Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕΙΧ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

Την Τρίτη 30 Ιουνίου, στις 09.00, στο ύψωμα Κράνος θα πραγματοποιηθεί, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου, η επίσημη έναρξη περιφρούρησης του Σέιχ Σου από τη Δημοτική Αστυνομία και τις εθελοντικές ομάδες της πόλης για το φετινό καλοκαίρι.
Στο πρόγραμμα πυρασφάλειας και για φέτος συμμετέχουν εθελοντικές ομάδες της πόλης αλλά και εθελοντές συμπολίτες, τους οποίους συντονίζει η Δημοτική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική υπηρεσία. Συγκεκριμένα, οι εθελοντές τοποθετούνται στα σημεία-πυροφυλάκια του δάσους, Άρτεμις και Καρά Τεπέ, τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, τις θερμές ώρες της ημέρας (14.00-18.00) και τις καθημερινές, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι υψηλός. Επιπρόσθετα, είναι όλοι εξοπλισμένοι με κιάλια, ασύρματους, κινητά τηλέφωνα και χάρτες, ενώ φορούν καπέλα, μπλουζάκια και γιλέκα, που παραχωρούνται από το Δήμο Θεσσαλονίκης και φέρουν τα διακριτικά σήματα της περιφρούρησης.
Η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας και φέτος το καλοκαίρι στο δάσος του Σέιχ Σου θα είναι δυναμική και αδιάλειπτη προστατεύοντας το μοναδικό πνεύμονα οξυγόνου της πόλης.