Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Όταν η σιέστα γέννησε την "σέχτα"


Γεια σας,
διχασμένοι όλοι αν πρέπει να είμαστε οργισμένοι με το τυφλό χτύπημα εναντίον του ανθρώπου που έχασε την ζωή του ή με την ανικανότητα της κυβέρνησης, περιμένουμε τα εγκαίνια του νέου μουσείου της Ακρόπολης για να βάλουμε τα καλά μας και να υποδεχτούμε όσους τολμήσουν να έρθουν.

Ο λόγος για την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας είναι ξεκάθαρος: Η ανικανότητα της κυβέρνησης να κρατήσει το επίπεδο της αντιτρομοκρατικής στα επίπεδα που την παρέλαβε και η ρουσφετολογική αντιμετώπιση μίας τόσο σημαντικής υπηρεσίας. Τα δημοσιεύματα των σημερινών εφημερίδων είναι γεμάτα με καταγγελίες περί διάλυσης της υπηρεσίας. Καταγγελίες που δεν γίνονται από την αντιπολίτευση αλλά από αστυνομικούς και στελέχη της υπηρεσίας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών και η ηγεσία του με αμέτρητες μέχρι σήμερα προσπάθειες, μας έχει αποδείξει ότι είναι ανίκανο να διαφυλάξει την ασφάλεια των πολιτών. Τα επεισόδια του Δεκεμβρίου, οι πυρκαγιές, η τρομοκρατία και η ανασφάλεια είναι τα τεκμήρια που χρειαζόμαστε.

Η τρομοκρατία δεν έπαψε να υπάρχει με την σύλληψη της 17Ν. Η εξάρθρωση και η φυλάκιση των μελών της, απομυθοποίησαν την οργάνωση. Αυτό όμως κατά ένα μέρος άνοιξε το κουτί της Πανδώρας

Τα στελέχη της δεν είχαν κάποιο ιδεολογικό ή επαναστατικό προσανατολισμό και απλά τους άρεσε ο θόρυβος του μπαμ. Ίδιοι, αν όχι χειρότεροι, είναι και οι σημερινοί. Βλέπουν τις στολές και αδυνατούν να αντιληφθούν ότι μέσα υπάρχει άνθρωπος. Θέλουν να χτυπήσουν την στολή, χτυπώντας και τον άνθρωπο, απλά και μόνο για να ακουστεί. Για να κάνουν επίδειξη δύναμης και τόλμης...

Διαβάστε τη συνέχεια στο http://politikianalisi.blogspot.com/