Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Να καεί το πελεκούδι...και η Πεντέλη, η Χαλκιδική...και ...

Σε λίγο θα βλέπουμε φωτιά στο βουνό και θα τρέχουμε να ψήσουμε καμιά μπριζόλα...Τόσο αδιάφορο θα είναι! Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση να μην έχει μείνει τίποτα άλλο να καεί! Τι άλλο να κάψεις βρε αδερφέ...η Πίνδος έμεινε, άντε να τελειώνουμε.

Πως γίνεται πάντα αρχές καλοκαιριού να έχουμε πυρκαγιές; Μα πάντα! Και φυσικά, δεν είναι μόνο ένα μέτωπο...κάθε πυρκαγιά, έχει 15 εστίες...από άγνωστες αιτίες!!! Μας δουλεύετε; Μπάμ κάνει!

Και που είναι αυτή η ετοιμότητα; Που είναι η οργάνωση; Αφού μάθαμε τόσο καιρό, κάθε καλοκαίρι θα έχουμε και εμπρηστές. Οι περισσότερες πυρκαγιές είναι εμπρησμοί...σιγά μην είναι τυχαίες!!! Τόση ζέστη έκανε αυτές τις μέρες; Και όλα αυτά τα διάφορα μέτωπα(ταυτόχρονα)...όλα είναι από τσιγάρα, γυαλιά...σκουπίδια;;;

Και μετά κάνουμε τους οικολόγους! Τρομάρα μας!

'Έβλεπα το πότισμα που έγινε στην Πεντέλη, μετά από οργανωμένη κίνηση του δήμου. Είχαν μαζέψει όλο το χειμώνα 1 εκατομμύριο κυβικά στις δεξαμενές τους. Πολύ καλή κίνηση. Και καλά οργανωμένη. Αλλά δεν φτάνει αυτό. Μη περιμένουμε να καεί μια πλαγιά ή ένα βουνό για να κάνουμε κάτι.

Αλλά τι να κάνεις σε μια χώρα που έχει πάντα το ένα πόδι πίσω! Από πέρυσι μέχρι φέτος...τι έχει γίνει στην πυροσβεστική; Έγιναν προσλήψεις; Αγοράστηκαν καναντέρ; Έχουν κάποιο σχέδιο σε περίπτωση που κάποιος βλαμμένος βάλει φωτιά;

Βρε τα θέλει ο κ...ος μας! Burn motherf....r, Burn!!!