Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Άτιμη χρηματοδότηση...

Εδώ και 2 μέρες κοιμάμαι γύρω στις 3 το ξημέρωμα βλέποντας τηλεόραση...

Μου έκανε εντύπωση ότι για περίπου μιάμιση ώρα, από τις 2 μέχρι τις 3 και κάτι, κάθε κανάλι εναλλάξ παρουσιάζει ένα σωρό από πολιτικά σπότ!!! Μάλιστα τα περισσότερα είναι από μικρά κόμματα...που πραγματικά δεν ήξερα ότι υπάρχουν.

Γιατί να προβάλλονται μόνο αυτές τις ώρες τα πολιτικά σποτ άλλων μικρότερων κομμάτων; Γιατί αυτές τις ώρες, που η τηλεθέαση είναι ανύπαρκτη; Θα μου πείτε, μα τα μεγαλύτερα κόμματα πληρώνουν περισσότερα χρήματα για να προβάλλουν τα κανάλια τα δικά τους σποτ...τις ώρες που όλοι μας βλέπουμε τηλεόραση.

Και εδώ πάμε σε ένα άλλο ερώτημα. Για την χρηματοδότηση των κομμάτων, για την προεκλογική τους εκστρατεία. Γιατί να μη μοιράζονται τα χρήματα ίσα σε όλα τα κόμματα; Αυτό δεν είναι δημοκρατία; Γιατί να παίρνει η ΝΔ και το Πασοκ περισσότερα από το ΚΚΕ ή το ΛΑΟΣ ή τους Οικολόγους, ας πούμε. Και μιλάμε για κρατική χρηματοδότηση, δηλαδή στην ουσία είναι δικά μας χρήματα!!! Δικά μας! Γιατί να παίρνουν τα μεγάλα κόμματα πιο πολλά από τα μικρά;

Αν θυμάμαι καλά και δεν κάνω λάθος (διορθώστε με), στο εξωτερικό η χρηματοδότηση των κομμάτων είναι ίδια για όλα!!! Από το μεγαλύτερο μέχρι το μικρότερο κόμμα, τα χρήματα είναι τα ίδια!

Και δε φτάνει που παίρνουν τα πιο πολλά, δεν τους φτάνουν κιόλας!!! Μα τι τα κάνουν; Πόσα να δώσεις σε διαφημιστικά σπότ, αφίσες, ραδιόφωνα και φυλλάδια; Αλλά μια στιγμή...μα τι λέω, μα και βέβαια. Αν τα κόμματα παίρνουν τόσα για χρηματοδότηση... τότε δεν θα δεχθούν χρηματοδότηση από τον ιδιωτικό τομέα(Siemens ας πούμε...έτσι τυχαία το είπα!)...