Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣ ΜΕΛΙΝΑ! ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΕ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ...

Ποιος να το έλεγε ότι το όραμα της Μελίνας θα ξέπεφτε τόσο πολύ
Πως κάποιοι θα τολμούσαν να έλεγαν "Το μουσειο έγινε επί Καραμανλή"!
Πόσα κιλά άχυρο πρέπει να έχεις στο κεφάλι σου για να πεις κάτι τέτοιο;
Η φράση είναι αληθής. Τώρα έγινε. Όμως πότε ξεκίνησε; Ποιος αγωνίστηκε μέχρι το τέλος για να το πετύχει αυτό; Μάλλον όχι ο Καραμανλής,ούτε ο Παπανδρέου ούτε κανείς τους.Η Μελίνα. Αυτή και κανένας άλλος. Όταν οι άλλοι διέπρεπαν στην αχρηστία η Μελίνα ταξίδευε, έδινε ομιλίες,κουνούσε το δάχτυλο στον διευθυντή του Βρετανικού μουσείου λέγοντάς του "Δώστε τα πίσω! Ανήκουν στο μνημείο! Ανήκουν σε μας!".

Τώρα η μεγάλη ευθύνη είναι στα χέρια τους.Το μόνο που μένει είναι να αξιοποιήσουν σωστά το μεγάλο αυτό όραμα της Μελίνας.Να πιέσουν,να πιέσουν , να πιέσουν. Όπως θα έκανε και εκείνη. άραγε αν ζούσε τι λόγια θα έβγαιναν από το στόμα της στα εγκαίνια; Δεν θα χάιδευε κανενός τα αυτιά. Περιμένω να ακούσω τους λόγους των πολιτικών.

Ελπίζω να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να καταλάβουν ότι μπροστά τους έχουν μια μοναδική ιστορική ευκαιρία.Μπροστά σε 300 ηγέτες χωρών του κόσμου. Και αλίμονο: Ας ευχηθούμε να μην καταλήξει το μουσείο σαν κάποια άλλα.Παρατημένο,απεριποίητο,απαξιωμένο Έστω και για μια φορά ας κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Όλοι θα τους το αναγνωρίσουν.


1 σχόλια:

Σγουραμάλης,  20 Ιουνίου 2009 στις 11:30 μ.μ.  

Οι πιο πολλοι αναγνώστες του μπλογκ ήταν αγέννητοι την εποχή που πολιτεύτηκε η Μελίνα. Καλός άνθρωπος, χρυσός. Ωραία ως ηθοποιός, χάλια σαν τραγουδίστρια. Ο Ανδρέας την είχε βάλει για ψηφοθηρικούς λόγους, όπως και σήμερα χρησιμοποιούν τις "φίρμες" τα κόμματα. Αλλά επειδή ήταν η Μελίνα ωραίος ως άνθρωπος δεν ήταν καλή ως πολιτικός. Όργια γίνονταν στο υπουργείο πολιτισμού πίσω από τη πλάτη της. Οι αρχαιοκάπηλοι είχαν βρει τη χαρά τους. Ό,τι μπορούσε έκανε η γυναίκα, αλλά...