Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Δημοσκοπήσεις...

Παρακολουθούσα χθες συζητήσεις στα γνωστά πάνελ των καναλιών, για την κρίση που περνάνε οι δημοσκοπήσεις και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων. Ναι, περνούν και αυτοί κρίση. Όχι γιατί δεν τους πληρώνουν, αλλά πλέον τείνουν να αλλοιωθούν και τα δικά τους αποτελέσματα.

Πλέον η γνώμη των ατόμων που ερωτώνται, διαμορφώνεται από τις ίδιες τις δημοσκοπήσεις. Αυτή η καθημερινή συνέχιση των δημοσκοπήσεων,για τα κανάλια, τα κόμματα...εταιρείες, έχει πλέον ξεφύγει από τα όρια του συνηθισμένου. Έφτασαν σε σημείο να καταργήσουν κάποιες ερωτήσεις από τα γκάλοπ, για αυτό το λόγο.

Η δύναμη των εταιρειών δημοσκοπήσεων φαίνεται και στη διαμόρφωση της πολιτικής γνώμης. Μας έχουν κάνει τα μυαλά ζελέ με την απάντηση ..."ο κανένας". Πέρα του ότι το κάναμε σλόγκαν όλοι, τώρα αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι αυτός ο κανένας θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα από τους πολιτικούς μας.

Προσοχή. Δεν υπονοώ ότι οι δημοσκοπήσεις μας είναι άχρηστες. Απλά αυτή η καθημερινή έκδοση δημοσκοπήσεων για το παραμικρό...είναι υπερβολικό.