Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΟΙ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΕΣ;

Τι θα γίνει επιτέλους με την απαγόρευση αναπαραγωγής των τραγουδιών και των video clips στο Youtube; Έχει καταντήσει αηδία το όλο θέμα. Όλες οι δισκογραφικές που έχουν τα δικαιώματα των τραγουδιών, άρχισαν να απαγορεύουν την αναπαραγωγή τους.
Βάζεις να δεις ένα βίντεο. Βλέπεις τον τραγουδιστή να χτυπιέται. Λογικά, για να χτυπιέται αυτός, πρέπει να υπάρχει κάπου και η μουσική. Λογικό. Αλλά.... Κοιτάς μήπως έκλεισες τον ήχο κατά λάθος. Μήπως πάτησες σίγαση στο βίντεο. Μήπως έπαθε τίποτα η κάρτα ήχου. Μήπως αποσυνδέθηκαν τα ηχεία από τον σταθερό. Όλα αυτά θα σου περάσουν από το μυαλό.

Μέχρι τη στιγμή που θα αντικρίσεις εκείνο το εκνευριστικό μήνυμα για τα copyrights.

Δεν λέω. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των δισκογραφικών εταιριών.

Αλλά αλήθεια πιστεύουν ότι με αυτόν τον ύπουλο και ηλίθιο τρόπο, θα αναγκάσουν τον κόσμο να πάει και να αγοράσει το αυθεντικό cd με 20 ευρώ; Υποτίθεται ότι τις εταιρίες αυτές, τις διοικούν άνθρωποι με μυαλό. Αυτοί ούτε μυαλό έχουν, ούτε δείχνουν να συμβαδίζουν με την ιδέα της τεχνολογικής εξέλιξης. Πιο πολύ σε εκνευρίζουν παρά σε πείθουν να αγοράσεις.


Ας βρουν έναν έξυπνο τρόπο για να πουλήσουν τα cd τους. Ας καταλάβουν επιτέλους ότι οι εποχές που αγοράζαμε cd με 18 και 20 ευρώ, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.