Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Συμπληρώθηκε το… παζλ στην Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ


Μόλις πριν από μερικές ημέρες έγραψε το greek-olympics.blogspot.com για τις αλλαγές στην Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ, αλλαγές που πλέον μπορούν να χαρακτηριστούν… σαρωτικές.
Η «σιδηρά» κυρία Στέφανι Στρίτερ (φωτό), θα διοικήσει με νέο σχήμα, της απολύτου εμπιστοσύνης της σε όλους τους κρίσιμους τομείς. Φυσικά θα χρεωθεί την όποια επιτυχία ή αποτυχία. Επιτυχία που οδηγεί στην παραμονή της και αποτυχία που την ωθεί σε παραίτηση.
Μετά τον Άρι Φλέτσερ «μεταγραφή» από το Λευκό Οίκο για τη θέση του συμβούλου επικοινωνίας, έχουμε καινούργιο διευθυντή για τα αθλήματα – κάτι σαν επικεφαλής τεχνικός σύμβουλους στην ΕΟΕ – καινούργιο πρόσωπο στις σχέσεις της Επιτροπής με την Κυβέρνηση και νέο διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού.
Βλέπετε στις ΗΠΑ αξιολογείται το προσωπικό, ελέγχεται για την αποδοτικότητά τους και αξιοποιείται.
Αυτό το τελευταίο είναι που ουδέποτε τα τελευταία 20 χρόνια έχει κάνει η ΕΟΕ.
Θα πείτε είναι δημόσιοι υπάλληλοι και δεν μπορούν να τους απολύσουν.
Σωστά. Μπορούν όμως να τους αλλάξουν αντικείμενο να τους επιμορφώσουν για να χειρίζονται προγράμματα στους Η/Υ και όχι απλά έναν κειμενογράφο και να δημιουργήσουν νέους τομείς.
Η Στρίτερ λοιπόν συμπλήρωσε το… παζλ των συνεργατών της με τον Μάικ Ίνγκλις αγωνιστικό διευθυντή, τη Ντισάιρ Φιλιπόνε για τα θέματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, εργαζόταν με τον Μπίλ Κλίντον και τον Τζον ΜακΟυίλιαμς για το προσωπικό.
Μετακομίζουν στελέχη από το Λευκό Οίκο και την Κυβέρνηση.
Πάντως τα προβλήματα δεν λείπουν.
Η τράπεζα της Αμερικής (Bank of America) χορηγός της USOC προτίθεται να αποχωρήσει αν δεν βρεθούν νέοι τρόποι προβολής που θα δικαιολογήσουν τα 12 με 15 εκατ. δολ. που πληρώνει ανά τετραετία. Η οικονομική κρίση έχει πλήξη και τη Bank of America που θέλει να επαναπροσδιορίσει της σχέση της μετά από συνεργασία 16 ετών.

http://greek-olympics.blogspot.com/