Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ 2009....



Έχω την μεγάλη ευχαρίστηση να ζω σε αυτή τη τόσο όμορφη πόλη. Ω,ναι!Είναι τόσο όμορφη!Καθημερινές συγκινήσεις μου κάνει το μάτι μου να γυαλίζει...


Στη Θεσσαλονίκη του 2009,οι αστυνομικοί (συγγνώμη,τα όργανα ήθελα να πω) σταματούν όποιον θέλουν,όποιου η μούρη του τους κάνει για αλλοδαπό και του ζητάνε ΌΛΑ τα χαρτιά του. Άμα δεν τα έχει ή του λείπουν απλά τον κουβαλάνε,στην κυριολεξία,στο τμήμα.


Στη Θεσσαλονίκη του 2009 ,απέναντι σχεδόν από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης,σφραγίζεται εγκαταλειμμένο κτίριο στο οποίο έβρισκαν στέγαση άνθρωποι που δεν είχαν κάπου αλλού να κοιμηθούν.


Στη Θεσσαλονίκη του 2009 το έργο του μετρό κινείται με ρυθμούς Θεσσαλονίκης. Δεν είναι τυχαία η έκφραση! Μοναδικό στο είδος του το μετρό που μάλλον δεν θα είναι έτοιμο ούτε όταν ο Τσίπρας γεράσει,(δεν) είναι εδώ!


Στη Θεσσαλονίκη του 2009 μπορείς να φας ξύλο,έτσι χωρίς λόγο ή μάλλον λάθος. Συγγνώμη επειδή δεν είσαι ΜΠ.Α.Ο.Κ ήθελα να πω.


Στη Θεσσαλονίκη του 2009 δεν μπορούσα σήμερα να γράψω ένα μάθημα στο πανεπιστήμιο γιατί η ύλη από ένα βιβλίο δεν είχε ανακοινωθεί πουθενά και ποτέ.




Σε αυτή την πόλη είμαστε όλοι γενναίοι!Είμαστε όλοι σαν τον ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ και ο καθένας ας το πάρει όπως αυτός απολύτως θέλει...Καληνύχτα σας...

15 σχόλια:

Sallonikios,  2 Ιουνίου 2009 στις 10:27 π.μ.  

χαλλλλααααααάρωσε φίλε...

Λίγο υπερβολικά τα βλέπεις τολμώ να πω...

Ανώνυμος,  2 Ιουνίου 2009 στις 10:43 π.μ.  

Απο την στιγμή που αποκαλείς τον ΠΑΟΚ, ΜΠΑΟΚ, για να προκαλέσεις τους φίλους του, καλά κάνουν και σε δέρνουν και μακάρι να σε δέρνουν όπου σε βρουν...
σε βρίσκω λίγο κακιά κάτι σαν κακογαμημένη μάλλον

Ανώνυμος,  2 Ιουνίου 2009 στις 11:54 π.μ.  

Αν λες τον Π.Α.Ο.Κ έτσι και λίγα σου έκαναν.

Γελοίε κομπλεξικέ!!

Μαχητής Θεσσαλονίκης 2 Ιουνίου 2009 στις 1:55 μ.μ.  

Στην ίδια πόλη ζω και εγώ

Δεν αμφιβάλλω ότι η εκτέλεση των δημοσίων έργων καθυστερεί όπως γίνεται και σε όλη την Ελλάδα.
Όμως έχει αυτό καμία σχέση με την συμπεριφορά των αστυνομικών;
Ή χρησιμοποιείς κάτι που συμφωνούμε όλοι για να περάσεις την προπαγάνδα σου στη συνέχεια;


Στη "Θεσσαλονίκη του 2009" ΔΕΝ ΕΦΑΓΑ "ξύλο από αστυνομικούς κατά λάθος" όπως ύπουλα θέλει να περάσει το Υ magazine.

Και κανένας Θεσσαλονικιός ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ ΞΥΛΟ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ.Αν κάποιοι δεν γουστάρουνε τους αστυνομικούς και είναι προκλητικοί και τους βρίζουνε όταν πάνε να ελέγξουν τα στοιχεία τους, ε τότε , άνθρωπος είναι και ο αστυνομικός, μπορεί κουβέντα στην κουβέντα να νευριάσει και να παρεκτραπεί.

