Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Η Dream Team στην Ελλαδα


O πρόεδρος της FIBA Europe, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ανακοινωσε μια είδηση - έκπληξη στους φίλους του μπάσκετ. Η «Χρυσή» ολυμπιονίκης θα αγωνιστεί εναντίον της δευτεραθλήτριας κόσμου, σε δύο φιλικά παιχνίδια παγκόσμιου ενδιαφέροντος και επί ελληνικού εδάφους. Έτσι οι Αμερικανοί άσοι του ΝΒΑ θα έρθουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2010 και πριν από την συμμετοχή της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τουρκίας, έχουν εντάξει στο πρόγραμμα της προετοιμασίας τους την ελληνική πρόσκληση για δυο φιλικές αναμετρήσεις που θα γίνουν πιθανότατα στο ΟΑΚΑ.
(Διαβάστε περισσότερα)

Οι εθνικές ομάδες Ελλάδας και Αμερικής έχουν δώσει συνολικά 9 αγώνες και σ’ όλους τους Ελληνες φιλάθλους έχει μείνει αξέχαστη η νίκη την 1η Σεπτεμβρίου 2006, στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος, στο Τόκιο με 101-95. Οι Αμερικανοί πήραν τη ρεβάνς, πέρυσι, στο Ολυμπιακό τουρνουά του Πεκίνου, νικώντας με 92-69. Η ελληνική ομάδα, εκτός από τη νίκη της στην Ιαπωνία, μετράει μία ακόμη σε φιλικό παιχνίδι που είχε γίνει στην Αθήνα, το ’77.
Είναι σχεδόν δεδομένο ότι η Εθνική των ΗΠΑ θα παρουσιαστεί πλήρης για το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, καθώς θέλει να επιστρέψει στην κορυφή του κόσμου, 15 χρόνια μετά το Παγκόσμιο του Τορόντο, και αναμένεται τα εισιτήρια και των δυο φιλικών αγώνων να γίνουν ανάρπαστα για τους φίλους του μπάσκετ που θέλουν να δουν παίκτες της αξίας του Μπράιαντ, του Τζέιμς, του Καρμέλο να παίζουν εναντίον του Διαμαντίδη, του Παπαλουκά, του Σπανούλη και των άλλων Ελλήνων διεθνών. Τον Κώστα Κουφό και τον Νικ Καλάθης θα επισκεφθούν στις ΗΠΑ ο τεχνικός της εθνικής ανδρών, Γιόνας Καζλάουσκας, και ο συνεργάτης του, Γιάννης Σφαιρόπουλος, πριν γίνουν οι κλήσεις του πρώτου για την ανδρών και ο δεύτερος για τη νέων - ανδρών.

πηγη:ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
καλα νεα.. υπαρχουν και αυτα

http://kala-nea.blogspot.com/2009/05/dream-team.html