Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Ο θάνατος σου πάει πολύ

Δεν έχω απαίτηση να έχετε διαβάσει σχετική βιβλιογραφία περί "τρομοκρατίας" συγγραφέων όπως ο Ιωακείμογλου ή ο Γρίβας ή άρθρα του Sbancor και αρκετών ακόμα. Αν και θα έπρεπε εσείς να έχετε αυτού του είδος την απαίτηση από τον εαυτό σας.


Θέλετε να μιλήσουμε για αεροναυπηγική? Δε γίνεται! Δεν έχω ιδέα περί αεροναυπηγικής. Ξέρω μόνο όσα μου έχουν σερβίρει οι τηλεοράσεις, οι εφημερίδες και τα περιοδικά!
Μπράβο τα παιδιά μου, το πιάσατε το υπονοούμενο.
Να υποθέσω τουλάχιστον ότι ξέρετε τι σημαίνει τρομοκρατία?
Κάντε μια ερώτηση στον εαυτό σας. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής σας, ποιοι, πόσες φορές, πόσοι είναι αυτοί που σας τρομοκράτησαν?
Αυτοί που βάζουν βόμβες είναι οι εχθροί σας ή αυτοί με τις γραβάτες που τους δίνουν τις βόμβες να τις τοποθετήσουν?
Μια από τις αγαπημένες ασχολίες των ανθρώπων είναι να βάζει ταμπέλες. Του είναι πιο βολικό για λόγους δικής του ανασφάλειας.
Πρέπει να έχεις έναν εχθρό. Γρήγορα και βιαστικά. Βιαστικές κρίσεις=βιαστικά συμπεράσματα.
Προσωπικά είμαι-και το έχω γράψει εκατό φορές-κατά της τρομοκρατίας. Της οποιαδήποτε, όμως τρομοκρατίας, κρατικής και παρακρατικής.
Η κρατική είναι συγκαλυμμένη, εκδηλώνεται έμμεσα ( νόμοι, παραδοσιακές αξίες, κοινωνικές φοβίες) υποχθόνια, ντυμένη με όμορφα λόγια, καλές προθέσεις και φανταστικούς εχθρούς.
Η δεύτερη εκδηλώνεται με βία.
Μια απλή ανάγνωση της ιστορίας, όχι απαραίτητα όλων των των χιλιετιών, αρκεί μόνο της Ελλάδος τα τελευταία εκατό χρόνια, θα σας διαφωτίσει.
Κάποιοι που στην εποχή τους βαφτίζονταν "τρομοκράτες" σήμερα είναι λαϊκοί ήρωες. Ισχύει και το ανάποδο.

Οπότε, τι ισχύει?
Αυτό που θέλετε εσείς.
Για μένα προσωπικά, ο άνθρωπος μετράει πάνω απ' όλα. Εφόσον όμως σέβεται τον συνάνθρωπο. Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να μπω μπροστά σε μιά πέτρα ή σε μια σφαίρα για να σώσω κάποιον που αξίζει να σωθεί. Δεν έχω , επίσης κανέναν ενδοιασμό να πετάξω μια πέτρα ή μια σφαίρα σε κάποιον που δεν αξίζει να ζει.

Ποιος θα το κρίνει? Υπάρχει σωστή κρίση σε αυτά?
Ελάτε, παραδεχτείτε το και μη κάνετε τους ψευτοανθρωπιστές και τις μυξοπαρθένες.
Ο Χίτλερ δεν άξιζε να δολοφονηθεί? ο Γκαίμπελς? Ο Στάλιν? Ο Μαο? Ο Παπαδόπουλος?
Μήπως πιστεύετε ότι δεν υπάρχουν ακόμα εκατοντάδες αφανείς Σκατάνθρωποι που ο κόσμος αν όχι καλύτερος, τουλάχιστον δε θα χειροτέρευε από τη συνέχιση της παρουσίας τους?
Αν κάποιος λυμαίνεται κρατική περιουσία και συνεχίζει ατιμώρητος να παρασιτεί, με αποτέλεσμα πχ να μην υπάρχουν χρήματα για ασθενοφόρα ( λαϊκίστικο παράδειγμα) και πεθαίνει ο κόσμος δε θα πρέπει να τιμωρηθεί κάποιος? Ποιος? Μα αν δεν υπήρχαν και άλλοι σαν και αυτόν για να τον καλύπτουν θα το ξέρατε.
Βέβαια και τώρα μπορούμε να το μάθουμε αλλά η ευθύνη είναι τόσο μοιρασμένη και απλωμένη (τεχνική του συστήματος) που κανένας δεν μπορεί να κατηγορηθεί ΑΜΕΣΑ για εγκληματική ενέργεια.
Εκατοντάδες τα παραδείγματα, ελάχιστα βγαίνουν στη φόρα.
Ρικομέξ? Σάμινα? Κούνεβα?
Για εμένα τέτοιοι άνθρωποι ΔΕΝ πρέπει να ζουν ανάμεσά μας και αφού δεν τους βάζει κάποιος στη φυλακή(γιατί άραγε?) αλλά από πάνω ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ τους υπερασπίζονται μη περιμένουν τίποτα άλλο από την οργή του κόσμου.
Κάποιοι οργίζονται παραπάνω από τους άλλους. Σε κάποιους αυτή η οργή εκδηλώνεται βίαια.
Κάποιοι περιμένουν το έναυσμα. Το είδατε το Δεκέμβριο.
Ας φροντίσουν να μη μας εξοργίζουν. Το Δεκέμβρη εγώ, έβριζα αυτούς που φορώντας κουκούλες τα σπάσανε Όποιος είναι μάγκας πάει στα σπίτια των υπουργών. Ούτε καν στα υπουργεία.
Τις πορείες τις βλέπουν και γελάνε οι αφέντες. Στο χωριό σας δεν ξέρετε τη παροιμία ότι και ο άγιος φοβέρα θέλει?
Στο χωριό σας μάλλον δε ξέρετε ότι "για να ζυμώσεις μια περιουσία, πρέπει να κάνεις αλεύρι τους γύρω σου". Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι ένοχοι από όσους φαντάζεσται
Οι τρομοκράτες ( όσοι δεν είναι παρακλάδι του κράτους και δε λαμβάνουν οδηγίες από την εξουσία που ελέγχει τη κυβέρνηση) απλά θα πρέπει να βελτιώσουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους
Οι αληθινοί τρομοκράτες να ξέρετε τρομοκρατούν αυτούς που τρομοκρατούν ΕΣΑΣ.
Και δε βλέπω να υπάρχουν τέτοιοι στη χώρα μας.

Εγώ ό,τι είχα να πω το έγραψα εδώ και καιρό. Εχθές έγραψα δυο λέξεις. Σήμερα παρασύρθηκα, ενώ δεν ήθελα να αναφερθώ σε αυτό το θέμα. Είμαι ακόμα αδύναμος.
Θα το "ξαναπιάσω" όταν ο θόρυβος θα καταλαγιάσει. Καλό θα σας κάνει αυτές τις μέρες να μη μιλάτε και να ακούτε.
'Ολοι οι όψιμοι ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της τρομοκρατίας θα έχουν και από μία ( από αυτή που είχε πει ο Κλιντ Ηστγουντ)
Know your enemy