Πάντως στην πόλη αυτή γεννήθηκα και μεγάλωσα και ζω, και "ψυχάκηδες" αστυνομικούς που "με σταματάνε χωρίς λόγο" και "με δέρνουνε" δεν συνάντησα ακόμη.

Άντε λοιπόν να γυρίσεις στην πόλη απ όπου προέρχεσαι και να αφήσεις κάποια στιγμή τη Θεσσαλονίκη να την χαρούμε όπως την ξέραμε και τη ζήσαμε.

Και πάρε και τους λαθρομετανάστες μαζί σου. Για να λυτρωθεί η πόλη από το παραεμπόριο που κάνουν οι μαύροι, και από τα εγκλήματα και τις ληστείες που κάνουν στην πόλη μας οι Γεωργιανοί.
Πάρτους λοιπόν μαζί σου.

Μην χαραμίζεστε στη Θεσσαλονίκη μας.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2 Ιουνίου 2009 στις 2:29 μ.μ.  

Αγαπητέ Thessaloniki Fighter.
θα σε διορθώσω και θα πω ότι τίποτα δεν θέλει να "περάσει ύπουλα" το y magazine και θα σε συμβουλέψω να ξεκολλήσεις απο τις όποιες έμμονες ιδέες έχεις.
Ίσα ίσα αναδεικνύουμε την πόλη μας με διάφορα ποστ που αφορούν την ιστορία της,την κουλτούρα της και τον πολιτισμό της.

Και εγώ διαφωνώ με το άρθρο. Εκφράζει όμως τη γνώμη αυτού που το έγραψε.

Άλλωστε και εγώ και πολλοί από εμάς είμαστε γεννημα θρέμμα αυτής της πόλης και την αγαπάμε όσο και εσύ.

Εγώ προσωπικά είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ και όχι του ΜΠΑΟΚ και δεν έχω δείρει κανέναν.
Συνεπώς έχουμε κάθε δικαίωμα να εκφράζουμε τη γνώμη μας για θέματα της πόλης μας,όσο και αν διαφωνείς.

Φιλικά

Tom Sawyer 2 Ιουνίου 2009 στις 2:45 μ.μ.  

Πρώτα απ'όλα...
Φίλε Σαλλονικιέ,δεν είμαι υπερβολικός,όλα αυτά έχουν συμβεί μπροστά στα μάτια μου...
Ο βλάκας των 10:43 απλά κατουράει τα σχόλια.
Τέλος πάντων το μόνο σχόλιο που θα μπω στον κόπο να απαντήσω είναι αυτό του thessaloniki fighter...
Πως θα σου φαινόταν αν 1ον:Δούλευες σε μια άλλη χώρα και για να πας στο μανάβικο χρειαζόσουν ένα τσουβάλι χαρτιά κάθε μέρα μαζί σου,αλλιώς για πλάκα θα ήσουν στο αστυνομικό τμήμα;Δεν λέω καλά κάνουν και τους ελέγχουν,φυσικά και όποιος δεν έχει το δικαίωμα παραμονής να φύγει,αλλά πάνω απ'όλα είμαστε άνθρωποι, πάνω από πατριώτες,άνθρωποι.Λίγη κατανόηση κάνει καλό!
2ον:Πως θα σου φαινόταν άμα έφευγα και εγώ και όλοι οι φοιτητές για την πόλη απ'όπου καταγόμαστε;Πως θα σου φαινόταν αν το εισόδημα της πόλης σου έπεφτε στα άπατα,γιατί άμα έχεις διαβάσει από οικονομικά, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της οικονομίας της Θεσσαλονίκης στηρίζεται στους φοιτητές.

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σας και να σας πω ένα πραγματικό γεγονός,μια ιστορία...
Φίλος μου έφαγε ξύλο,πολύ ξύλο,επειδή απλά δεν ήταν Π.Α.Ο.Κ όπως του είπε αυτός που τον έδερνε!

