Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Γουδε μορνινγκ


καλημέρες στους Έλληνες. Ή πιο σωστά στους Ελληνορθόδοξους. Αυτά μαζί δεν πηγαίνουν για να έχει συνοχή το έθνος μας;

Πως τα περνάτε; Μετείχατε εχθές της Ελληνικής παιδείας; Όχι; Δεν πειράζει, θα της ρίξετε καμιά ματιά αύριο. Δεν είναι στις προτεραιότητές μας, ακόμα. Αν και πιο πολλοί άνθρωποι σε άλλες χώρες εμβαθύνουν σε ό,τι εμείς θεωρούμε πολιτιστική κληρονομιά μας παρά εδώ στη γαλαζοπράσινη χώρα μας.

Αλλά ως προς το άλλο χαρακτηριστικό που θέλουμε να μας κάνει να ξεχωρίζουμε, είμαι σίγουρος ότι τηρήσατε και τις δέκα εντολές, ίσως και μερικές παραγράφους και άρθρα της πίστεως. Τι; Ούτε καν αυτές τις δέκα; Τουλάχιστον καναδυό;

Α, ωραία δεν φονευσατε ούτε μοιχεύσατε. Μπράβο τα παιδιά μου. Είστε 20% Χριστιανοί ορθόδοξοι. Ολίγον έγκυοι.

Ε, ναι βέβαια έχετε δίκιο, είστε άνθρωποι, αδύναμοι, προσπαθείτε. Έτσι είναι, δε φταίτε εσείς. Ο ξένος κωλοδάκτυλος ευθύνεται . Και αύριο μέρα είναι.
Ζητάτε ένα συγνώμη και ξαναπροσπαθείτε. Η συγνώμη εξαφάνισε το φιλότιμο; Υπερβολές. Ελληνική δεν είναι η λέξη φιλότιμο; Δεν υπάρχει σε άλλη γλώσσα. Οπότε ό,τι θέλουμε την κάνουμε. Ειδικά το ξεχείλωμα που έχει φάει, σαν το μουνί της Παναγίας έχει γίνει από τις χριστοπαναγίες που ρίχνουν οι "Ελληνορθόδοξοι".

Οι πιο πολλοί είναι Ελληνορθόδοξοι μόνο στα χαρτιά, επειδή το γράφει η ταυτότητα. Η πραγματικότητα δεν έχει σχέση με αυτό που λέει ο καθένας για τον εαυτό του. Ούτε ο ίδιος μπορεί να το αποδείξει, ίσως για αυτό, από ανασφάλεια, τσατίζεται κάθε φορά που του αμφισβητούν τον Ελληνισμό του ή τα θρησκευτικά πιστεύω του.
Δε λέμε να κάτσουν όλοι να μελετήσουν όλα τα αρχαία και σύγχρονα μυαλά που δημιούργησαν εδώ και πλούτισαν τον παγκόσμιο πνευματικό κόσμο, ούτε να κυκλοφορούν με τον σταυρό στο χέρι, αλλά ρε παιδιά, ούτε τα προσχήματα;

Πως να πω ότι γνωρίζω από αεροπλάνα, ότι είμαι και γαμώ τους πιλότους όταν η μόνη μου επαφή με αυτά είναι ότι έχω ταξιδέψει ως απλός επιβάτης;

Οι πιο πολλοί "λειτουργείτε" όχι σαν αλλά ως επιβάτες στην Ελλάδα και στη θρησκεία σας. Την απομυζείτε, τη σφετερίζεστε, τη χρησιμοποιείτε ως ένδυμα της ανυπαρξίας σας.

Σας παρατηρώ καθημερινά και αυτό που βλέπω κάτω από τα γαλανόλευκα ρούχα σας και το σταυρουδάκι που έχετε κρεμασμένο στο λαιμό (ως κόσμημα, χρυσό και ακριβό) μου θυμίζει απολίτιστους κατακτητές που λεηλατώντας ό,τι βρούνε στο διάβα τους θα αφήσουν τσιμεντοκαμμένη γη αδιαφορώντας για τους επόμενους.
Δεν έχετε κληρονομήσει τίποτα, μη βαυκαλίζεσται. Ούτε έχετε αποκλειστικά διακαιώματα σε τίποτα.

Ό,τι (θα) είστε και όσα (θα)σας χαρακτηρίζουν εσείς θα κοπιάστε για να τα αποκτήσετε. Υπάρχουν, είναι γύρω σας. Τραφείτε μ αυτά και εξυψώστε τα. Αν τα κατουράτε θα σας κατουρήσουν.
Ούτε γεννηθήκατε Έλληνες & Ορθόδοξοι. Αλλά μπορείτε να γίνετε.

Μέχρι τότε, σας παρακαλώ, μη πουλάτε παραμύθι γιατί γίνεστε γραφικοί σας τη φίλη σας την Έφη Θώδη & τον Κάτμαν.

Εγώ τουλάχιστον δεν ισχυρίζομαι πως είμαι πιο Έλληνας από τον άλλο και δε το παίζω Χριστιανός ορθόδοξος. Το πρώτο είναι πολύ συγκεχυμένο για να προσδιοριστεί αλλά σίγουρα απαγορεύεται να το καπηλεύεστε με τόση ευκολία. Το δεύτερο προϋποθέτει έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής τον οποίο ελάχιστοι ακολουθούν.

"Καλά κάνουμε!!!" θα μου απαντήσετε.

Αλλά τουλάχιστον κάντε το καλά!

kommatoskyla.blogspot.com