Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ...TRAILER!

Η υπόθεση έχει ως εξής: ο κόσμος πολλά χρόνια μετά έχει συμβιβαστεί με το λάδωμα και τις μίζες. Οι πολιτικοί τα έχουν νομιμοποιήσει και πλέον όποιος έχει φάει τα περισσότερα έχει προσφέρει και τα περισσότερα. Δημιουργήθηκαν σχολές πολιτικών με αποκλειστική επαγγελματική αποκατάσταση. Ένας από τους πρώτους απόφοιτους και ηγετικό στέλεχος της κυβέρνησης για πολλά χρόνια αποχωρεί για να απολαύσει τους καρπούς των κόπων του. Ένα τυπικό βραδινό δελτίο ενός καναλιού:


Σκηνή 1
Εσωτερικό/Βράδυ/Αίθουσα παρουσιάσεως ειδήσεων.

Παίζουν ρεπορτάζ με διάφορες θεματολογίες.Παρεμβάλλονται εικόνες ενός άνδρα από μικρό παιδί μέχρι που αποφοίτησε από τη σχολή.Τελευταία εικόνα του είναι μια που μιλάει στους δημοσιογράφους συγκινημένος.Στο μεταξύ το ρεπορτάζ συνεχίζεται.Μετά από ένα περιεκτικό ρεπορτάζ για ένα σκάνδαλο καθαρού διαγωνισμού ο παρουσιαστής φορώνταςακριβό κοστούμι και κόκκινη γραβάτα παρουσιάζει συνοπτικά το τελευταίο θέμα:

"Σε φορτισμένο κλίμα , ο βουλευτής που αποχώρησε σε ομιλία του στου εκπροσώπους του τύπου στο Ζάππειο ευχαρίστησε από καρδιάς τα μεγάλα συμφέροντα που τον βοήθησαν και όλους εκείνους τους αφανείς ήρωες που με τις μίζες τους και τα εμβάσματά τους έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην πορεία του για ένα καλύτερο μέλλον. Συγκινημένος από την παρουσία του κόσμου που φώναζε ρυθμικά το όνομά του και δείχνοντας την αγάπη του με έμφαση ευχήθηκε στον αντικαταστάτη του καλές δουλειές και πλούσια σταδιοδρομία. Εκπρόσωποι των κομμάτων και των μεγαλύτερων πολυεθνικών έστειλαν επιστολές εκθιάζοντας το ήθος και το χαρακτήρα του βουλευτή.


"Θα μας λείψει. Τα ταμεία μας δεν θα είναι ποτέ τα ίδια όσο άνθρωποι σαν και εκείνον θα εκλείπουν από την πολιτική." τόνισε χαρακτηριστικά μεγάλο στέλεχος πολυεθνικής τράπεζας.

Εκ μέρους του καναλιού και όλων όσων εργάζονται σε αυτό θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να ευχηθώ στον βουλευτή καλή ξεκούραση και καλοφάγωτα! Κυρίες και κύριοι κάπου εδώ φτάσαμε στο τέλος. Ακολουθεί αφιέρωμα για τη ζωή και την τσέπη του μέσα από σπάνιες μαρτυρίες και ντοκουμέντα. Μείνετε συντονισμένοι. Καλή σας νύχτα."(σήμα τέλους)


Ακολουθεί μουσική και μικρά αποσπάσματα με τον βουλευτή να υπογράφει τσεκ, να παραλαμβάνει βαλίτσες, να δίνει ομιλίες, να νευριάζει ,να γελά , να κλαίει, να μετράει λεφτά.Σταματούν όλα απότομα και πέφτει ο τίτλος με χαρακτηριστική ανδρική φωνή:

LES MIZADOIRES:
(VIVA LA VIDA VROMA)


ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ODEON