Όποιος διαφωνεί να μπει στον κόπο να διαβάσει και το σχόλιο του Προμηθέα και να εκφράσει το παράπονο του με ένα πιο κόσμιο τρόπο.
ΦΙΛΙΑ!!!
Φιλιά πολλά!

Ανώνυμος,  2 Ιουνίου 2009 στις 4:08 μ.μ.  

kala pos ginete na mporei na mila o ka8e enas kai na leei oti mpourda tou erxete sto kefali gia tin 8essaloniki xwris na kindinebei na xaraktisistei os kompleksikos kai molis paei na iperaspistei kai na pei ta aφtonoita enas salonikios h genika Boreioelladitis amesws ginete kompleksikos?????
Re file ante stin poli sou kai ase emas na gnorizoume kati perissotero gia tin 8essaloniki kai stin teliki as ksandines na peraseis stin poli tis areskeias sou pou ir8es twra edw na bgaleis tin xoli sou.
Apo pou eisai eipes????
h den eipes????

Tom Sawyer 2 Ιουνίου 2009 στις 5:25 μ.μ.  

Εγώ λοιπόν είμαι ένα κομπλεξάρας από την Ζιμπάμπουε.Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε όλοι εσείς ποιο σημείο είναι ψέμα ή έστω αναληθές,πέρα από το σημείο περί Π.Α.Ο.Κ...
Το πόσο μου αρέσει η Θεσσαλονίκη περιμένετε να το δείτε στο σημερινό broadcasting (σ.σ 2/6 στις 10:00)!

Ανώνυμος,  2 Ιουνίου 2009 στις 6:30 μ.μ.  

entaksei aderfe mas epeises gia to poso ameroliptos eisai,alla eimai poli periergos για το εan exeis asxoli8ei kai gia ta kakos keimena tis dikias sou polis.
Pali den mas les apo pou eisai , giati?

Μαχητής Θεσσαλονίκης 2 Ιουνίου 2009 στις 6:44 μ.μ.  

κατά αρχην μία συγνώμη στο Y magazine αφού όπως γράφετε οι απόψεις είναι προσωπικές αυτού που τις έγραψε.

Ο blogger λοιπόν, κατηγορεί την Θεσσαλονίκη επειδή στο μάθημα που έδινε σήμερα στο Παν/μιο δεν είχε ανακοινωθεί η εξεταστέα Ύλη πουθενά και γι αυτό δεν έγραψε καλά.

Υποθέτω θα καταλαβαίνει και ο ίδιος τώρα ότι αν ένας καθηγητής Παν/μιου δεν ανακοινώνει την εξεταστέα ύλη, ή αν κάποιος κακομαθημένος φοιτητής "ξηλώνει" την "ανακοίνωση" με την Ύλη επειδή βαριέται να την αντιγράψει, αυτό ΔΕΝ έχει καμία σχέση με τη Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με τον ΠΑΟΚ. Είναι δυνατόν να αποτελεί επιχείρημα κάτι που συνέβη μία φορά σε φίλο του blogger;

Επειδή μία φορά ένας έφαγε ξύλο επειδή ΔΕΝ ήταν ΠΑΟΚ, φταίει η Θεσσαλονίκη;Μπορεί ένα μεμονωμένο προσωπικό περιστατικό να αποτελεί επιχειρηματολογία.

Τέλος, για τους ελέγχους στους (λαθρο)μετανάστες επειδή θεωρώ ότι αυτό ήταν η σκοπιμότητα του κειμένου. Φιλοξένησα πολλές φορές ξένους-ες στη Θεσσαλονίκη. Ουδέποτε τους σταμάτησε κάποιος αστυνομικός για έλεγχο.
Από όσο θυμάμαι ούτε εμένα με σταμάτησε ποτέ αστυνομικός για έλεγχο των στοιχείων μου. Εκατοντάδες τουρίστες επισκέπτονται καθημερινά την πόλη. Δεν νομίζω να τους σταματάνε μόνιμα αστυνομικοί!!

