Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Και αν σου κάτσει???


Γεια σας,
άκουσα μία είδηση σήμερα, που αρχικά νόμιζα ότι ήταν αστείο. Περνώντας η ώρα όμως, όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί το επιβεβαίωναν.

Η είδηση είναι ότι η κυβέρνηση "σκέφτεται" το ενδεχόμενο να πληρώνει το ποσό των αποδείξεων που έχουμε, αν οι δύο τελευταίοι αριθμοί της απόδειξης είναι ίδιοι με τους δύο τελευταίους του Λαϊκού Λαχείου!!! Ναι, ναι του γνωστού λαχείου που "Τρίτη κληρώνει, Τετάρτη πληρώνει".

Ο λόγος για αυτή την "σκέψη" είναι να δώσει το κίνητρο στους πολίτες να ζητάνε αποδείξεις για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που αγοράζουν. Το θέμα είναι όμως το μοιάζει με πολύ "τζογαδόρικο" και διάτρητο για τον σκοπό του.

Είναι αλήθεια, ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων εναποθέτουν τις ελπίδες τους στα τυχερά παιχνίδια. Όμως η ίδια τακτική, όταν ακολουθείται από την κυβέρνηση, τότε μιλάμε για πραγματικά τεράστιο πολιτικό και λειτουργικό έλλειμμα

Υποστηρίζοντας ότι το σύστημα είναι διάτρητο, θα ήθελα να αναφέρω την πιθανότητα να έχει κάποιος χειρόγραφες αποδείξεις και να διαπιστώσει ότι τα νούμερα ταιριάζουν. Πόσο θα μπορούσε να πουλήσει μία τέτοια απόδειξη? Επίσης, πρέπει να διερευνήσουν το ενδεχόμενο να εξακολουθεί να "συμφέρει" κάποιους η φοροδιαφυγή. Π. χ. αν κάποιος καλείται να πληρώσει 20 ευρώ χωρίς απόδειξη ή 40 ευρώ με απόδειξη, τότε η "παροχή" του κράτους εξακολουθεί να είναι αδιάφορη....

Η συνέχεια στο http://politikianalisi.blogspot.com