τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα αν όχι ακατόρθωτα...

Διαβάστε τη συνέχεια στο politiki analisi.