Τώρα αν κάποιος κυκλοφορεί μόνιμα μεταμεσονύκτιες ώρες, σε "παράξενες" περιοχές και με φίλους που όλοι μαζί δημιουργούνε την εντύπωση για κάτι ύποπτο, δεν αποκλείεται κάποιοι αστυνομικοί να του κάνουν έλεγχο.
Και πόσα χαρτιά πρέπει να κουβαλάει μαζί του ο μετανάστης; Υποθέτω το διαβατήριο (με την νόμιμη βίζα) ή κάποια άδεια παραμονής κλπ είναι αρκετό.

Η εγκληματικότητα στην πόλη μας έχει χτυπήσει κόκκινο. ΔΕΝ αντέχουμε άλλη. Γέροντες τρέμουν όταν πάνε στην τράπεζα να πάρουν τη σύνταξη ή όταν κάποιος χτυπάει το κουδούνι ή το θυροτηλέφωνό τους. Τι πρέπει να κάνει η αστυνομία δηλαδή για να καταλάβω;; Τι εισηγείσαι; να μη ελέγχει κανέναν; ή αν ελέγξει κάποιον και δεν έχει τα νόμιμα έγγραφα να του λέει δεν πειράζει "δεν τρέχει τίποτε".

Προτείνω στον καθένα να μιλήσει με 2-3 ντόπιους, αν είναι δυνατόν άνω των 40 ετών. Για να δει πόσο γρήγορα και πόσο αρνητικά αλλάζει η πόλη μας.

Δεν μπορώ να ανέχομαι άλλες "φιλοσοφίες". Η αστυνομία είναι κακή γιατί κλείδωσε κάποιο κτήριο απέναντι από το υπουργείο και δεν έχουν που να μείνουν οι μετανάστες! Μήπως θέλεις να τους φιλοξενήσουμε στο υπουργείο; Και να κερνάμε και καφεδάκι το πρωί μόλις ξυπνάνε; Έχεις δει πολλές πόλεις που διαθέτουν και ελεύθερους κοιτώνες;!!

Όπως είπε κ ο Αυστραλός πρωθυπουργός, κανέναν δεν φέραμε εδώ με το ζόρι. Όποιου δεν του αρέσει εδώ, δεν του στερούμε το δικαίωμα να φύγει. Η φιλόξενη πόλη μας αρκετά ανέχθηκε. Δεν πάει άλλο.

Ανώνυμος,  2 Ιουνίου 2009 στις 9:18 μ.μ.  

Mipos omws o skopos tis olis istorias einai ta perissotera click??
Lew mipos?
Diladi epeidi den gnorize to pote egrafe tou ftaiei h saloniki?????
Toulaxiston edw den se skotwnoun epeidi eisai alli omada opws ginete pros ta katw.
Twra to allo pou leei gia tous la8rometanastes einai poli megali m....
As mas pei telika apo pou einai giati nomizw oti einai apo ........

MR. KAYA,  3 Ιουνίου 2009 στις 2:00 π.μ.  

Όσα ανέφερε συμβαίνουν.
Άρα καλά κάνει και τα αμολάει.
Συγχαρητήρια στον Thessaloniki Fighter για τον τρόπο του. Μακάρι όλοι που μας παρακολουθούν να αντιδρούν έτσι. Καλά, για τον 10:43, 10 να είναι οι ώρες σου γελοίε.

φανή,  3 Ιουνίου 2009 στις 2:03 π.μ.  

μηπως να μιλουσατε λιγο πιο όμορφα όλοι σας?
σαν αμορφωτοι και χωρις κανενα επιπεδο κανετε.

Ανώνυμος,  3 Ιουνίου 2009 στις 4:26 μ.μ.  

καλα τα λες KAYA τα αμολάει
Εντάξει μας πείσατε οτι είμαστε κομπλεξικοί.
ασχοληθείτε τώρα και με το κόμπλεξ το δικός σας

Ανώνυμος,  3 Ιουνίου 2009 στις 10:46 μ.μ.  

Ο/Η MR. KAYA είπε...Καλά, για τον 10:43, 10 να είναι οι ώρες σου γελοίε.
Να χαρω εγω επίπεδο!!!!!!!!